AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Destek egitim odasini kimler acabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Destek eğitim odasını kimler açabilir?​

Kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim uygulamaları kapsamında yetersiz- liği olmayan akranlarıyla birlikte aynı sınıfta eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ile özel yetenekli öğrencilerin öğrenim gördüğü okul ve ku- rumlarda “Destek Eğitim Odası” açılması zorunludur.

Destek Odası kaç saat açılır?​

görevlerini tamamladıktan sonra haftada 8 saate kadar destek eğitim odalarında görev alabilirler. Sınıf öğretmenlerine haftalık 30 saat olan ders görevlerinin yanında haftada 8 saat daha Destek Eğitim Odasında ders verilebilir. ücreti, % artırımlı ödenir.
Destek eğitim Odası ne zaman açılacak?
2021 Yılı 2. Dönemi İçin Destek Eğitim Odası Açıldı
Destek eğitim Günde kaç saat verilebilir?
Branş öğretmeni maaş karşılığı olan 15 ders saatini doldurmuşsa, 6 saat zorunlu ek ders kapsamında Destek Eğitim Odasında görev verilebilir. Ayrıca branş öğretmenlerine 15 saat maaş karşılığı ve 6 saat zorunlu ek dersin üzerine, istemeleri halinde 9 saat daha Destek Eğitim Odasında ek ders görevi verilebilir.

Destek eğitim Odası Nasıl Açılır?​

Okullarda Destek Eğitim Odası Nasıl Açılır? Destek eğitim odası, il/ilçe özel eğitim hizmetleri kurulunun önerisi doğrultusunda il/ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından açılır. yetenek alanları göz önünde bulundurularak ayrı destek eğitim odaları açılabilir.

Destek eğitim odasında hangi öğretmenler görev alabilir?​

Destek eğitim odasında öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarına göre öncelikle okulun öğretmenlerinden olmak üzere özel eğitim öğretmenleri, sınıf öğretmeni ve alan öğretmenleri ile RAM’da görevli özel eğitim öğretmenleri ya da diğer okul ve kurumlardaki öğretmenler görevlendirilir.
1 saat ders ücreti ne kadar?
İşte, 2021 2022 sözleşmeli ve kadrolu öğretmen ek ders ücretleri… 2021 DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU EK DERS ÜCRETİ NE KADAR? 2021 yılı destekleme ve yetiştirme kursu ek ders ücreti Temmuz ayında memurlara yapılan zamla birlikte belli oldu. Buna göre, DYK öğretmen ek ders ücreti, 42,41 TL oldu.
Bir öğrenci kaç saat destek eğitim alabilir?
Destek Eğitim Odasında bir öğrencinin alabileceği haftalık ders saati, sınıfında bir haftada gördüğü ders saatinin %40 ını geçemez. Yani öğrencinin kendi sınıfında haftada 35 saat ders işleniyorsa, bu öğrenci destek eğitim odasında haftada en fazla 13 saat ders görebilir.
Destek eğitim odasında verilen destek eğitim hizmetleri okulun veya kurumun ders saatleri içinde yapılır. Destek eğitim odasında öncelikli olarak öğrencinin kayıtlı olduğu sınıfta o ders saatinde okutulan derse ilişkin eğitim verilir.
Öğrencinin Destek Eğitim Odasında alacağı haftalık ders saati, öğrencinin haftalık toplam ders saatinin %40’ını aşmayacak şekilde planlanır. İlkokul öğrencileri için bu süre haftada 12 saate denk gelmektedir. Öğrencinin ihtiyacı doğrultusunda ve azami ölçüde bu eğitimden yararlanması sağlanır.
Destek eğitim ek dersi ne kadar?
2021 Yılı Ocak Ayı Kadrolu Öğretmen Net Ek Ders Saat Ücreti (%15 Vergi Dilimli Hesaplama)
Destek eğitim Odası 40 saate dahil mi?

Geri