AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Devamsizliktan kalan ogrenci okula devam ettirilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Devamsızlıktan kalan öğrenci okula devam ettirilir mi?​

Devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan ve öğrenim hakkı bulunan öğrenciler derslere devam edemez ve bir sonraki eğitim ve öğretim yılının başından itibaren bir işletme ile sözleşme imzalamak şartıyla okula devam ettirilir.

Sürekli devamsız öğrenci sınıfta kalır mı?​

Sürekli devamsız öğrenci sınıfta kalır mı?
Öğrencilerin ölçme ve değerlendirme uygulamalarında özellikle seçmeli derslerde karışıklıkların oluşmasını önlemek için öğrenci nakil işlemleri bugün mesai saati bitimiyle kapatılacak. Sürekli devamsız durumda bulunan öğrenciler belirlenerek sınıf tekrarına kalmaları sağlanacak.

Devamsızlıktan kalan öğrenciye ne yapılır?​

Devamsızlıktan kalan öğrenciye ne yapılır?
Liselerde, devamsızlıktan kalan ve derslere devam etme hakkını kaybeden öğrenciler, öğrenim yılı sonunu beklemeden mesleki eğitim merkezlerine geçiş yapabilecek. Öğrenciler, istemeleri halinde kayıtlarını, mesleki eğitim merkezi diploma programına aktarabilecek.

Veliye devamsızlık mektubu nasıl gönderilir?​

Devamsızlık mektubunu öğretmen çıkarır imzalar okul idaresine verir.İdare posta yoluyla ailesine gönderir.İadeli biçimde gider.

Devamsızlıklar ne zaman yazılır?​

Devamsızlıklar ne zaman yazılır?
Okul öncesi yani anaokulunda devamsızlık hakkı aralıksız olarak 10 gün okula gidilmediği zaman veliye yazılı bir belge ile bildirilir. 20 gün aralıksız devamsızlıkta ise öğrencinin kaydı okul öncesi kurumundan silinir. Veliye yazılı olarak durum hakkında bilgi verilir.

Bu sene sınıfta kalma var mı?​

Bu sene sınıfta kalma var mı?
2021-2022 eğitim öğretim döneminde lisede sınıfta kalma uygulaması olacak. Lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50’nin altında olanlar ve 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
2020 2021 sınıf tekrarı var mı?​
Geçtiğimiz yıl koronavirüs salgını sebebiyle ortaokullarda sınıfta kalma uygulanmamıştı. 2021-2022 eğitim öğretil yılında 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yılsonu ortalaması 50’nin altında olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.

Devamsızlıktan kalan öğrenciye yönelik uygulamaların detaylarına değinilen bu yazıda, öğrencilerin devamsızlık durumuna göre nasıl bir süreç izlendiği açıklanmaktadır. Öğrencilerin başarısız sayıldığı durumlarda derslere devam edemeyecekleri ve bir sonraki eğitim ve öğretim yılında bir işletme ile sözleşme imzalamaları şartıyla okula devam ettirilecekleri belirtilmektedir. Eğer öğrenci sürekli devamsızlık sorunu yaşıyorsa, bu durumun belirlenmesi sonucunda sınıf tekrarı yapabileceği vurgulanmaktadır. Ayrıca, devamsızlıktan kalan öğrencilerin mesleki eğitim merkezlerine geçiş yapabilecekleri ve mesleki eğitim programlarına kayıt olabilecekleri ifade edilmektedir.

Devamsızlık durumunun velilere nasıl bildirileceği ve ne zaman yazılacağına dair bilgiler de paylaşılmıştır. Örneğin, okul öncesi eğitimde 10 gün aralıksız devamsızlık durumunda veliye yazılı belge ile bildirim yapılacağı belirtilmiştir. Ayrıca, 20 gün aralıksız devamsızlıkta öğrencinin kaydının silineceği ve veliye bilgi verileceği aktarılmıştır.

Bu yıl sınıfta kalma uygulamalarıyla ilgili detaylar da paylaşılmıştır. 2021-2022 eğitim öğretim yılında lisede 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yılsonu ortalaması 50’nin altında olanlar ve 3 dersten fazla kalan öğrencilerin sınıf tekrarı yapacakları belirtilmektedir. Geçtiğimiz yılın uygulaması da hatırlatılarak, 2020-2021 eğitim öğretim yılında ortaokullarda sınıfta kalma uygulanmamasına rağmen, bu yıl lise düzeyinde belirli koşulların sınıf tekrarına yol açabileceği ifade edilmiştir.

Geri