AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Devlet Destekli Tarim Sigortalari hangi kurum tarafindan yurutulmektedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Devlet Destekli Tarım Sigortaları hangi kurum tarafından yürütülmektedir?​

14.06.2005 tarih ve 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanunu kapsamında T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde bulunan Çiftçi Kayıt Sistemi sistemine kayıtlı olan üreticilerin faydalanabileceği tarım sigortasıdır.
Devlet Destekli Tarım Sigortası Nedir?
TARSİM – Devlet Destekli Tarım Sigortaları TARSİM, üreticilerin bitkisel ürünlerini ve hayvanlarını, doğal afetlere ve çeşitli risklere karşı geniş teminat kapsamı ve yüksek güvence ile koruyabilecekleri en etkili çözümdür. Ülkemizde bu alandaki tek adrestir.
TARSİM eksper maaşları ne kadar?
Eksperlere aylık maaş ödemesi yapılmaz, kendilerine TARSİM tarafından görev verildiği takdirde, yaptıkları risk inceleme ve hasar tespit işlemleri karşılığında hizmet bedeli ve yol ücreti ödenir.

Devlet Destekli Bitkisel Ürün sigortası Nedir?​

Bu sigorta ile 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanununun 12’nci maddesine istinaden, Bakanlar Kurulu kararı ile kapsama alınan risklerin; Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan parsellerde ürünlere vereceği zararlar ile bağ ve meyve bahçelerinde risk değerlendirmesi sonucunda, sigortaya kabulü uygun görülen Dolu Ağı ve Örtü …
Devlet Destekli Su Ürünleri sigortası Nedir?
Bu sigorta ile, Çiftçi Kayıt Sistemine entegre edilmiş, Su Ürünleri Kayıt Sistemine (SKS) kayıtlı olan, deniz ve iç su tesislerinde yetiştirilen su ürünleri, risk inceleme ve değerlendirmesi sonucuna göre sigortaya kabul edilir.
Sera sigortası neleri kapsar?
Sera yapı malzemeleri, içindeki teknik ekipman ve serada yetiştirilen bitkisel ürünler için Dolu, Fırtına, Hortum, Yangın, Deprem, Taşıt Çarpması ve Heyelan risklerinin neden olduğu miktar kaybı sigorta kapsamındadır.
Değer ve hasar tespit eksperleri, işe yeni başlandığında genel olarak aylık net ₺1.400 ile ₺2.546 arasında para kazandırır. 5 yıllık hizmetten sonra bu rakam, 45 saatlik bir çalışma haftası için aylık ₺1.655 ile ₺2.791 arasındadır.
Bitkisel Ürün sigortası Nedir?
Tüm bitkisel ürünler için; Dolu, fırtına, hortum, yangın, deprem, heyelan, sel ve su baskınının ürünlerde neden olduğu miktar kaybı, Dolunun yaş meyve, yaş sebze ve kesme çiçeklerde neden olduğu kalite kaybı, teminat kapsamına alınmaktadır.
Su Ürünleri Sigortası Nedir?
yapılan hırsızlık veya hırsızlığa teşebbüs nedeniyle poliçede belirtilen adresteki sigortalı su ürünlerinde, kafes ve ağlarda (kafes ve ağları poliçeye dahil edildi ise) doğrudan meydana gelen zararlar. nedeniyle meydana gelen maddi zararı temin eder.

Aşağıdakilerden hangisi Devlet Destekli su Ürünleri Sigortası Genel Şartlarına göre teminat dışı kalan hallerden biridir?​

(1) Aşağıda belirtilen haller, sigorta teminatının dışındadır. a) Sigortanın başlangıcından önce mevcut olan hastalıklar. b) Poliçe başlangıç tarihinden itibaren 14 günlük bekleme süresi içinde, ortaya çıkan (paraziter, bakteriyel, mikrobiyel, viral ve mantari) hastalıklar.
 
Geri
Üst