SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Dev Pandispanya Tanımı İçin Malzemeler
5 adet yumurta
Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker ( 85 gr) (beyazı için)
Yarım su bardağı biraz fazla toz şeker 85 gram ( sarısı için)
Yarım su bardağı mısır nişastası (50gr)
1 su bardağı un (110 gr)
1 tutam tuz
Yarım çay bardağından az kaynar su
Dev Pandispanya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtalarımızın sarılarıyla beyazlarını ayırıyoruz.
Yumurtalar kesinlikle oda sıcaklığın da olmalı.
Yumurta sarılarımızı yarım su bardağından biraz fazla olan tozşeker ile çırpıyoruz. Kıvamı yoğunlaşana kadar çırpıyoruz. Sonra içerisine kaynar suyumuzu ekliyoruz.
Daha sonra yumurta aklarımıza bir tutam tuz ekleyerek biraz çırpıyoruz.
Üzerine şekeri ilave ederek krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
Kalıbı zıt çevirdiğimizde akmamalı.
Şimdi sıra ikisini buluşturmada yumurta aklarının içine sarı olanı yavaş yavaş ekleyerek spatula yardımıyla alttan üste yanlışsız yavaş yavaş karıştırıyoruz. Kesinlikle yavaş yavaş yumurtaları söndürmeden karıştırmalısınız.
Un ve nişastayı karışımımızın üzerine eleyerek tekrar karışımı yavaş yavaş karıştırıyoruz.
Pandispanya hamurumuz hazır
Altına yağlı kağıt serdıgımız çember kek kalıbımıza döküyoruz.
180 derece evvelce ısıttığımız fırında asla fırın kapağını açmadan 35-40 dakika pişiriyoruz.
Ben 16 cm kalıp kullandım 4 kat çıktı lakin 5 kat da çıkarmış katlarım kalındı. Yapanlardan da tam onay alan şahane pandispanyamı kesinlikle denemelisiniz İmal etaplarını @1dekorblog instagram hesabımda paylaştım beklerim
Dev Pandispanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 adet yumurta
Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker ( 85 gr) (beyazı için)
Yarım su bardağı biraz fazla toz şeker 85 gram ( sarısı için)
Yarım su bardağı mısır nişastası (50gr)
1 su bardağı un (110 gr)
1 tutam tuz
Yarım çay bardağından az kaynar su
Dev Pandispanya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtalarımızın sarılarıyla beyazlarını ayırıyoruz.
Yumurtalar kesinlikle oda sıcaklığın da olmalı.
Yumurta sarılarımızı yarım su bardağından biraz fazla olan tozşeker ile çırpıyoruz. Kıvamı yoğunlaşana kadar çırpıyoruz. Sonra içerisine kaynar suyumuzu ekliyoruz.
Daha sonra yumurta aklarımıza bir tutam tuz ekleyerek biraz çırpıyoruz.
Üzerine şekeri ilave ederek krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
Kalıbı zıt çevirdiğimizde akmamalı.
Şimdi sıra ikisini buluşturmada yumurta aklarının içine sarı olanı yavaş yavaş ekleyerek spatula yardımıyla alttan üste yanlışsız yavaş yavaş karıştırıyoruz. Kesinlikle yavaş yavaş yumurtaları söndürmeden karıştırmalısınız.
Un ve nişastayı karışımımızın üzerine eleyerek tekrar karışımı yavaş yavaş karıştırıyoruz.
Pandispanya hamurumuz hazır
Altına yağlı kağıt serdıgımız çember kek kalıbımıza döküyoruz.
180 derece evvelce ısıttığımız fırında asla fırın kapağını açmadan 35-40 dakika pişiriyoruz.
Ben 16 cm kalıp kullandım 4 kat çıktı lakin 5 kat da çıkarmış katlarım kalındı. Yapanlardan da tam onay alan şahane pandispanyamı kesinlikle denemelisiniz İmal etaplarını @1dekorblog instagram hesabımda paylaştım beklerim
Dev Pandispanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı