- Konu Yazar
- #1
Devlet memuru araştırma görevlisi olabilir mi?
Yani üniversite öğretim elemanı memur kadrolarına naklen atanabilirken, memurun üniversitede öğretim elemanı olarak atanması açıktan atamadır. Çekilme hakkı 657 sayılı Kanunun 20. maddesinde memurlara tanınan bir hak olup, çekilen memurların ise belirli şartlarda yeniden memuriyete atanmalarına imkan sağlanmıştır.Sozlesmeli personel memur mu?
Sozlesmeli personel memur mu?Kadrolu memur ile sözleşmeli memur arasında aşağıdaki farklar bulunmaktadır. Kadrolu Memurlar 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda 4/A olarak sınıflandırılırken Sözleşmeli Memurlar 4/B olarak sınıflandırılmaktadır. Sözleşmeli memurlar kurumlar arası yer değişikliği yapamazken kadrolu memurlar yapabilmektedir.
Memur ve sözleşmeli personel arasındaki temel farklar nelerdir?
Sözleşmeli Personellerin sözleşme süresi mali yıl ile sınırlıdır. Sözleşme süresinin sonunda sözleşmenin yenilenmemesi ihtimali söz konusudur. Kadrolu personelin (memur) ise ilgili disiplin hükümleri (657 sayılı Kanun’un 125/E maddesi hükümleri) hariç görevine son verilemez.Araştırma Görevlisi 657 ye tabi mi?
Araştırma Görevlisi 657 ye tabi mi?“Lisans üstü öğretim yapan öğrenciler, kendilerine tahsis edilebilecek burslardan yararlanabilecekleri gibi, her defasında bir yıl için olmak üzere araştırma görevlisi kadrosuna da atanabilirler.” hükmüne yer verilmiş olup, araştırma görevlileri 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu hükümlerine tabi olarak …
Sözleşmeli memur nasıl?
Sözleşmeli memurun sözleşme süresi mali yıla göre hesaplanır. Yani her yıl bitiminde yeniden sözleşme süresi anlaşması yapılır. Eğer çalışılan yerde bir sonraki yıl için personel ihtiyacı yoksa sözleşme yenilenmeyebilir. İhtiyaç varsa ise her yıl tekrardan işe giriş çıkış yapılmasına gerek yoktur.Sözleşmeli memur statüsü nedir?
Sözleşmeli memur statüsü nedir?Özel bir mesleki bilgiye ihtiyaç duyulduğu takdirde veya yıllık planlar içinde geçici olarak işlerde görevlendirilmek üzere ilgili kurumların teklifi ile Devlet Personel Başkanlığı’nın da görüşleri alınıp sözleşme yapılmak kaydıyla geçici olarak çalıştırılan kamu hizmetlisine sözleşmeli personel denmektedir.
Akademisyen 657 ye tabi mi?
Madde 9 – Derece yükseltilmesi ve kademe ilerlemesi, üniversite rektörünün onayı ile yapılır. Haklardan yararlanma : Madde 10 – Öğretim elamanları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 187- 213 üncü maddeleri ile düzenlenen sosyal hak ve yardımlardan faydalanırlar.Üniversite öğretim görevlisi 657 ye tabi midir?
Üniversite öğretim görevlisi 657 ye tabi midir?Buna göre üniversitelerin akademik ve idari teşkilatında yer alan birimlerde idari, teknik, sağlık, avukatlık ve yardımcı hizmetler 657 sayılı Devlet Memurları Kanuna tabi personel tarafından yürütülmektedir.
Öğretim görevlisi öğretim elemanı mı?
Öğretim Elemanları Tüm akademik personele verilen genel isimdir. Öğretim Görevlisi , Araştırma Görevlisi, Uzman, Yardımcı Doçent, Doçent, Profesör kadrolarının tümü birden nitelenmek istediğinde “öğretim elemanları” terimi kullanılır.Öğretim görevlisi Akademisyen mi?
Öğretim görevlisi Akademisyen mi?Üniversitelerde ve araştırma kurumlarında görev yapan öğretim yardımcıları olan çevirmenler, uzmanlar, öğretim planlamacıları, araştırma görevlileri (üniversite asistanı), okutmanlar ve öğretim görevlileri ile öğretim üyeleri olan yardımcı doçentler, doçentler, araştırma profesörleri, profesörler ve ordinaryüs …