- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 211.841
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Deterjan yapımında ne kullanılır?
Deterjanların içinde, yüzey aktif maddeler, ağartıcılar, enzimler, polimerler, zeolit, optik parlatıcılar, parfümler, sülfat, karbonat gibi maddeler var.Polikarboksilat zararlı mi?
Polikarboksilat ve fosfonatın biyoçözünürlüğü oldukça yavaştır. Enzimlerin de doğal olması alerjik tepkilere yol açmalarına engel değildir. Parfümler, çoğu zaman yüksek miktarda ftalat içerir. Ftalatlar, endokrin sistemini bozar ve meme kanseri ve doğum kusurlarıyla ilişkilendirilmiştir.
Deterjan enzim nedir?
Çamaşır deterjanlarında kullanılan enzimler, belirli kir ve lekelerin daha kolay uzaklaştırılabilmesini sağlar. Bu enzimlerin farklı adları vardır. Örneğin, proteazlar protein esaslı lekeleri, lipolazlar yağ esaslı lekeleri ve amilazlar da nişasta ve karbonhidrat esaslı lekeleri parçalar.Deterjan nasıl yapılır kimya?
Toz deterjan üretiminde, temel deterjan maddesinden, köpük arttırıcı, yapıcı ve düzeltici kullanılarak bir hamur yapılır ve bu karışım bir kurutma kulesinde püskürtme yardımıyla kurutularak içi boş, toz kürecikler haline getirilir. Sıvı deterjanın üretimi ise toz deterjana oranla daha basittir.
Enzim Katkılı Deterjan nedir?
Her Tür Tekstilin Yıkanmasında Kullanılır. Perkarbonat Tipi Ağartıcı ve TAED İçerir. TAED Sayesinde Düşük Sıcaklıktaki Yıkama Sularında Dahi Ağartma Etkisi Gösterir. Yağ, Protein ve Kan Lekelerine Karşı Etkili Enzimler İçerir.Enzim teknolojisi nedir?
Enzim, çoğunlukla protein yapıda olan canlılarda gerçekleşen biyokimyasal tepkimelerde görev alan bir organik maddedir. Enzimlerin endüstriyel aşamalarda kullanımına “enzim teknolojisi” denir. Enzim teknolojisinde günümüz şartlarında kaynak olarak mikroorganizmalar kullanılmaktadır.