AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Devlet hastanelerinde hasta dosyasi kac yil saklanir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Devlet hastanelerinde hasta dosyası kaç yıl saklanır?​

Buna göre her şeyden önce hasta dosyalarının kurum arşivlerinde en az 14 yıl süre ile saklanması gereklidir. Üniversite hastanelerde “adli vaka olan ölü bebek dosyalarının” 50 yıl saklanması gerekmektedir.

Hasta dosyasında hangi dokümanlar bulunmaktadır?​

6.4. Hasta Dosyasında Bulunması Gereken Belgeler
Tıbbi bilgilerin tamamlanmasından kim sorumludur?
Sağlık çalışanı bu bilgilerin gizliliğinden de sorumludur. Bütün bu durumlarda bilgilerin gizliliğinden sorumlu olan kişi tazminat ödemek zorunda kalacaktır. Bazı durumlarda sır saklama yükümlülüğüne aykırı bir durum oluştuğunda sağlık hizmeti veren kurum çalıştırdığı kişilerden dolayı dava edilebilir.

Tıp fakültesi hastanelerinde doğum defterlerinin saklanma süresi kaç yıldır?​

24 Doğum defteri 100 yıl Kurumunda saklanır. 25 Ex bebek dosyası 50 yıl Kurumunda saklanır. 26 Ultrason raporları 5 yıl 15 yıl Devlet Arşivlerine gönderilmez. 27 laç raporu dosyası 5 yıl 10 yıl Devlet Arşivlerine gönderilmez.

Tıbbi döküman kaç yıl saklanır?​

defteri,Taburcu defteri 20 yıl kurumda saklanır.Devlet Arşivlerine gönderilmez. ve hasta dosyalarının en az 20 yıl süreyle yataklı tedavi kurumunun arşivinde muhafazası zorunludur.
Hasta tabelasında neler yazar?
Hastanın kimlik bilgileri,tanısı,yapılan cerrahi müdahale,hastalık kodu,alerji durumuna ilişkin bilgiler,hastaya verilen ilaçlar,ilaç dozları,hastaya uygulanan diyet türü(her gün için) kayıt altına alınmaktadır. Hastanın yatışı sürecinde uygulanacak ilaçlar, ilgili hekim tarafından hasta tabelasına yazılır.

Elektronik hasta kayıt sisteminde hangi bilgiler yer alır?​

Hastanın sağlık kurum/kuruluşuna her başvurusunda açılan elektronik hasta kartında hastaya ait önemli uyarılar (alerji, diyabet, yüksek tansiyon gibi) otomatik olarak görüntülenir. Kayıt sırasında hasta hekim yönlendirmesi ile sağlık kurum/kuruluşuna başvuruda bulunuyorsa hekime ait bilgiler de görüntülenir.

Kayitlarin Eksikliginden dogan sorumluluk hangi kusur?​

Kişisel Kusur: Sağlık hizmeti sunan herkes tutması gereken tıbbi kayıtların eksikliğinden ve yanlışlığından sorumludur. Bu kayıtların eksik ve yanlış tutulmasından hasta zarar görmüşse uğradığı zararı tazmin ettirebilir. Bu zararın maddi veya manevi olması durumu değiştirmez.
 
Geri
Üst