AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Desirett 75 mg ne ise yarar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
133.037
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Desirett 75 mg ne işe yarar?​

DESİRETT gebeliğin önlenmesi amacıyla kullanılır. DESİRETT kadın cinsiyet hormonunun bir tipinin (progestogen olan desogestrel) küçük bir miktarını içerir. Bu sebeple DESİRETT ”sadece progestogen hapı” (SPH) olarak tanımlanır. Kombine hapların aksine SPH, progestogene ilave olarak östrojen hormonu içermez.

Dideralin fiyatı ne kadar?​

Dideral’in fiyatı, Aralık 2019 tarihi itibariyle satış fiyatı 9 TL civarındadır.
Beloc ne için?​
Beloc (metoprolol), kalp atım hızını yavaşlatmaya yarayan reçeteli bir beta blokerdir. Hipertansiyon, göğüs ağrısı, kalp yetmezliği, çarpıntı, aritmi tedavisinde ve migren ataklarını engellemek için kullanılır.

Terbinafine tablet nedir?​

Terbinafine tablet nedir?
Terbinafin, antifungal etkili, geniş spektrumlu sentetik bir alkilamin türevidir. Terbinafin, düşük konsantrasyonlarda dermatofitlere, küflere ve bazı dimorfik mantarlara karşı fungisit, konsantrasyona bağlı olarak mayalara karşı fungisit ya da fungistatik etkilidir.

Emziren anne ne zaman doğum kontrol hapı kullanılabilir?​

Emziren anne ne zaman doğum kontrol hapı kullanılabilir?
Anne emzirmese bile doğum kontrol hapına başlamak için en az 6 hafta beklenmelidir. Sadece progesteron içeren doğum kontrol hapları : Doğumdan 6 hafta sonra başlanmalıdır. Emzirme döneminde güvenle kullanılabilir.

Doğum kontrol hapı kilo yapar mı?​

Doğum kontrol haplarının kilo aldırma etkisi olmadığı gibi, kilo aldırmama özelliği bile vardır. Doğum kontrol hapları içinde bulunan hormonlardan dolayı, vücutta su tutabilmektedir. Ancak o da yılda 1-2 kilo almanızı sağlayacak kadar. Onun dışında bir yan etkisi bulunmaz.

Dideral piyasada yok mu?​

Sağlık Bakanlığı Dideral İlaç Piyasada Yok. Muadili de yok piyasada.
Dideral yeşil reçete mi?​
Yeşil reçeteye tabi olmayan kaygı gidericiler: Atarax, pasiflora, buspon, Nervikan, Dideral. En çok kullanılan bu ilaçlardır.

Terbonile ne işe yarar?​

Terbonile ne işe yarar?
TERBONİLE krem, atlet ayağı hastalığı (Tinea pedis), kasık kaşıntısı (Tinea kruris), saçkıran (Tinea korporis), isilik (Kandidiasis) ve Pityriazis versicolor gibi mantar enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır.

Antifungal ilaçlar hangileri?​

Antifungal ilaçlar hangileri?
Griseofulvin, ketokonazol, itrakonazol, flukonazol, terbinafin ve amfoterisin B gibi antifungaller, fungal enfeksiyonların dermatolojik tutulumlarının tedavisinde uzun yıllardır kullanılmaktadır.

İlaç aldıktan kaç saat sonra bebek emzirilir?​

Annenin 1 saat ya da 10 saat sadece bekledikten sonra emzirmesi yanlıştır. Doğrusu şudur, tek doz ya da çok kısa süre kullanılan bir ilaç ise ilaç son dozundan belli bir süre (ilaç T1/2 zamanının 4-5 katı kadar) bekledikten sonra biriken süt boşa sağılmalı yeni birikecek olan süt bebeğe emdirilmeli.

Doğum kontrol hapı bebeğe zarar verir mi?​

Doğum kontrol hapı, gebelik şüphesi varlığında ve gebelikte kesinlikle kullanılmamalıdır. Damar tıkanıklığı, diyabet, hipertansiyon, karaciğer hastalıkları ve tanısı koyulmamış şiddetli vajinal kanaması olanlar da doğum kontrol hapı kullanmamalıdır.
Doğum kontrol hapı göbek yapar mı?​
 
Desirett 75 mg, gebeliği önlemek amacıyla kullanılan bir ilaçtır. İçeriğinde progestogen olan desogestrel bulunur ve sadece progestogen içeren bir hap olarak tanımlanır. Östrojen hormonu içermez ve kombine haplar gibi değildir.

Doğum kontrol haplarının kilo aldırma etkisi olmadığı, hatta kilo almamaya yardımcı olabileceği belirtilmektedir. Hapların içerdiği hormonlar nedeniyle vücutta su tutma olabilir ancak genellikle yılda 1-2 kilo alımına neden olabilecek düzeydedir. Diğer yan etkileri de oldukça nadirdir.

Emziren annelerin doğum kontrol haplarına başlamadan önce en az 6 hafta beklemesi önerilir. Özellikle sadece progesteron içeren doğum kontrol hapları emzirme döneminde güvenle kullanılabilir.

Terbinafine tablet antifungal etkili bir ilaçtır ve mantar enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. Dermatofitler, küfler ve bazı mantar türlerine karşı etkilidir.

Antifungal ilaçlar arasında griseofulvin, ketoconazole, itraconazole, fluconazole, terbinafine ve amphotericin B gibi ilaçlar bulunmaktadır. Bu ilaçlar fungal enfeksiyonların dermatolojik tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

İlaç alındıktan sonra bebeğin emzirilmesi konusunda belirli bir süre beklemek gereklidir. Tek doz veya kısa süreli kullanılan ilaçlarda ilaç son dozundan belirli bir süre sonra emzirme yapılması önerilir.

Doğum kontrol hapları gebelik durumunda kesinlikle kullanılmamalıdır. Damar tıkanıklığı, diabetes mellitus, hipertansiyon, karaciğer hastalıkları ve şiddetli vajinal kanaması olanlar da bu hapları kullanmamalıdır.
 
Geri
Üst