AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Destekleme yetistirme kurslari nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Destekleme yetiştirme kursları nedir?​

Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından devlet okullarında eğitim görmekte olan öğrenciler için verilen ekstra eğitimleri nitelemektedir. Destekleme ve Yetiştirme Kursları için herhangi bir ücret alınmadığı gibi dersler tamamen müfredata göre işlenmektedir.

Kişisel Gelişim Kursları hangi dersleri verebilir?​

Kişisel Gelişim Eğitimleri Nelerdir?
Özel Eğitim Kursları nedir?
Özel öğretim kursları, lise ve dengi okullardan mezun olmuş, öğrencilik hayatını yeni bitirmiş olanların bazı alanlarda ihtiyacı olan takviyeyi alabilmesi; öğrencilerin ise kendilerini bir ya da birden çok bilim grubunda geliştirmesini sağlamak amacıyla tanımlandı.

Destekleme ve yetiştirme kurslarında hangi dersler var?​

Başvurulara ve sınıf kontenjanlarına göre değerlendirilen kurslarda genellikle Buna göre; açılacak kurslar: Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Fen Bilimleri, Tarih, Coğrafya, İnkılap Tarihi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil, Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji ve Mantık dersleri …

MEB kişisel gelişim kursları nedir?​

Kişisel Gelişim Kursu ise Kişisel Gelişim mesleğini yürüten ve ya yürütmek isteyen bireylerin, 40 saatlik Kişisel Gelişim Eğitimi sonunda alması öngörülen sertifikadır. (Kurs bitirme belgesidir.)
Özel eğitim kursuna kimler katılabilir?
Kurs programına katılım şartları şu şekildedir; En az lise mezunu olmak, mesleği yapacak bedensel ve zihinsel yeterliliğe sahip olmak.

Halk eğitim özel eğitim Kursu ne işe yarar?​

Özel Eğitim Sertifikası ne işe yarar: Osmangazi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce de 80 saat süreyle verilmekte olan “özel eğitim kursu” ardından yapılacak sınavda başarılı olan adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı özel eğitim kursu sertifikası almaya hak kazanacak ve özel eğitim okulları, özel eğitim rehberlik …

Destekleme ve Yetiştirme kurs ücreti ne kadar?​

2022 yılında yüzde 30 oranında gelen zam DYK ücretleri için de geçerli olacak. 2021 yılında destekleme ve yetiştirme kursu ek ders ücreti 42,41 TL olarak ödeniyordu. 2022 yılında Destekleme Yetiştirme Kursu ücretlerinin 55 TL civarında olması bekleniyor. 2021 Ocak ayında DYK’lar hafta içi ek ders ücreti 39,11 TL .
Destek eğitim ücreti ne kadar?
Sözleşmeli ek ders ücretleri 23,41 lira, Takviye ek ders ücreti 54,57 lira ve özel eğitim ek ders ücreti de 34,09 lira olacak. Bu zamlı ücretler de Şubat ayından itibaren yatırılmaya başlanacak. İşte 2022 yılı (kadrolu öğretmen-sözleşmeli öğretmen) ek ders güncel ücretleri; (Gündüz) ek ders ücreti 27.29 TL.

DYK hangi dersler var 2021?​

Buna göre; açılacak kurslar: Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Fen Bilimleri, Tarih, Coğrafya, İnkılap Tarihi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil, Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji ve Mantık dersleri ile sınırlı olacak.

Geri