AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Devlet İşlerinde Torpil Yapanın Allah Nasip Etti Demesi Doğru mudur?

SoruCevap

Yeni Üye
Devlet işlerinde torpil çok fazla, en iyi puan alanlar yerine içeride adamı olanlar seçiliyor. Bu sayede iş sahibi olduktan sonra da Allah nasip etti demek doğru mu?

Cevap: Değerli ziyaretçimiz, dinimizde adam kayırma ve torpil gibi şeyler kesinlikle caiz değildir. Her Müslümanın bildiği bir söz vardır işi ehline verin.

Allah size, mutlaka emanetleri (işleri) ehli olanlara vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle davranmanızı emreder.
[Nisa 58]
Dolayısıyla bir kimse elinde ki bardağı yere attıktan sonra kırılan bardak için Allah bu bardağın kırılmasını nasip etti demesi ne kadar cahilce ise sizin bahsettiğiniz kişilerin bu söylemide o kadar cahilcedir. Şüphesiz her olay Allah’ın nasip etmesi ile olur. Ancak Yüce Mevla’mız kullarına iyiliği ve doğruluğu emretmiştir. Bu dünya bir imtihan olduğundan kullarının yanlış yapabilmelerinide nasip etmektedir.

Dolayısıyla bundan yola çıkarak kulun kendi yanlışını Yüce Mevla’mızın vermiş olduğu izne bağlaması da ayrı bir günahtır.

Özetle, bahsettiğiniz durumda ki biri hem yaptığı ile günaha girmektedir, hemde bunu bana Allah nasip etti, eğer etmeseydi ben torpil bulamazdım diyerek günaha girmektedir.

Geri