AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Devlet memurlari rapor ustune rapor alabilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Devlet memurları rapor üstüne rapor alabilir mi?​

Bu sebeple, memura verilen tek hekim raporunda kontrol muayenesinin yapılacağının belirtilmemesi ve rapor süresi bitiminde memurun aynı hastalığının devam etmesi veya farklı bir hastalığa yakalanması halinde göreve başlamadan tek hekim raporu alınmasının mümkün olduğu değerlendirilmektedir.

Devlet memurları basına açıklama yapabilir mi?​

Bölümde yer alan Basına bilgi veya demeç verme başlıklı 15. maddesinde “Devlet Memurları, kamu görevleri hakkında basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi veya demeç veremezler.

Bir memur en fazla kaç gün rapor alabilir?​

Bir memur en fazla kaç gün rapor alabilir?
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 102 nci maddesi gereği, hizmeti 1 (bir) yıldan 10 (on) yıla kadar (on yıl dâhil) olanlar için yirmi gün, hizmeti 10 (on) yıldan fazla olanlar için otuz gün yıllık izin verilir.

Raporlu olan memurun ilişiği kesilir mi?​

Raporlu olan memurun ilişiği kesilir mi?
İlgili madde hükmünden de anlaşılacağı üzere sağlık raporu alarak hastalık izni kullanmakta olan memurlara atama emrinin tebliğ edilmesinde kanunen bir mani bulunmamaktadır.

Memur ard arda kaç gün rapor alabilir?​

verilebilir. Memurlara bir takvim yılı içinde tek hekim tarafından verilecek raporların toplamı kırk günü geçemez. Bu süreyi geçen hastalık raporları sağlık kurulunca verilir.

Rapor üstüne rapor alınabilir mi?​

Raporda kontrol muayenesi öngörülmüş ise kontrol muayenesi sonrasında tek hekim tarafından en çok on gün daha rapor verilebilir.” hükmü yer almaktadır.

Basına bilgi veren memura hangi ceza verilir?​

Basına bilgi veren memura hangi ceza verilir?
Basına bilgi ve demeç verme yasağına uymayan memurlara ise 125. maddesinin (m) bendinde yer alan , “Yetkili olmadığı halde basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi veya demeç vermek…” fiilini işledikleri için kınama cezası verilmesi gerekmektedir.

Memur basın açıklamasına katılabilir mi?​

Memur basın açıklamasına katılabilir mi?
Devlet Memurları, kamu görevleri hakkında basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi veya demeç veremezler. Bu konuda gerekli bilgi ancak bakanın yetkili kılacağı görevli; illerde valiler veya yetkili kılacağı görevli tarafından verilebilir.

Memur üst üste kaç gün rapor alabilir?​

Memurlara bir takvim yılı içinde tek hekim tarafından verilecek raporların toplamı kırk günü geçemez. Bu süreyi geçen hastalık raporları sağlık kurulunca verilir.

Devlet memuru raporlu iken çalışabilir mi?​

(2) Yıllık iznini kullanmakta iken hastalık raporu verilen memurun hastalık izin süresinin yıllık izninin kalan kısmından daha fazla olması hâlinde, hastalık izninin bitimini müteakiben memurun göreve başlaması zorunludur.

Rapor alan memurun maaşından ne kadar kesilir?​

Rapor alan memurun maaşından ne kadar kesilir?
Bir takvim yılı içinde yukarı da örnek verdiğimiz örnek gibi nisan ayında 5gün, eylül ayında 5 gün rapor aldığınızda kesinti toplam gün üzerinden olmaz. 5+5=10 gün raporunuz olduğunda 10-7=3 günlük kesinti olur. Kesinti tüm maaş üzerinden olmaz. Almış olduğunuz zam ve tazminatlar % 25 eksik ödenir.

Peş peşe rapor alınır mı?​

Peş peşe rapor alınır mı?
– Raporda hekimin istirahat süresinin bitiminde sigortalının çalışacağını belirtmiş olması, rahatsızlığı devam eden sigortalının rapor bitiminde tekrar hekime gitmesine ve tekrar istirahat raporu almasına engel değildir.

Arka arkaya rapor alınabilir mi?​

(uğur çiçek) Tek hekim bir defada en fazla 10 günlük rapor verebilir. İkinci defa en fazla 10 günlük daha rapor verebilir. 20 günü aşan raporların ise sağlık kurulu tarafından verilmesi gerekir. Dolayısıyla bu hekim size en fazla 10 günlük rapor verebilir. 20 gün rapor alacaksanız sağlık kurulundan almanız gerekir.

Rapor peşine rapor alınır mı?​

İlgili hükümden de anlaşılacağı üzere tek hekimden tek seferde en fazla 10 sağlık raporu alınabilmektedir.Kontrol muayenesi öngörülmüş ise ard arda en çok 10 gün daha rapor alınması mümkündür.Dolayısıyla kontrol muayenesi öngörülen raporlarda memurun hastalık izninin bitiminden itibaren göreve başlamadan 10 gün daha …
 
Devlet memurları rapor üstüne rapor alabilir mi sorusuna ilişkin olarak söylediğiniz yönetmelik hükmünü doğru şekilde değerlendirdiniz. Kontrol muayenesi öngörülen durumlarda, tek hekim tarafından en fazla on gün daha rapor verilebilir. Bu durumda memur, hastalığının devam ettiği veya başka bir hastalığa yakalandığı durumda kontrol muayenesine gitmekte ve buna göre rapor alabilmektedir.

Devlet memurları basına açıklama yapamazlar. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 15. maddesi gereği, kamu görevleri hakkında basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi veya demeç verilmesi yasaklanmıştır. Bu kurala uymayan memurlara kınama cezası verilebilmektedir.

Bir memur en fazla 1 yıldan 10 yıla kadar hizmeti olanlar için yılda 20 gün, 10 yıldan fazla hizmeti olanlar için ise yılda 30 gün izin kullanabilir. Bu süreler, yıllık izinlerini ifade etmektedir.

Raporlu olan memurun ilişiğinin kesilip kesilmeyeceği sorusuna ilişkin olarak, sağlık raporu alarak hastalık iznini kullanan memurlara atama emri verilirken bu durumun bir engel teşkil etmediği belirtilmektedir. Yani, hastalık izni sürecinde olan bir memurun atama emri almasında yasal bir engel bulunmamaktadır.

Memura bir takvim yılı içerisinde tek hekim tarafından verilecek raporların toplamı kırk günü geçemez. Bu süreyi aşan raporlar için sağlık kurulu tarafından rapor verilmesi gerekmektedir. Ayrıca, rapor alırken belirli kurallar ve süreler geçerli olabilir.
 
Geri
Üst