AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dev hucreli tumor ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Dev hücreli tümör ne demek?​

Dev hücreli kemik tümörü, iyi huylu (selim) kemik tümörlerinden biri olup tekrarlama riski yüksek olan, kemik içinde görülen kemiği incelten bir tümördür.

Santral dev hücreli granülom nedir?​

Santral dev hücreli granüloma nadir görülen, benign ancak lokal agresif seyir gösteren bir kemik tümörüdür. Mandibula tutulumu maksillaya göre daha sıktır. Genellikle çocukluk çağı ve genç erişkinlerde görülür. Lezyonlar yavaş büyüme gösterebildiği gibi hızlı seyir de gösterebilir.
Piyojenik granülom nasıl tedavi edilir?
Piyojenik granülom lezyonları özellikle gebelikte oluşanlar ve retinoid kullanımına bağlı gelişenler başta olmak üzere, kendiliğinden gerileyebilen lezyonlardır. Bunun dışındaki piyojenik granülom lezyonları devam etme eğilimindedir. Ameliyatla çıkarılabilir, küretaj, lazer, kriyoterapi tedavi seçenekleri arasındadır.
Tenosinovyal dev hücreli tümör ne demek?
Tenosinovyal dev hücreli tümör (TSDHT); sıklıkla el ve ayak parmakları, dizde eklem içi, popliteal bölge, ayak bileği çevresi gibi bölgelerin tendon kılıflarından ortaya çıkan nadir görülen lokalize bir tümoral oluşumdur. Benign olarak kabul edilmekle birlikte literatürde malign karakterli olgular da bildirilmiştir.

Piyojenik granülom tümör mü?​

Piyojenik granüloma (PG); travmatik yaralanma, kronik ve düşük seviyeli lokal irritasyon veya hormonal faktörlere bağlı olarak gelişebilen, deri ve müköz membranın benign bir yumuşak doku tümörüdür.

Iyi huylu kemik tümörü neden olur?​

İyi huylu kemik tümörlerinin niçin veya nasıl oluştuğu kesin olarak bilinmemektedir. Muhtemel hipotez çocukların gelişim döneminde kemik büyüme yerlerinde olağan büyüme bozulması sonrası büyümenin durmasına veya artmasına bağlanmaktadır. Bu da kemikte boşluk oluşmasına veya aşırı büyüme olarak yansımaktadır.
Tendon kılıf tümörü nedir?
Tendon kılıfının dev hücreli tümörü (TK-DHT) ekstremitelerde yerleşen, yavaş büyüyen iyi huylu bir tümördür1-5. Kadınlarda daha sık izlenmekte ve genellikle 20-50 yaşlarında ortaya çıkmaktadır. En sık elde yerleşen tümör, tüm el tümörlerinde ganglion kistinden sonra gelişen en sık ikinci tümördür3-5.
 
Geri
Üst