Dev Afrika salyangozu ne kadar yasar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Dev Afrika salyangozu ne kadar yaşar?​

Birçok yumuşakçaya kıyasla oldukça uzun bir yaşam süresi olan dev salyangozlar 10 sene kadar yaşayabiliyorlar.

Salyangoz yıkanır mı?​

*Diğer besinleri az verip sadece marul ile beslemek yeterli değildir. *Salyangozları elinize almadan önce elinizi sadece su ile iyice yıkayın böylece ter, deterjan vb den arındırmış olursunuz ve elinizde ıslakken gezinsinler.
Dev Afrika salyangozu yumurtası kaç günde çıkar?
Yumurtlamanın süresi, toprağın sıcaklığı, kalitesi ve içeriğine bağlı olarak değişik olabilir. Toprağın sıcaklığına bağlı olarak yumurtalardan yavru çıkma süresi de farklı olur. 100e 35 gün, 150e 26 gün, 180e 24 gün ve 200e 18 günde yavruların yumurtadan çıktığı gözlenmiştir.

Afrika dev salyangozu yasal mı?​

Dev salyangozların bulundurulması, yetiştirilmesi ya da satın alınması ve satılması birçok ülkede yasaktır.

Salyangoz ömrü ne kadardır?​

Salyangozların yaşam süreleri 3 ila 7 yıl arasındadır. Hatta bakılıp beslendikleri zaman yaşam süreleri 10-15 yıla kadar çıkabilir.
Salyangoz nerelerde çıkar?
Salyangozlar, tatlı sularda, denizlerde ve bütün çevrede görülebilen hayvanlardır. Nemli yerlerde bulunurlar ve yağışın bol olduğu ve havanın tam soğumadığı sonbahar aylarında sürekli görülürler. Vücutlarında bol miktarda su bulunduğu için çok soğuk havalarda donarlar.
Yaşam alanının ideal sıcaklığı 19 – 26 derecelerde olmalıdır . Beslenmede sebze ve meyve olarak bir sıkıntımız yok hemen hemen ayırt etmeksizin tüketeceklerdir . Ayrıca Besinleri direk olarak torfun üstüne koymamanızı tavsiye ederim. Bir tabak üstünde verebilirsiniz .
Adıyaman’da bulunan 65 milyon yıllık dev salyangoz fosili Adıyaman Müzesi sergi salonunda ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor. 2008 yılında Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesi Haydarlı bölgesinde bulunan 44 santim boyutundaki 65 milyon yıllık dev salyangoz fosili büyük ilgi görüyor. 85 Santim uzunluğunda 38 santim …

Geri