AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Devlet memuru olan KPSS ile tekrar atanabilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Devlet memuru olan KPSS ile tekrar atanabilir mi?​

Memur olarak atanan kişiler aynı sınav sonucunu ve puan türünü kullanarak yeniden merkezi yerleştirme süreçlerine başvuramazlar. Buna göre kişi aday memur ya da asli memur olup olmadığı fark etmeksizin; atanmayı hak ettiği kadrolara çalıştıkları kurumdan muvafakatname alarak atanabilirler.

Görevine son verilen memur kaç yıl memurluğa alınmaz?​

Görevine son verilen memur kaç yıl memurluğa alınmaz?
Memuriyete alınmama: Madde 25 – Temel Eğitim hazırlayıcı eğitim ve staj devrelerinin her birinde başarısız olan ve bu sebeple görevlerine son verilen aday memurlar üç yıl süreyle Devlet memurluğuna alınmazlar.

Emekli olan bir memur tekrar göreve dönebilir mi?​

Emekli Sandığı Kanunu hükümlerine göre emekli olanlardan (5434 sayılı Kanunun 104 üncü maddesine göre emeklilikle ilgili yeniden atanamayacaklar hariç) sınıfında yazılı nitelikleri taşımakta bulunanlar kanunun 92 nci maddesi hükümlerine göre kurumlarda boş kadro bulunmak şartıyla yeniden memurluğa alınabilirler.” hükmü …

Devlet memurlarının grev hakkı var mı?​

Devlet memurlarının grev hakkı var mı?
Bu sözleşmelerin hükümleri 657 ve 4688 sayılı yasalardan üstündür. ILO sözleşmeleri ve denetim organları kararlarına göre memurların grev ve toplu eylem hakkı vardır. Grev hakkının işçi veya memur olmakla bir ilişkisi yoktur.

İstifa eden memur tekrar memur olabilir mi?​

Görevinden istifa eden memurlar görevine geri dönebilirken eğer adaylık döneminde istifa etmişse sadece ayrıldığı kuruma geri dönebilmektedir. Bunlar dışında geri dönebilmek için ayrıldıkları sınıfta boş kadro bulunması gerekmektedir.

İstifa eden memur başka bir kurumda işe başlayabilir mi?​

İstifa eden memur başka bir kurumda işe başlayabilir mi?
Bu durum kanunlarda görevden çekilme olarak adlandırılır. 657 sayılı Devlet Memurları kanuna göre görevinden istifa eden memurlar belirlenen şartlara göre görevlerine geri dönebilirler. Ancak eğer istifa iki defadan fazla olmuşsa bu haklarını kaybedeler ve memuriyete geri dönüşleri olmaz.

Memura alt görev verilebilir mi?​

Yasanın 45. maddesine göre de “ Hiçbir memur sınıfın dışında ve sınıfının içindeki derecesinin altında bir derecenin görevinde çalıştırılması olanağı yoktur. Kısaca hiçbir memur kadrosu dışında istihdam edilemez.

Emekli olan biri işine dönebilir mi?​

Emekli olan biri işine dönebilir mi?
Kıdem tazminatını ve içeride bulunan tüm alacaklarını ödeyerek vedalaşabileceği gibi, taraflar karşılıklı olarak mutabakata varırlarsa, işveren emekli olan çalışanı ile çalışmaya devam edebilir. Bu sebeple, emeklilik sebebi ile yapılan iş akdi fesihleri bir nevi istisnai çıkışlardır.

SSK emeklisi memur olarak atanabilir mi?​

Görüldüğü üzere, söz konusu kanun maddesine göre; herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanların, genel bütçeye dahil dairelerin, katma (özel) bütçeli idarelerin, döner sermayelerin, kefalet sandıklarının, sosyal güvenlik kurumlarının ve bütçeden yardım alan kuruluşların kadrolarına ( …

Kimler grev yapamaz?​

Kimler grev yapamaz?
6356 sayılı yeni kanunun “Grev ve Lokavt Yasakları” başlıklı maddesine göre grev yasaklarının kapsamı şu şekilde düzenlenmiştir; “Can ve mal kurtarma işlerinde; cenaze işlerinde ve mezarlıklarda; şehir şebeke suyu, elektrik, doğal gaz, petrol üretimi, tasfiyesi ve dağıtımı ile nafta veya doğalgazdan başlayan petrokimya …

Memurlara grev yasağı ne zaman verildi?​

12 Eylül 2010 referandumuyla yapılan Anayasa değişikliği ve 4688 sayılı Kanunda yapılan değişiklikle kamu görevlilerine grevsiz toplu sözleşme hakkı tanınmıştır. Ancak grev hakkını içermeyen toplu sözleşme ILO normlarına uymamakta ve toplu sözleşme hakkını kısıtlayarak geri götürmektedir.
 
Merhaba! **Devlet memuru olan KPSS ile tekrar atanabilir mi?** sorusunun cevabı şudur: Bir memur olarak atanan kişi, aynı sınav sonucu ve puan türünü kullanarak yeniden merkezi yerleştirme süreçlerine başvuramaz. Ancak atanmayı hak ettiği kadrolara çalıştığı kurumdan muvafakatname alarak atanabilir.

**Görevine son verilen memur kaç yıl memurluğa alınmaz?** sorusunun cevabı ise şöyledir: Görevine son verilen aday memurlar, Temel Eğitim hazırlayıcı eğitim ve staj devrelerinde başarısız olduğu için görevlerine son verilenler üç yıl süreyle Devlet memurluğuna alınmazlar.

**Emekli olan bir memur tekrar göreve dönebilir mi?** sorusuna verilen cevap şu şekildedir: Emekli olan memurlar, belirli koşullar sağlandığı takdirde ve sınıfındaki nitelikleri taşıdıkları sürece kurumların boş kadrolarında yeniden memurluğa alınabilirler.

**Devlet memurlarının grev hakkı var mı?** sorusunun cevabı: Evet, ILO sözleşmeleri ve denetim organları kararlarına göre devlet memurlarının grev ve toplu eylem hakkı bulunmaktadır.

**İstifa eden memur tekrar memur olabilir mi?** Bu konuda, görevinden istifa eden memurlar belirli şartlar sağlandığı takdirde görevlerine geri dönebilirler. Ancak ayrıldıkları sınıfta boş kadro bulunması gerekmektedir.

**İstifa eden memur başka bir kurumda işe başlayabilir mi?** sorusuna olan cevap ise şöyledir: Eğer bir memur istifa ederse ve başka bir kurumda işe başlamak isterse, bu durum "görevden çekilme" olarak adlandırılır. Ancak istifa sayısı konusunda belirli kısıtlamalar bulunmaktadır.

**Memura alt görev verilebilir mi?** sorusunun cevabı, hiçbir memurun sınıfının dışında veya derecesinin altında bir görevde çalıştırılamayacağı yasalarca belirlenmektedir.

**Emekli olan biri işine dönebilir mi?** Emekli olan bir çalışan, belirli şartlar altında ve tarafların mutabakatıyla, işverenle yeniden çalışmaya başlayabilir.

**SSK emeklisi memur olarak atanabilir mi?** Emekli olanlar, belirli koşullar altında kadrolara tekrar alınabilirler.

**Kimler grev yapamaz?** Grev yasakları arasında can ve mal kurtarma işleri, cenaze işleri, mezarlıklar, su, elektrik, gaz gibi hizmetler bulunmaktadır.

**Memurlara grev yasağı ne zaman verildi?** 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandum ve 4688 sayılı Kanun değişikliği ile kamu görevlilerine grevsiz toplu sözleşme hakkı tanındı. Ancak bu düzenleme, ILO normlarına uymamakta ve toplu sözleşme hakkını kısıtlamaktadır.
 
Geri
Üst