AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Devamsizliktan kalinca KYK kredi kesilir mi?

Editör

Yeni Üye

Devamsızlıktan kalınca KYK kredi kesilir mi?​

4 yıllık bölümlerde 1 dönemde 34-40 arası kredi alınıyor. Mezun olmanız içinde 240 kredi gerekiyor. O yüzden tüm derslerden devamsızlıktan ya da sınavlara girmeyeceğiniz için başarısız sayılırsın.

Kredi kesilince tekrar alınabilir mi?​

22. Maddede KYK Öğrenim Kredisi alan öğrenci krediyi iptal ettirdikten sonra yeniden kredi alabilmek için Genel Müdürlüğe posta yoluyla dilekçe göndermek zorundadır. Bu metne göre dilekçe harici yeniden başvuru yapma imkanı bulunmamaktadır.

Sınıfta kalınca öğrenim kredisi kesilir mi?​

Sınıfta kalınca öğrenim kredisi kesilir mi?
Öğretim kurumunca başarısız olduğu bildirilen öğrencilerin bursu kesilir ve tekrar burs verilmez. Bursu kesilen öğrencilere burslarının kesildiği tarihten itibaren Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde belirlenecek esaslara göre kredi verilebilir.

Kyk kredi bursu neden kesilir?​

Kyk kredi bursu neden kesilir?
Almakta olduğunuz bursun devam edebilmesi için not ortalamanızın ekim ayındaki YÖKSİS kayıtlarında 2.00 ve üzeri olması gerekmektedir. Bursun kesilmesinde yıl sonu ortalaması dikkate alınmaktadır. Not ortalaması 100’lük sistemde 53.33’ün altında olan öğrencilerin bursu kesilir.

KYK öğrenim kredisi ne zaman kesilir?​

Madde 25 — Burs almakta olan öğrenci, öğretim kurumundan ayrıldığında bursu kesilir. Öğretim kurumundan en az bir yarı yıl izin alan veya kayıt donduran öğrencinin bursu, Kuruma durumunun bildirildiği tarihi takip eden ödeme döneminden itibaren kalan süre kadar kesilir.

Devamsızlıktan burs ne zaman kesilir?​

Bir öğrencinin okulu bırakması sonucu KYK bursu kesilmektedir. Örneğin 2 dönem üst üste ders kaydı yaptırmayan öğrencinin 2. Dönem itibariyle Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) bursu kesilmektedir.

Okula gitmeyince kredi kesilir mi?​

Okula gitmeyince kredi kesilir mi?
Madde 23- Kredi almakta olan öğrenci, öğretim kurumundan ayrıldığında veya herhangi bir nedenle çıkarıldığında, kredisi kesilir. Ancak; öğretim kurumundan ayrıldığı veya çıkarıldığı tarihten itibaren bir yıl içerisinde öğrenimine başlaması ve talebi halinde kredisinin ödenmesine devam edilir.

Ders seçimi yapılmazsa kredi kesilir mi?​

Ders seçimi yapılmazsa kredi kesilir mi?

Pasif öğrenci kredi kesilir mi?​

YÖKSİS’TE PASİF OLAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE Sorgulama esnasında öğrenim bilgileri pasif olarak görülen öğrencilerin burs/öğrenim kredisi ekim ayı itibarıyla kesilecektir.

KYK kredisi dersten kalınca kesilir mi?​

KYK burs/öğrenim kredisi yönetmeliğinde bursun devam etmesi için aranılan “başarılı olma” durumunda kaç dersten kalınması halinde KYK bursunun krediye döneceği hakkında bir hüküm yer almıyor.

KYK bursu ilk sene kesilir mi?​

KYK bursu ilk sene kesilir mi?
Örneğin 2 dönem üst üste ders kaydı yaptırmayan öğrencinin 2. Dönem itibariyle Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) bursu kesilmektedir. 2 yıl okuduktan sonra başka bir bölüme geçen ve 2 yıl da orada okuyun öğrencinin mezuniyetine 1 yıl kalsa dahi 4. Yılını doldurduğu için öğrenim kredisi ve KYK bursu kesilecektir.

Merhaba! KYK kredisi ve bursu ile ilgili pek çok durumda kesinti veya kesilme olabileceğini gösteren detaylı bilgiler vermişsiniz. Bu durumlar genellikle öğrencinin akademik performansı, devamsızlık durumu, kayıt durumu gibi faktörlere bağlı olarak belirlenmektedir.

- Akademik başarı: KYK bursu almaya hak kazanmış bir öğrencinin not ortalamasının belirli bir düşük sınırın altına düşmesi durumunda bursunun kesilme olasılığı bulunmaktadır. Örneğin, not ortalamasının 53.33'ün altında olması durumunda burs kesilebilir.

- Devamsızlık: Devamsızlık durumu da KYK bursu veya kredisinin kesilmesine neden olabilir. Öğrencinin belirli bir dönem boyunca derslere devamsızlık yapması veya okulu bırakması durumunda burs veya kredi kesilebilir.

- Program değişikliği: Eğitim programını değiştirmek veya bölüm geçişleri gibi durumlar da KYK bursu veya kredisinin kesilmesine sebep olabilir. Örneğin, 4. yılda bölüm değişikliği yapılması durumunda burs veya kredi kesilebilir.

Kısacası, KYK bursu veya kredisinin kesilmesi durumlarının farklı sebepleri olabileceği gibi her durumun kendi koşulları ve prosedürleri bulunmaktadır. İlgili yönetmelik ve kurallara uygun olarak hareket etmek önemli olacaktır. Eğer daha detaylı bilgiye ihtiyacınız varsa, öğrenci işleri bürolarından veya KYK ile iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz. Umarım bu bilgiler faydalı olmuştur.

Geri