- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Devamsızlıktan muaf ne demek?
Milli Eğitim Bakanlığınca, Covid-19 salgınının devam ettiği süre dahilinde, kronik rahatsızlığını sağlık kurulu raporuyla belgelendiren öğrenciler ile özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler, velilerinin yazılı talebi dikkate alınarak okula devamsızlıkla ilgili hükümlerden muaf tutulacak.Ilkokul devamsızlık süresi kaç gün?
İlkokulda Milli Eğitim Bakanlığı devamsızlık konusunda bir gün sınırı koymamıştır. Tabi ki bu öğrencinin devamsızlık hakkı sınırsız demek değildir. Yani 1.sınıfta, 2.sınıfta, 3.sınıfta, 4.sınıfta devamsızlık hakkı yoktur. Öğrenciler uzun süre okula gelmezse okul idaresi duruma hemen müdahale etmektedir.
Devamsızlıktan sınıfta kalan öğrenci ne yapmalı?
Devamsızlıktan kalan öğrenci, yıl sonunu beklemek zorunda değil. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeye göre liselerde devamsızlıktan kalan öğrencilerin okul dışında kalmaları gerekmeyecek. Sınıfta kalan öğrenciler, kayıt dönemini/yıl sonunu beklemeden mesleki eğitim merkezlerine geçiş yapabilecek.Sürekli devamsız öğrenci ne demek?
Eğer bir öğrenci okul başladığından beri okula gelmemişse bu öğrenci sürekli devamsız olarak adlandırılır. Bu öğrencinin sınavlarının karşılığına “G” yani girmedi yazmanın önemi yoktur. Çünkü hiç bir öğretmen not girişi yapmazsa e-okul sistemi öğrenciyi başarısız olarak adlandıracak ve karnesini çıkarmayacaktır.
Devam muafiyeti ne demek?
üniversitede devamdan muaf denildiğinde derslere devam şartı yok anlamına gelir.7 sınıf devamsızlık kaç gün 2022?
2022 LİSE DEVAMSIZLIK HAKKI KAÇ GÜN? Yönetmeliğin 36. maddesinin 5. fıkrasına göre ortaöğretim kurumlarında: Devamsızlık süresi özürsüz (raporsuz) olarak 10 gün, özürlü (raporlu) olarak 20 gün olmak üzere toplamda 30 gündür.