- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.241
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Descartesin Düşünüyorum o halde varım sözünden hareketle hangisine ulaşılabilir?
Descartes’ın bu cümlelerine dayanarak, onun temel argümanı olan “Cogito ergo sum (Düşünüyorum, o halde varım).” argümanına ulaşmak mümkündür. Bu cümlelerden düşünmenin, var olmanın ön koşulu olduğu sonucu çıkarılabilmektedir.Descartes bilgi görüşünü nasıl Temellendirmiştir?
Descartes, bilgi görüşünü nasıl temellendirmiştir? Tespitlerinizi aşağıya yazınız. Cevap: Descartes Şüphe edilemeyecek kesinlikte bir bilgi olup olmadığını sorar. Bu kesinlikte bir bilginin var olduğunu savunur.
Descartes doğru bilgiye ulaşmak için nasıl bir yol izlemiştir?
Descartes’ın metodolojik şüpheciliği seçmesi, kendisinden önce gelen bütün bilgilerin doğruluğunun tek tek ele alınmasının zorluğundan dolayı seçtiği bir yöntemdir. Böylece birden fazla amacı gerçekleştirebilmiştir. İzlediği bu stratejinin temelinde ilk ilkeleri veya ilk şüphe edilemez bilgiyi bulmak amacı gütmekteydi.Descartes esin Düşünüyorum o halde varım sözünden ne anlaşılır?
vurgulamakta yarar var; “düşünüyorum öyleyse varım” derken, “varlığımı düşünüyor olmama borçluyum” dememiş descartes. düşünmek varolmanın sebebi değil, sonucudur.
Descartes var olmanın kanıtı olarak ileri sürdüğü fikirleri nasıl Temellendirmiştir?
Descartes, var olmanın kanıtı olarak ileri sürdüğü fikirlerini nasıl temellendirmiştir? Cevap: Çünkü insan kendisinin, kendi varlığını ancak düşünmenin varlığına inanarak fakına varabilir demektedir.Descartes bilginin temelini ne olarak kabul eder?
Descartes’in bilgi kuramı bilginin doğası ve neliğinden çok, elde ediliş yolu ve kesinlik derecesi üzerinde yoğunlaşır. Bu yüzden onda Platon’unki gibi bir “Bilgi nedir?” sorunsalı görülmez. Bu felsefede ağırlıklı olan, doğru bilginin hangi yol ile mümkün olduğu şeklindeki metodik kaygıdır.