AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Deterjan hangi sektorde?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Deterjan hangi sektörde?​

Ülkemiz temizlik maddeleri pazarının % 88’ini deterjan ’sini ise sabun oluşturmaktadır. Ülkemizin sabun sektörü dünyadaki rakiplerine göre gelişmiş ve önemli yeterlilikleri olan bir sektördür. Türkiye, talebin çok üzerinde sabun üretim kapasitesine sahiptir. kapasitesi ise 1,3 milyon tondur.

Kozmetik sektörü ne iş yapar?​

Kozmetik sektörü oldukça ürün çeşidine sahip bir sektördür. Parfüm, makyaj ve cilt bakım ürünleri, saç bakım kozmetikleri ve saç boyaları gibi geniş bir ürün yelpazesi bulunmaktadır. Bu yüzden de iş alanı oldukça geniştir.
Kozmetik ürünler neler içeriyor?
Makyaj malzemeleri haricinde saç bakımı ve cilt bakımı ürünleri, saç boyası, saç spreyi, saç jölesi, parfüm, makyaj fırçası, pudra pomponu, banyo tuzu, vücut yağ ve kremleri gibi pek çok ürün, kozmetik sınıfına girmektedir.
Kozmetik Teknolojisi nerede çalışır?
Çalışma ortamında çalışma arkadaşları ile iletişim halindedirler. Bu bölümden mezun olduktan sonra Biyokimya laboratuarı, Kozmetik Sanayi Kuruluşları, Kozmetik İthalat İhracat Firmaları, Kimya- Ecza sanayii, Güzellik enstitüleri gibi kuruluşlarda yetkili eleman olarak çalışmaktadırlar.

Kozmetik Teknolojisi hangi fakültede?​

Tarihçe. Muğla Meslek Yüksek Okulu Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü Kozmetik Teknolojisi programında 2016-2017 döneminde önlisans düzeyinde eğitim-öğretime başlanmıştır ve hâlen sürdürülmektedir. İlk dönem eğitim- öğretime 38 öğrenci ile başlanmıştır.

Kozmetik Teknolojisi Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?​

Kozmetik Teknolojisi Bölümü 2019 2020 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması ise Şöyle:

Geri