- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 248.514
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Devlet memuru istifa ettikten sonra geri dönebilir mi?
Görevinden istifa eden memurlar görevine geri dönebilirken eğer adaylık döneminde istifa etmişse sadece ayrıldığı kuruma geri dönebilmektedir. Bunlar dışında geri dönebilmek için ayrıldıkları sınıfta boş kadro bulunması gerekmektedir.Memur istifa ettikten sonra ne zaman dönebilir?
B) Bu Kanuna göre çekilmiş sayılanlar ile 94’üncü maddenin 2’nci fıkrasına uymadan görevlerinden ayrılanlar bir yıl geçmeden, C) 95 inci maddede yazılı zorunluluklara uymayanlar 3 yıl geçmeden, D) 96’ncı maddeye aykırı hareket edenler hiçbir surette, göreve başlamayacağını bildirmektedir.
Memuriyetten çekilme ne demek?
657 sayılı yasanın 94. maddesinde, memurluktan genel bir çekilmiş sayılma hali düzenlenmiştir: “Mezuniyetsiz veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş sayılır.”Savcı istifa edip geri dönebilir mi?
Madde 40 – Hakimlik ve savcılık mesleğinden kendi istekleriyle çekilen veya emekli olanlardan tekrar mesleğe dönmek isteyenler, mesleğe kabulde aranan nitelikleri kaybetmemiş olmaları koşulu ile ayrıldıkları tarihte almakta oldukları aylık derecesine eşit bir derecenin aynı kademesine Hakimler ve Savcılar Yüksek …
İstifa kanun ile verilmiş bir haktır. Devlet memurluğunda en çok iki kez istifa etmiş olmak yeniden memuriyete girişi engellememektedir. Bir başka anlatımla, ikiden fazla istifa edilmemiş olması halinde yeniden memuriyete girmek mümkündür.
Devlet memuru nasıl istifa eder?
İstifa beyanı yazılı olarak yapılır. Kamu görevine girme gibi kamu görevinden istifa da bir haktır. (657 sayılı Kanun m. 20) İstifa usulüne ilişkin hükümler 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu m. 94 ve devamında düzenlenmiştir.
Memur istediği zaman istifa edebilir mi?
İstifa talebi terditli olarak yapılabilir. Örneğin, memurun görev yerinin değiştirilmesi aksi halde istifasının kabul edilmesi talebinde bulunması halinde, memurun görev yerine değiştirilmeyerek istifası kabul edilebilir. İstifa talebi belli bir tarihten sonra geçerli olmak üzere yapılabilir.657 devlet memuru nasıl istifa eder?
Memuriyetten çekilmeyi düzenleyen 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 94 üncü maddesinde; “Devlet memuru bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat etmek suretiyle memurluktan çekilme isteğinde bulunabilir.
Memurluktan çekilenler hangi şartlarda yeniden atanabilir?
657 sayılı Kanuna tabi olmayan personelden kendi istekleri ile görevinden çekilmiş olanlar, boş kadro bulunmak ve gireceği sınıfın niteliklerini taşımak kaydı ile bu Kanuna tabi kurumlardaki memuriyetlere atanabilirler.Devlet memurluğundan çıkarılan tekrar memur olabilir mi?
Yani, adli sicil kaydının silinmesi, devlet memurluğundan ihraç edilen (çıkarılan) kişinin yeniden memuriyete alınmasını sağlamaz.
Olağanüstü hal kapsamında Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan KHK’ya göre emekli hakim ve savcılar tekrar adliyelerde görev yapabilecek. Öte yandan önceden istifa edip mesleğe dönen ve daha sonrasında da yeniden istifa ederek ayrılan hakim ve savcıların tekrar görev yapmalarının yolu açıldı.
Savcılar istifa ederse avukat olabilir mi?
“Emeklilik ve istifa gibi sebeplerle görevlerinden ayrılan adli, idari ve as- keri yargı hakim ve savcıların son beş yıl içinde hizmet gördükleri mahkeme veya dairelerin yargı çevresinde görevden ayrılma tarihinden itibaren iki yıl süre ile avukatlık yapmaları yasaktır.
Iki kez istifa neleri kapsıyor?
Kanunun 20. maddesine göre; “Devlet memurları, bu kanunda belirtilen esaslara göre memurluktan çekilebilirler”. İstifa kanun ile verilmiş bir haktır. Devlet memurluğunda en çok iki kez istifa etmiş olmak yeniden memuriyete girişi engellememektedir.Memurlar usulüne uygun nasıl istifa eder?
657 sayılı devlet memurları kanunun 94.maddesi şu şekildedir: Çekilme: Madde 94 – Devlet memuru bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat etmek suretiyle memurluktan çekilme isteğinde bulunabilir. (Ek hüküm: 31/7/1970 – 1327/75 md.)