AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Deve tabani hangi topragi sever?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.864
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Deve tabanı hangi toprağı sever?​

Devetabanı bitkisi için torflu, yani organik madde bakımından zengin ve kumlu bahçe toprakları seçmelisiniz.

Deve tabanı zehirli mi?​

Deve tabanı (Philodendrum) Yaprak ve sapında bulunan beyaz sıvı oldukça toksik bir maddedir. Deriye ve gözlere değdiğinde ciddi tahrişe neden olur. Yutulduğunda dilin şişmesi sonucu boğulmaya varan bir etki gösterebilir.

Deve tabanı dalından çoğalır mı?​

Deve tabanı dalından çoğalır mı?
Devetabanı çiçeğinin çoğaltılması çok kolaydır. Hava kökü olan dalın hemen altından düz uçlu kesici ile kesilir ve suda köklenmeye bırakılır. Köklenmesi için uzun süre sabırla beklemeniz gerekir. Kökler en az 15 cm olduğunda yeni saksısına dikebilirsiniz.

Deve tabanı toprağı nasıl olmalı?​

Deve tabanı bitkisinin toprağı kumlu normal bahçe toprağı ya da torflu topraklardan olmalıdır. Ekildiği saksıdaki toprağın elle bastırılmak suretiyle sıkıştırılmasından hoşlanmaz. Köklerinin sıkışmasından da hoşlanmayan bu bitkinin toprakları aralıklı olmalı ve saksısı da geniş olmalıdır.

Deve tabanı sararan yapraklar kesilir mi?​

İyice sarardıktan sonra kurumaya ya da çürümeye yüz tutmuş yaprakları da vakit geçirmeden kesmelisiniz. Yalnız, tam dipten kesmeyin. Kalan kısım nasılsa birkaç gün içinde düşecektir. Veya yavaş yavaş kurur.

Deve tabanı sağlıklı mı?​

Deve tabanı sağlıklı mı?
Deve Tabanı Bitkisinin Faydaları Deve tabanı bitkisinin birçok faydası bulunmaktadır. Öksürük ve göğüsteki iltihabi durumlar için etkilidir. İdrar söktürücü etkiye sahiptir. Yaralara ve çıban gibi cilt rahatsızlıklarına yapraklar ezilerek merhem olarak kullanılmaktadır.

Deve Tabanı yapraktan Köklenir mi?​

Deve tabanı köklendirme için toprağa herhangi bir yaprağı ekebilirsiniz. Bunun için ufak bir yaprağı alın ve yeni saksı içine yerleştirin. Birkaç hafta boyunca düzenli olarak toprağı sulayın. Eğer ortalama 3 hafta sonra kökler toprağa tutunduysa; çoğaltma işleminiz başarılı geçmiştir diyebilirsiniz.

Deve tabanı su sever mi?​

Deve Tabanı Sulama Nem, deve tabanı çiçeğinin en sevdiği şeylerin başında gelir. Fakat suyunun çok soğuk olmamasına, mümkünse normal sıcaklıktaki suyla sulanmaya özen gösterilmelidir. Bu özelliği, tropikal bitki olmasından kaynaklıdır. Sulama suyu olarak kullanacağınız su, çeşmeden direkt doldurduğunuz su olmamalıdır.

Starliçe toprağı nasıl olmalı?​

Starliçe toprağı nasıl olmalı?
Starliçe çiçeği bitkisi asitli toprakları çok sever. Eğer dış mekanda bakım sağlayacaksanız saksı toprağına yanmış hayvan gübresi karıştırabilirsiniz. Ilıman iklimleri çok sever. Fakat soğuğa karşıda dayanıklıdır.

Deve tabanının sararan yaprakları nasıl temizlenir?​

Her bitkinin yaprakları sararabilir. Özellikle yaş alan yaprakların sararması doğaldır. Eğer bakımınızı doğru yapıyorsanız bu şekilde devam edin. Steril bir bıçak ile sararan yaprakları kesin.
 
Deve tabanı bitkisi için torflu ve organik madde bakımından zengin kumlu bahçe toprağı tercih edilmelidir. Bu toprak türü bitkinin sağlıklı büyümesi için uygun ortamı sağlar. Devetabanı bitkisinin yaprakları ve sapında bulunan beyaz sıvı oldukça toksik bir madde içerir ve ciddi tahrişlere neden olabilir. Bu nedenle temasta dikkatli olunmalıdır.

Deve tabanı bitkisinin çoğaltılması oldukça kolaydır. Dalından çoğaltmak için hava kökü bulunan bir dalı keserek suya köklenmeye bırakabilirsiniz. Kökler en az 15 cm olduğunda yeni saksısına dikilebilir. Devetabanı bitkisinin toprağı kumlu normal bahçe toprağı veya torflu topraklardan olmalıdır ve köklerinin sıkışmaması için rahatlatılmalıdır.

Sararan yapraklar ise iyice kuruduğunda veya çürümeye başladığında kesilmelidir. Ancak tam dipten kesmek yerine biraz yukarıdan kesmek daha sağlıklı olacaktır. Deve tabanı bitkisi öksürük ve göğüsteki iltihabi durumlar için faydalı olabilir, ayrıca idrar söktürücü etkiye sahip olabilir ve cilt rahatsızlıklarına karşı kullanılabilir.

Deve tabanı bitkisinin sulamasında nem çok önemlidir, ancak suyunun çok soğuk olmamasına dikkat edilmelidir. Tropikal bir bitki olan deve tabanı, normal sıcaklıktaki suyu tercih eder. Bakımı doğru yapıldığında sağlıklı büyüyen bitkinin sararan yaprakları steril bir bıçakla kesilerek temizlenebilir.
 
Geri
Üst