AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Deviasyon nelere sebep olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Deviasyon nelere sebep olur?​

Çocukluk çağındaki çarpmalar, düşmeler, yaralanmalar, o anda şikayet yapmamasına rağmen büyüme çağında septumun kemik ve kıkırdak kısımlarının farklı hızda gelişmesi sonucunda deviasyon oluşturabilir. Genetik olarakta bazı insanlarda erişkin çağda belirginleşen burun şekil farklılıkları ve deviasyonlar vardır.
Septoplasti ameliyatı sonrası nelere dikkat?
Septoplasti sonrasında nelere dikkat edilmesi gerekir? -Ameliyattan sonra burunda bir tampon olursa bir süre ağızdan nefes almak gerekebilir. Bunun için ilk gün ılık ve sıvı gıdalarla beslenmek önerilir. Ancak sonraki dönemde herhangi bir yemek kısıtlaması yapılmamaktadır.

Deviasyon ameliyatı riskli mi?​

Deviasyon-burun eti ameliyatları komplikasyon oranı oldukça düşük ameliyatlardır. Olası komplikasyonlar arasında kanama, burun ortasındaki duvarda (septum) kan birikimi (hematom), enfeksiyon, burun içinde yapışıklık (sineşi) ve burnun ortasındaki duvarda delik oluşumu (septal perforasyon) sayılabilir.
Deviasyon tekrar eder mi?
Başarılı bir ameliyattan sonra buruna travma olmadıkça veya komplikasyon gelişmedikçe deviasyon tekrarlamaz. Ancak yüksek deviasyon, burun kıkırdağı ucu deviasyonu, burun kıkırdağında kırık hattı şeklindeki deviasyonları düzeltmek için ilave teknikler gereklidir.
Tedavi edilmedikleri takdirde, kalitesiz uyku, düşük oksijen kapasitesi, horlama, uykuda nefes durması, uyku bozuklukları, boğaz kurulukları, kronik farenjit atakları, burun kanamaları sıklıkla izlenmektedir.
Burun kemiği eğriliği nelere yol açar?
Burun Kemiği Eğriliği Zararları Nelerdir?

Septoplasti ameliyatı kaç günde iyileşir?​

Ortalama iyileşme süresi 1-4 hafta arasındadır ancak sıklıkla hastalar ameliyatın 2. Gününden sonra normal hayatlarına dönebilmekte ve kendi işlerini yapabilmektedirler.
Septoplasti ameliyatı sonrası burun şekli değişir mi?
Burnun şeklinin değişmesinin özellikle istenmediği durumlarda, başarılı bir septum deviasyon ameliyatının akabinde, burun şeklinde herhangi bir değişiklik olmayacaktır.

Burun kemiği eğriliği ameliyatı zor mu?​

Operasyon bilinenin aksine zor ve günümüzde kişi açısından ciddi sıkıntılara yol açabilecek bir operasyon olmak çıkmıştır. Operasyon süresi ortalama 30 dakika gibi kısa olmaktadır, burun orta bölme eğriliği düzeltilirken burun içindeki etlere de (konka) müdahale edilmekte ve burun tıkanıklığı tamamen çözülmektedir.
Deviasyon ameliyatı kaç saat sürer?
Deviasyon ameliyatları tercihen genel anestezi altında yapılmakta ve kapalı teknik ile 20-30 dakika açık teknik ile problemin derecesine ve kulak ya da kaburgadan kıkırdak dokusu alma ihtiyacı olup olmamasına göre 1 ila 2,5 saat civarında sürmektedir.
Kurallara uygun yapılmış ameliyat sonrasında eğri olan burun kemiği ve kıkırdağı tekrar büyümez. Septoplasti ameliyatının başarısı %85 civarındadır.
Deviasyon ameliyatı sonrası burun şekli değişir mi?
Deviasyon ameliyatı sonrasında burun şeklinde herhangi bir değişim söz konusu olmamaktadır.

Burun kemiği tekrar büyür mü?​

Buru kemiğinde meydana gelen büyümelerin tedavi edilebilir nitelikte olduğu belirtilmelidir. Kişilerin geçirecekleri küçük operasyonlar ile beraber bu büyüme eski haline dönecektir. Sebep bakımından ise birçok farklı tez ortaya koyulabilir.
Burun kemik eğriliği ameliyat şart mı?
Atilla Şengör, her burun tıkanıklığının nedeninin burun eğriliği olmadığı gibi, her burun eğriliğinin de ameliyat gerektirmediğini belirterek burun tıkanıklıkları, kemik eğriliği ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Sapmış septum nedir?​

Septoplasti; farklı nedenlerle burun deliklerinin arasında bulunan kıkırdak ve kemikte meydana gelmiş eğriliği düzeltmek amacı ile yapılan cerrahi bir operasyondur. İki burun deliği arasındaki boşluğa septum denilmektedir. Kıkırdak ve kemikteki eğrilik ise sapmış septum olarak anılmaktadır.
Septum deviasyonu tedavi edilmezse ne olur?
Burun septumu, iki burun deliğimizi ortadan ikiye bölen bir duvardır. Septumun ön kısmı sağlam ancak bükülebilir bir kıkırdaktan, arka kısmı ise kemikten oluşmuştur. İdeal olan septumun orta hatta bulunması, sağ ve sol burun boşluklarının da eşit genişlikte olması gerekir.
Interventriküler septum ne demek?
kalbin iki karıncığını birbirinden ayıran kardiyak doku duvarı.

Deviasyon belirtileri nelerdir?​

Belirtileri
Septum deviasyonu dışarıdan belli olur mu?
Deviasyon, dışarıdan bakıldığında burunda kaba kemik eğriliği olarak gözle görülebileceği gibi, burun içinde gözle görülemeyen bir yapıda da olabilir.

Burun tıkanıklığı hangi tarafa yatılır?​

Ayrıca nefes alınan burun deliği ile beynin yarım küreleri ve sempatik parasempatik sinir sistemleri arasında da bir ilişki bulunuyor” diyor. Sağ tarafa yatılması durumunda, sağ taraftaki burun deliği tıkanıyor, sol burun deliği açılıyor. Sol burundan yapılan nefes alma ile sağ beyin yarım küresinin aktivitesi artıyor.
Burun kemiği eğriliği estetiğe girer mi?
Sadece septoplasti veya deviasyon ameliyatı ile burun içi eğrilik düzelebilir ama burun şeklinde ki eğrilik düzeltilemez. Bunun için burun estetiği ameliyatı ile gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
Ancak çeşitli faktörlerden dolayı beyindeki kemik eğrilir. Bu da burun deliklerinin hasar almasına neden olur. Rahat hava alamayan kişi çeşitli hastalıklar yaşamaya başlar. Genetiksel faktörlerden dolayı ya da kişinin dışarıdan burna aldığı bir darbe sonrası burnun iki deliğini oluşturan kemik eğrilmeye başlar.

Geri