- Konu Yazar
Devlet hangi sektörlere destek veriyor?
Destek verilen sektörlere baktığımızda tarım, hayvancılık, turizm, üretim, hizmet, endüstri, ar-ge, yazılım, enerji ve benzerlerini görmekteyiz.Devlet destekli projeler nelerdir?
YENİ TEŞVİK VE DESTEK HABERLERİ- GES (Güneş enerjisi) ve RES (Rüzgâr enerjisi) YATIRIM TEŞVİKLERİ
- TURİZM BELGESİ
- TURİZM TEŞVİKLERİ
- SANAYİ YATIRIMLARINA SAĞLANAN TEŞVİK VE HİBELER.
- YATIRIM TEŞVİK BELGESİ 2022.
- YATIRIM TEŞVİK BELGESİ PAKETİ 2022.
Hangi kurumlar hibe veriyor?
Hangi kurumlar hibe veriyor?Yerel ve Ülke düzeyinde hibe desteklerini incelediğimizde, Avrupa Birliği, Kalkınma Ajansları, KOS- GEB, TÜBİTAK, TESKOMB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakan- lığı vb. birçok kurum ve Vakıflar tarafından hibe yardımları yapılmaktadır.
Devlet ihracat teşvikleri ile neleri hedeflemektedir?
Devlet ihracat teşvikleri ile neleri hedeflemektedir?İhracata yönelik devlet yardımlarının temel amacı, katma değeri yüksek yani teknoloji yoğun ürünlerin ihracatının artırılarak firmaların rekabet gücünün ar- tırılması, dünya piyasalarından daha fazla pay alınması ve bu sayede ülke ekonomisinin ge- liştirilmesidir.
Tanıtım Desteği kapsamında hangi platformlarda verilen reklamlar için destek alınır?
Yurtdışı reklam ve tanıtım desteği kapsamında hangi platformlarda verilen reklamlar için destek alınabilir? Facebook, instagram, amazon, etsy, google, pinterest vb. ispat edilebilir bütün platformlar için destek alınabilmektedir.Türkiye’deki önemli projeler nelerdir?
Sinop Nükleer Santrali: 22 milyar dolar.Devlet hibe Projeleri Nedir?
Devlet hibe Projeleri Nedir?Geliştirdiğiniz projelere finansman sağlamak için ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarının sağladığı geri ödemesi olmayan desteklere fon, bir diğer adıyla hibe denir.
Girişimcileri destekleyen kuruluşlar nelerdir?
Girişimcileri destekleyen kuruluşlar nelerdir?İş Projesine Yönelik Kurum ve Kuruluş Seçimi Çok Önemli!
- AB.
- Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri.
- TÜBİTAK.
- Türkiye Teknoloji Vakfı
- Ekonomi ve Maliye Bakanlığı
- Tarım ve Orman Bakanlığı
- Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı
- Kredi Garanti Fonu.
İhracat teşvikleri, ekonomik kalkınmayı ve toplumsal refahı sağlamak, bölgesel ve toplumsal dengeyi sağlamak, istihdamı arttırmak, işsizliği engellemek, üreticiyi ihracata yöneltmek gibi sebeplerle verilen teşviklerdir.
-Pazar payını genişletme fırsatı verir. -Eğer iç pazarda kapasite tam kullanılmıyor ise,üretimi artırma imkanı sağlar. -İç pazara olan bağımlılığı azaltır,yada iç pazardaki durgunluğu telafi etme imkanı verir.
Tanıtım desteği nedir?
Tanıtım desteği nedir?Yurt dışı birim, marka ve tanıtım desteklerin amacı, Türkiye’de sınai-ticari veya ticari faaliyet gösteren firmalar ile İş birliği Kuruluşları üyelerinin yurt dışında gerçekleştirilen tanıtım, marka tescil giderleri ve ticaret yapmak amacıyla yurt dışında açılan birimlerinin kira giderlerinin karşılanmasıdır.