- Konu Yazar
Devlet memuru vakarına yakışmayan tutum ve davranışlar nelerdir?
e) Devlet memuru vakarına yakışmayan tutum ve davranışta bulunmak, f) Görevine veya iş sahiplerine karşı kayıtsızlık göstermek veya ilgisiz kalmak, g) Belirlenen kılık ve kıyafet hükümlerine aykırı davranmak, h) Görevin işbirliği içinde yapılması ilkesine aykırı davranışlarda bulunmak.Devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlar nelerdir?
Örneğin, uyarma cezasını gerektiren ‘Ku- rumca belirlenen tasarruf tedbirlerine riayet etmemek’, ‘Devlet memu- ru vakarına yakışmayan tutum ve davranışta bulunmak’, ‘Görevine veya iş sahiplerine karşı kayıtsızlık göstermek veya ilgisiz kalmak’; kınama cezasını gerektiren ‘Görev sırasında amire hal ve hareketi ile …
Yüz kızartıcı ve utanç verici hareketler nelerdir?
T.C. Anayasası’nın 76/1. maddesinde ise “Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi suçlar” yüz kızartıcı suçlar olarak sayılmıştır.
Yazı ile yenilenen kanunsuz emri yerine getirilmesinde doğacak sorumluluk kime aittir?
Yani kanuna aykırı emrin yerine getirilmesinin ön şartı emrin yazılı olarak yinelenmiş olmasıdır. Konusu suç teşkil etmeyen kanuna aykırı emrin yerine getirilmesinden bir sorumluluk doğarsa, bu sorumluluk emri veren amire aittir.Konusu suç teşkil eden emir hakkında ne yapılır?
Konusu suç teşkil eden emir, hiçbir suretle yerine getirilmez; yerine getiren kimse sorumluluktan kurtulamaz. Askeri hizmetlerin görülmesi ve acele hallerde kamu düzeni ve kamu güvenliğinin korunması için kanunla gösterilen istisnalar saklıdır.
Amir memur ilişkilerini hangi kanun düzenlemektedir?
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hem devlet memurlarının hem de amirlerinin görev ve sorumluluklarını açık bir şekilde belirtmiş ve yürürlüğe koymuştur.
Buna göre 657 sayılı kanuna göre memurların sadakat, tarafıszlık ve devlete bağlılık,Davranış ve işbirliği, Yurt dışında davranış,Amir durumda olan devlet memurlarının görev ve sorumlulukları, Kişisel sorumluluk ve zarar, Kişilerin uğradıkları zararlar, Mal bildirimi, Basına bilgi veya demeç verme ve Resmi belge, araç …
Devlet memuru ne iş yapar?
Memur, idari bir sisteme bağlı olarak kamu hizmetini yapmakla görevlendirilen meslek grubuna verilen isimdir. Devlet memurları aylık maaş almak suretiyle çalışır. Kamu görevlisi sıfatına sahip olan memurlar, devlet güvencesi altındadır.
Hizmet içinde devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunmak nedir?
657 Sayılı Kanun’un 125/C-ı maddesinde “Hizmet içinde Devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunmak, “fiilinin karşılığı olarak aylıktan kesme cezası düzenlenmiştir.
64 madde ne demek?
“Madde 64….Son sekiz yıl içinde herhangi bir disiplin cezası almayan memurlara, aylık derecelerinin yükseltilmesinde dikkate alınmak üzere bir kademe ilerlemesi uygulanır.” Hükmü getirilmiştir.Memurların hak ve sorumlulukları nelerdir?
Sadakat. Devlet memurları, anayasaya ve kanunlara sadakatle bağlı kalmak ve milletin hizmetinde kanunları sadakatle uygulamak zorundadırlar.
657 sayılı kanunda sayılan hizmet sınıfları nelerdir?
Hizmet Sınıfları-657/36
Devlet memurları nerede çalışır?
Devletin kurumlarında yani devlet hizmetinde bulunan bireyler memur olarak nitelendirilmektedir.Devlet memuru nasıl olunur?
Kadrolu memur olma şartları şu şekilde sıralanabilir;
- T.C vatandaşı olmak.
- 18 ila 35 yaş aralığında olmak.
- Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak.
- Herhangi bir suç ile yargılanmamış veya hüküm giymemiş olmak.
- En az lise, önlisans veya lisans mezuniyetine sahip olmak.
Yüksek Disiplin Kurulu hangi cezaları verir?
Kurullar kendi kuruluş ve kadrolarındaki memurlar hakkında: 1) Atamaya yetkili amir tarafından verilebilecek kademe ilerlemesinin durdurulması cezası için karar almak, 2) Uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarına karşı yapılan itirazları incelemekle görevlidir.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125. maddesine göre; “Borçlarını kasten ödemeyerek hakkında yasal yollara başvurulmasına neden olmak, kınama cezasını gerektiren fiillerdendir.”.
Hediye alma yasağının kapsamını kim belirler?
Kamu Görevlileri Etik Kurulu, hediye alma yasağının kapsamını belirlemeye ve en az genel müdür veya eşiti seviyedeki üst düzey kamu görevlilerince alınan hediyelerin listesini gerektiğinde her takvim yılı sonunda bu görevlilerden istemeye yetkilidir (5176 s.K.Md.9).
Üniversite personeli 657 ye tabi mi?
Üniversitelerdeki İdari Personel; üniversitelerin akademik ve idari teşkilatında yer alan birimlerde idari, teknik, sağlık, avukatlık ve yardımcı hizmetler sınıfında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun hükümlerine tabi olarak çalışmaktalardır.
Disiplin suçları nelerdir?
Disiplin suçu nedir- Disiplin suçunu, kamu hizmeti düzenini bozan eylemler bütünü olarak tanımlayabiliriz. Nitekim kurumun iç düzenini bozmaya yönelik davranışlara disiplin suçları, disiplin suçlarına uygulanan yaptırımlara ise disiplin cezası denilmektedir.Kamu Görevlileri Etik Kurulu üyelerini kim seçer?
Yapısı Biri Başkan olmak üzere 11 kişiden oluşan kurul üyeleri, Cumhurbaşkanı tarafından seçilir ve atanır.
3 lük kadro ne demek?
Devlet Memurları Kanunu’na göre memurlar hak edilmiş derece/kademelerinin üç derece yukarısı ve üç derece aşağı kadrolarına atanabilmekteler. Yani maaş aldığınız dereceniz 6/1 olmuş ise, Kurumunuz sizi üçüncü derece kadroya atayıp yeşil pasaport almanızı sağlayabilir.
Üniversite araştırma görevlisi hangi kanuna tabi?
“Lisans üstü öğretim yapan öğrenciler, kendilerine tahsis edilebilecek burslardan yararlanabilecekleri gibi, her defasında bir yıl için olmak üzere araştırma görevlisi kadrosuna da atanabilirler.” hükmüne yer verilmiş olup, araştırma görevlileri 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu hükümlerine tabi olarak …Üniversiteler hangi kanuna tabi?
Madde 1 – Bu kanunun amacı; yükseköğretimle ilgili amaç ve ilkeleri belirlemek ve bütün yükseköğretim kurumlarının ve üst kuruluşlarının teşkilatlanma, işleyiş, görev, yetki ve sorumlulukları ile eğitim – öğretim, araştırma, yayım, öğretim elemanları, öğrenciler ve diğer personel ile ilgili esasları bir bütünlük içinde …
Devlet memur ilk maaş çift mi?
Memurların ilk maaşı her zaman peşin ödenir. bu yüzden memurlar ilk atandıklarında çift maaş alırlar..
Özel Hayatından Dolayı Memura Disiplin Cezası Verilemez.
Disiplin cezaları nelerdir?
DİSİPLİN CEZASI TÜRLERİ Devlet memurlarına eylemlerinin ağırlığına göre; uyarma, kınama, aylıktan kesme, kademe ilerlemesinin durdurulması ve devlet memurluğundan çıkarma cezaları verilmektedir.