Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Devam sutu yerine ne verebilirim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.241
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Devam sütü yerine ne verebilirim?​

4) Devam Sütü Yerine Ne Verebilirim?

Devam sütü ne kadar süre verilmeli?​

Devam sütü kaç yaşına kadar verilir? Bebekler devam sütünü 3 yaşına kadar kullanabilirler. İlk 6 ay 1 numara, 6-9 ay 2 numara, 9-12 ay 3 numara, 1-2 yaş 4 numara, 2 yaşından sonra ise 5 numara mama kullanılabilir.
Devam sütünün normal sütten farkı nedir?
Devam sütü, kazein proteinleri ve peynir altı suyu içerir. Kazein, sütlerin içindeki bir protein maddesi. Bu madde, anne sütünde daha az bulunduğu için anne sütünün sindirimi bebeğin vücudunda daha kolay gerçekleşir. Devam sütündeyse kazein miktarı daha fazla olduğundan sindirimi daha yavaştır.
1 yaşından sonra mama mı süt mü?
Anne sütünün laktoz (süt şekeri) oranı inek sütüne göre yüksektir. Bu nedenle bebeklere 1 yaşına kadar inek sütü verilmemesi tavsiye edilir. Ancak çocukların 1 yaşından sonra günlük kalsiyum protein ve vitamin ihtiyaçlarını karşılamak için günde 2 bardak süt tüketmesi oldukça önem taşıyor.

Formül mama ne zaman kesilmeli?​

Devam sütü kullanım için en doğru zaman dilimi 6-18 aylık grup olarak kabul edilir. Bu sürenin sonunda bebeklerinizi yaş almalarıyla birlikte besin ihtiyaçları değişim gösterecektir. Doğru bir beslenmenin büyümeye gösterdiği etkinin yoğun seviyede olmasıyla birlikte devam sütü iki yaşına kadar bebeklere verilmelidir.

2 numara devam sütü ne zaman geçilir?​

Doğumdan sonraki ilk 6 ay bebeğe 1 numaralı mama verilirken, 6 aydan sonra içeriği daha zenginleştirilmiş olan 2 numaralı mama verilmeye başlanır.
Aptamil devam sütü kilo aldırır mı?
Kilo aldıran mama kategorisinde listede ilk sırada yer verdiğimiz Aptamil markası, farklı yaş aralığına sahip olan bebeklerde kullanım için uygundur. En önemli özelliği içeriğindeki kanıtlanmış prebiyotik lifler sayesinde anne sütüne yakın olması ve bebek bağışıklık sistemini desteklemesidir.
Devam sütü mü formül mama mı?
Mama ile devam sütü arasındaki fark nedir? Formül mama ile devam sütü arasında aslında hiç fark yok. Her iki ürün de aynı sadece farklı şekilde adlandırılıyor. Devam sütü almaya karar verdiyseniz 1, 2 ve 3 gibi farklı numaralarda ürünlerle karşılaşabilirsiniz.

Formül mama yerine ne kullanabilirim?​

1 yaş sonrası ise formül mama veya devam sütü kademeli olarak azaltılıp, yerine yoğurt, kombiotik veya probiotik yoğurt, kefir verilebilir.

Devam süt içmeyen bebeklere ne yapılmalı?​

Eğer bebeğiniz süt içmeye istekli değilse, çok fazla baskı yapmadan öncelikle küçük miktarlarda süt içmesini sağlamaya çalışabilirsiniz. Bebeğinizin sütün tadını alması, önceleri az miktarlarda da olsa içmesi önemlidir. Bebeğiniz alıştıkça sütün miktarını yavaş yavaş artırabilirsiniz.
Formül mama kaç aya kadar verilmeli?
Özel olarak geliştirilmiş formülleriyle 24 aya (2 yaşa) kadar önemli derecede destek sağlarlar. Devam sütü kullanım için en doğru zaman dilimi 6-18 aylık grup olarak kabul edilir. Bu sürenin sonunda bebeklerinizi yaş almalarıyla birlikte besin ihtiyaçları değişim gösterecektir.
Devam sütü ne zaman başlanmalı?
Bebeğin ayına göre değişik aylarda farklı içerikte sütler üretmek gerekir. Altıncı aydan sonra verilen formül bebek sütlerine devam sütü denmektedir.

Devam sütü içmeyen bebeğe ne verilir?​

Devam sütlerini bardak veya kaşıkla da verebilirsiniz. Tüm çabalarınıza rağmen bebeğiniz zorlanıyor ise; 6. aydan itibaren devam sütünü bebeğinizin bazı ek gıdalarına ekleyerek verebilirsiniz. Örneğin çorbalarına ekleyebilir ya da yoğurt ve muhallebi yapımında kullanabilirsiniz.

Mama içmeyen bebeklere ne yapılmalı?​

Çocuk doktoru Rabia Güneş’in cevabı : (İlk 2 ay biberon ile beslediyseniz memeyi reddetmesi olağan, çünkü biberon ile beslenmek daha kolay ve zahmetsiz geliyor. Bebekler kolay olanı seçiyor. Sallayarak beslemek doğru yöntem değil. Eğer sütünüz yeterli ise bir süre sadece emzirmeyi deneyebilirsiniz.
Anne sütüne devam sütü katılır mı?
Tüm bunların yanı sıra prematüre bebekler üzerinde yapılan bir araştırmada, anne sütü ve formül sütü karıştırmanın protein alımını etkilediği; kalsiyum, fosfor ve çinko birikimine sebebiyet verdiği belirtilmiş, bu nedenle anne sütü ve formül sütü karıştırmak yerine ayrı ayrı verilmesi tavsiye edilmiştir.
Devam sütüne meyve katılır mı?
Çocuk devam sütü içine meyveler ekleyerek koyulaştırabilirsiniz. Muz, elma, armut, şeftali, kayısı uygun meyvelerdir. Lezzetli olan bu meyveler, bebeğinizin de damak tadına oldukça uyumlu ve çok faydalı. Bu lezzet bebeklerin kaşıkla beslenmeye alışmasına da yardımcı olacak.

Devam sütü ile kaşık maması yapılır mı?​

Tahıllı Kaşık Mamaları sadece tahıl içerdiği için anne sütü veya devam sütü ile hazırlanır. Tahıllı Kaşık Mamalarını bebeğinizin yoğurduna, kahvaltı karışımına, meyve ve seze pürelerine ekmek veya bisküvi yerine 1-2 çorba kaşığı kadar ekleyerek kullanabilirsiniz. Böylece öğünleri daha doyurucu ve besleyici olacaktır.

Devam sütü ne demek?​

Devam sütü, anne sütünün yetersiz kaldığı durumlarda, bebeğinin beslenmesi ve gerekli besin maddelerini alabileceği bir takviye ürünü. “Formül süt” de denilen devam sütü, organik sütler içerisinde bazı ilave ve çıkarımlarla şekillendirilir. Çoğunun ana maddesi inek sütüdür.
Pınar devam sütü zararlı mı?
1 yaşından büyük çocuklarınızın fiziksel ve zihinsel sağlıklı gelişimini ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini desteklemek için, saf süte prebiyotik lifler, vitamin ve mineraller ilave edilerek geliştirilen Pınar Çocuk Devam Sütü’nü güvenle içirebilirsiniz.
Mamanın içine neler katılır?
Tatlarını güzelleştirmek için mamayı hazırlayacağınız suyu vanilya çubuğu ile kaynatabilir ya da mamanın tadını artırmak için pekmez veya vanilya ekstresi ekleyebilirsiniz. Kalsiyum oranı en yüksek olan dut pekmezidir. Bu sebeple önceliğinizin dut pekmezi olmasını öneririz.

Pınar devam sütü faydalı mı?​

 
Geri
Üst