AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Devlet hastanelerinde sezaryen ucreti ne kadar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Devlet hastanelerinde sezaryen ücreti ne kadar?​

Genel olarak normal doğum fiyatları SGK anlaşmalı hastanelerde 500 TL ile 4000 TL arasında değişmektedir. Sezaryen söz konusu olduğunda ise yaygın görüşün aksine çok fazla fiyat farkı artmamaktadır. SGK anlaşmalı özel hastanelerde sezaryen ücretleri yine hastaneye göre 750 TL ile 4500 TL arasında değişmektedir.

Sezaryen sonrası yürüyüşe ne zaman başlanmalı?​

Doğumdan sonra mümkün olduğunca erken dönemde ayağa kalkın ve yürüyüş yapın. Hareket sırasında kesi yerine dikkat ederek 1-2 gün elle destek olun. Sezaryenden 3 ay sonra egzersizlere başlayabilirsiniz.

Genel anestezi sezeryan doğum nasıl yapılır?​

Genel anestezi sezeryan doğum nasıl yapılır?
Doğumda Genel Anestezi Nasıl Uygulanmaktadır?
- Genel anestezi sırasında anne tamamen uyutulmakta ve bu nedenle bebeğin doğumuna tanık olamamaktadır.
- Genel anestezinin en önemli aşamasını, entübasyon adı verilen aşama oluşturmaktadır.
- Bebek doğduktan sonra, kas gevşeticilerinin etkisini gideren ilaçlar uygulanmaktadır.

Sezeryan doğumu devlet karşılıyor mu?​

Sezeryan doğumu devlet karşılıyor mu?
SGK özel hastanede doğum ücretinin sadece 400 TL’lik kısmını karşılar. Özel hastane doğum ücretlerinin tamamının SGK tarafından karşılanması söz konusu değildir. Özel hastanelerde doğum ücretleri ise 750 TL ila 4.500 TL arasında değişir.

Devlet hastanesinde sezaryen doğum yapılıyor mu?​

Ülkemizde de Sağlık Bakanlığı devlet hastanelerinde tıbbi bir neden olmadıkça planlı sezaryen ameliyatlarının yapılmasını istemiyor.

Sezeryan sonrası ne kadar yürümeli?​

Düzenli Yürüyüş Yapın Ancak bu, yürüyemeyeceğiniz anlamına gelmez. Hatta sezaryen bölgesinin daha hızlı toparlanabilmesi için hafif yürüyüşler yapmanız faydalı olabilir. Doğumun üzerinden 24 saat geçtikten sonra annenin yürümesi tavsiye edilir.

Sezeryan iç dikişlerinin açılması nasıl anlaşılır?​

Sezeryan iç dikişlerinin açılması nasıl anlaşılır?
Cilt kesesi yapılan alanda yara kenarları bitişik görünmüyorsa, Cilt dikişleri arasından cilt altı sarı doku görünüyorsa, Dikişlerin olduğu yerden sıvı geliyorsa, Dikiş yerlerinde oldukça çok ağrı varsa dikişler açılmış olabilir.
 
Devlet hastanelerinde sezaryen ücreti genellikle SGK anlaşmalı hastanelerde 500 TL ile 4000 TL arasında değişmektedir. Sezaryen doğum söz konusu olduğunda ise yaygın bir görüşe göre fiyat farkı çok fazla olmamaktadır. SGK anlaşmalı özel hastanelerde ise sezaryen ücretleri yine hastaneye göre değişiklik göstermektedir ve genellikle 750 TL ile 4500 TL arasında bir aralıkta olabilmektedir.

Sezaryen sonrası yürüyüşe ne zaman başlanmalı sorusuna gelecek olursak, doğumdan sonra mümkün olduğunca erken dönemde ayağa kalkmak ve yürüyüş yapmak önerilir. Ancak bu süreçte kesi yerine dikkat ederek hareket etmek önemlidir. Sezaryen sonrasında yaklaşık 1-2 gün boyunca elle destek alarak hareket etmek, 3 aydan sonra ise düzenli egzersizlere başlamak önerilir.

Genel anestezi altında yapılan sezaryen doğumda şu adımlar izlenmektedir:
1. Anne genel anestezi altında tamamen uyutulur ve bu sebeple bebeğin doğumuna tanık olamaz.
2. En önemli aşama olan entübasyon adı verilen işlem gerçekleştirilir.
3. Bebek doğduktan sonra kas gevşeticilerin etkisini azaltmak için ilaçlar uygulanır.

Sezaryan doğumunun devlet tarafından karşılanıp karşılanmadığı konusunda, SGK özel hastanede doğum ücretinin sadece belirli bir kısmını karşılar. Özel hastane doğum ücretlerinin tamamı SGK tarafından karşılanmaz. Özel hastanelerdeki doğum ücretleri genellikle 750 TL ile 4.500 TL arasında değişebilmektedir.

Devlet hastanelerinde planlı sezaryen ameliyatlarının yapılmamasıyla ilgili olarak, Sağlık Bakanlığı tıbbi bir neden olmadıkça planlı sezaryen ameliyatlarının yapılmasını istememektedir.

Sezaryan sonrasında yürüme süresi konusunda ise doğumdan 24 saat sonra annenin yürümesinin tavsiye edildiği belirtilmektedir.

Sezaryen iç dikişlerinin açılması durumunda dikkat edilmesi gereken belirtiler şunlardır:
1. Cilt kesesi yapılan alanda yara kenarları bitişik görünmüyorsa,
2. Cilt dikişleri arasından cilt altı sarı doku görünüyorsa,
3. Dikişlerin olduğu yerden sıvı geliyorsa,
4. Dikiş yerlerinde oldukça fazla ağrı varsa dikişler açılmış olabilir.
 
Geri
Üst