AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Devlet okullarda din dersi zorunlu mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Devlet okullarda din dersi zorunlu mu?​

Din ve ahlak eğitim ve öğretimi Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Din kültürü ve ahlak öğretimi ilk ve ortaöğretim kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında yer alır. Bunun dışındaki din eğitim ve öğretimi ancak, kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanuni temsilcisinin talebine bağlıdır.
Türkiyede ilk ve orta dereceli okullarda din eğitimi hangi tarihte zorunlu olmuştur?
Bu doğrultuda, dine mesafeli tek parti iktidarında 1920’li yılların sonundan 1950’li yıllara dek din dersleri müfredat programlarından tamamen çıkarılırken; 1950’lerden itibaren seçmeli din dersi uygulamasına geçildi ve son olarak 1982 Anayasası ile din dersi zorunlu hale getirildi.
Din dersi ne demek?
Zorunlu din dersi İslam dini eğitimidir. Anayasanın 24. maddesine göre din kültürü ve ahlak öğretiminin ilk ve ortaöğretim kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında olduğu kuşkusuzdur.

Zorunlu din kültürü dersi aldım mı?​

ZORUNLU DİN DERSİ ALDIM MI? Zorunlu din dersi aldığınızı veya almadığınızı ÖSYM ADAY İŞLEMLERİ SİSTEMİ ‘ne tıklayarak giriş yapıp ulaşabilirsiniz.
Türkiye’de din dersi zorunlu mu?
türkiye’deki resmi ve anayasal laiklik anlayışının bir uzantısıdır. din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin ilk ve ortaöğretim kurumlarında okutulacak zorunlu dersler arasında yer aldığına dair ibare, bizatihi anayasanın laiklikle ilgili maddesindedir. (madde 24).
Din dersi ne zaman başlar?
1948 tarihinde İlkokulların 4. ve 5. sınıflarına isteğe bağlı olarak, program dışı Din Bilgisi Dersi konulmuş ve 1949 Öğretim yılından itibaren de öğretimine başlanmıştır. İlkokullardaki Din Bilgisi Dersi 1950 Eğitim- Öğretim yılından itibaren ise program içerisine alınmıştır.
Anayasanın 24. maddesine göre, din kültürü ve ahlak öğretimi ilk ve ortaöğretim kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında yer almaktadır.

Geri