- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Descartes kimdir kısaca bilgi?
Rene Descartes 31 Mart 1596 yılında doğmuş 11 Şubat 1650 yılında vefat etmiş Fransız Matematikçi ve filozoftur. Batının son yüzyıldaki en önemli düşünürlerinden biridir. Descartes 15 yıl süren gezileri, savaşlar ve serüvenlerden sonra Hollanda’ya yerleşti. Batı düşüncesini ters taklak eden bir felsefe sistemi kurdu.Kartezyen felsefe neyi savunur?
kartezyen felsefe, ünlü fransız filozof descartes’ın kendine özgü olarak geliştirdiği bir bilgi felsefesi görüşüdür. kartezyen felsefe descartes için, kesin ve doğru bilginin varlığını ortaya koymaya çalışan bir felsefe sistemidir. descartes’ın geliştirdiği bu sistem içinde şüphe, en temel ögedir.Descartes kimdir neyi icat etmiştir?
Descartes bilime ve matematiğe önemli katkılarda bulunmuştur. Optikte yansımanın temel kanununu bulmuştur; geliş açısı gidiş açısına eşittir. Matematiğe olan en büyük katkısı ise analitik geometri üzerine olmuştur. Cebirin geometriye uygulanması üzerine çalışmıştır.
Descartes kimdir neyi savunur?
Felsefe alanında skolastik düşünce sistemini reddederek ve “Düşünüyorum, o halde varım!” sözünden yola çıkarak teorilerini salt akıl temeli üzerine inşa etmiştir. Hayatta ispatı olmayan hiçbir şeyi kabul etmeyen Descartes, şüpheci bir tavır takınmıştır.
Düşünüyorum o halde varım sözü ne anlatmak istemiştir?
“Düşünüyorum öyleyse varım” Rene Descartes’in metafizik felsefesinin ilk ilkesidir. Adı geçen metafizik ilke, “Düşünmek erdemdir; insan düşündüğü sürece insan olma niteliğini kazanır; varoluşumun bir anlam kazanabilmesi için düşünmem gerekir” anlamında kullanılmaktadır.Düşünüyorum o halde varım diyen filozof kimdir bu sözüyle ne demek istemiştir?
Dünyanın en önemli ve en ünlü filozofları arasında Descartes gelir. Özellikle kurduğu düşünüyorum o halde varım cümlesi, yüzyıllar boyunca günümüze kadar ulaşmıştır. Descartes burada varlığı kesin olan tek unsurun düşünmek olduğunu öne sürmüştür.Kartezyen yaklaşım nedir?
descartes’ın metodur. apaçıklık, bölme (analiz), basitleştirme veya sıralama ve sayma kuralından oluşur. apaçıklık kuralına göre acele karar verilmemeli, kesin olandan kaçınılmalı, kendisinden başka bir ihtimalinin olmadığı bir kuraldır. bölme kuralında, incelenecek olan problemler gerektiği kadar bölümlere ayrılır.
Kartezyen felsefe nedir maddeler halinde?
Kartezyen Felsefenin Özellikleri Kartezyen felsefe, insanın aklını kullanarak kesin bilgiye ulaşabileceğini ancak bu bilgilerin doğruluğunu da yaşam boyunca eleştirebileceğini savunan bir felsefe görüşü olarak ifade edilmektedir.