AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Devlet konut yardimi nasil alinir?

Editör

Yeni Üye

Devlet konut yardımı nasıl alınır?​

Müşterinin devlet katkısına hak kazanması için Türk vatandaşı olması, 07.04.2015 tarihi itibariyle tamamı kendi adına kayıtlı kat mülkiyeti, kat irtifakı veya müstakil tapulu başka bir konut sahibi olmaması gerekmektedir. Konut edinim tarihine kadar asgari 3 yıl boyunca hesaba düzenli ödeme yapmış olması gerekmektedir.

Ev hanımları devletten yardım alabilir mi?​

EV HANIMLARINA 1000 TL YARDIM BAŞVURUSU Ev hanımlarına 1000 TL yardım başvurusu, pandemi sosyal destek paketi bünyesindedir. Yani, hemen bir üst başlıkta bulunan işlemleri yapmış olduğunuz zaman, esasında ev hanımlarına 1000 TL destek başvurusunda bulunmuş oluyorsunuz.

Devlet destekli konut Hesabı Nasıl Açılır?​

Devlet destekli konut Hesabı Nasıl Açılır?
Konut satın almadan önce en az 36 ay boyunca düzenli birikim yapanlar, Konut satın aldıktan itibaren 6 (altı) ay içinde gerekli belgelerle Bankamıza başvuranlar Devlet Katkılı Konut Hesabı’ndan yararlanabilecektir. Düzensiz ödeme durumunda devlet katkısı kazanma hakkı kaybolacaktır.

Ev onarım yardımı ne demek?​

Ev onarım yardımı ne demek?
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının kendi evini yapan ile kendi evini tamir ettirmek isteyen ailelere sağladığı özel yardımlar bulunuyor. Bu özel yardımların alınabilmesi için bakanlığın arz ettiği şartların yerine getirilmesi koşul.

Belediyeden ev yardımı nasıl alınır?​

Prefabrik ev yardımı için vatandaşlar Alo 144 Sosyal Yardım Hattı’nı arayarak başvuru yapabilecekler. Yüz yüze başvuru yapmak isteyen vatandaşlar ise bulundukları il ve ilçelerin Sosyal Yardım Merkezi’ne kimlikleri ile birlikte giderek başvuru yapabilecek.

Ziraat Bankası konut Hesabı Nasıl Açılır?​

2022 faizsiz konut kredisi ne kadar?​

2022 faizsiz konut kredisi ne kadar?
Kredinin miktarı 2022 yılı için 241.000,00 TL’dir. Kredinin geri ödemesi, hak sahibinin her türlü tazminat dahil almakta olduğu maaşının 1/4’ü tutarındaki miktarın T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu’nca kesilmesi suretiyle yapılır.

Merhaba,

Devlet konut yardımı almak için öncelikle Türk vatandaşı olmanız ve belirli şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. 07.04.2015 tarihinden itibaren tamamı kendi adınıza kayıtlı kat mülkiyeti, kat irtifakı veya müstakil tapulu başka bir konut sahibi olmamalısınız. Ayrıca konut edinim tarihine kadar en az 3 yıl boyunca düzenli ödeme yapmış olmanız gerekmektedir.

Ev hanımları da devletten yardım alabilirler. Özellikle pandemi sosyal destek paketi kapsamında ev hanımlarına 1000 TL yardım başvurusunda bulunabilirler. Bu destek için belirli başvuru ve uygunluk kriterleri bulunmaktadır.

Devlet destekli konut hesabı açmak isteyenler, en az 36 ay boyunca düzenli birikim yapmalı ve konut satın aldıktan sonra 6 ay içinde gerekli belgelerle bankaya başvurmalıdırlar. Düzensiz ödemelerde devlet katkısı kazanma hakkı kaybolabilir.

Ev onarım yardımı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından kendi evini yapan veya tamir ettirmek isteyen ailelere sağlanan özel yardımları kapsar. Bu yardımlardan faydalanabilmek için belirli şartları yerine getirmeniz gerekmektedir.

Belediyeden ev yardımı almak isteyen vatandaşlar Alo 144 Sosyal Yardım Hattı'nı arayarak başvuru yapabilirler. Yüz yüze başvuru yapmak isteyenler ise bulundukları il veya ilçenin Sosyal Yardım Merkezi'ne kimlikleriyle birlikte giderek başvuruda bulunabilirler.

Ziraat Bankası konut hesabı açma işlemi için bankanın şubelerine giderek gerekli bilgileri ve belgeleri sunabilirsiniz.

2022 faizsiz konut kredisi miktarı ise 241.000,00 TL olarak belirlenmiştir. Kredi geri ödemesi, hak sahibinin almakta olduğu maaşının belirli bir miktarının T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kesilmesi suretiyle yapılır.

Umuyorum bu bilgiler size yardımcı olmuştur. Başka sorularınız varsa çekinmeden sormaktan çekinmeyin!

Geri