- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Dersten muaf olmak ne demek?
MUAF OLMA: Üç kez sınavına girilen ancak başarısız olunan ortak dersin başarma zorunluluğunun ortadan kalkmasına denir. Muaf olunan dersin kredisi kazanılmış olmaz, muaf olunan ders istenirse tekrar alınabilir.Muafiyet durumu ne demek?
Sigortada muafiyet, oluşan hasarın belli bir miktarının sigortalı tarafından üstlenilmesi anlamına gelir. Trafikte yaşanan kazaların, yaralanmaların ve maddi hasarların en aza indirilmesini amaçlayan kasko sigortasıyla özdeşleşen bir kavramdır. Hatta genellikle “muafiyetli kasko” şeklinde kullanılır.Derse devam koşulunu karşıladığı halde sınavda başarısız olan öğrencilerin ilgili dersin devamından muaf tutulması, öğretim yarıyılının başında ilgili öğretim üyesinin yazılı onayının alınmasını gerektirir. öğrenciler bütünleme sınavına girebilirler. tek ders sınavı açılır.
Karnede muaf ne demek?
Dersten muaf olmak demek o dersin zorunluluğu olmadığı göstermektedir. Öğrenciler isterler ise muaf oldukları dersleri tekrar alabilmektedir.
Bir dersten nasıl muaf olunur?
Gelelim muaflık konusuna. Muaf olmak için bir dersi en az 3 defa seçmeli ve bu üç defada da bu dersi geçememiş olmanız gerekmektedir. Yani diyelimki matematik dersini seçtiniz ve ilk dönem geçemediniz. Dİğer dönem tekrar seçmek zorundasınız ve yine geçemediniz.
Sınavdan muaf değil ne demek?
Örneğin “Ayşe Matematik dersinden muaf” denildiğinde, Ayşe isimli öğrencinin o dönem Matematik dersini almasına gerek olmadığı anlaşılıyor. Sınavdan muaf olmak da bahsi geçen sınava girme zorunluluğu bulunmamasını ifade eder.Devamsızlıktan muaf tutulmak ne demek?
Milli Eğitim Bakanlığınca, Covid-19 salgınının devam ettiği süre dahilinde, kronik rahatsızlığını sağlık kurulu raporuyla belgelendiren öğrenciler ile özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler, velilerinin yazılı talebi dikkate alınarak okula devamsızlıkla ilgili hükümlerden muaf tutulacak.Yıl sonu başarı puanı, derslerin ağırlıklı puanları toplamı ve bu derslerin haftalık ders saatlerine bölünmesiyle elde edilen puandır. Naklen gelen öğrenciler için yılsonu başarı puanı hesaplama işleminde yeni oluşacak olan haftalık ders saat sayısı toplamı esas alınır.
Ders muafiyeti nasıl olur?
Ders muafiyet başvuruları Üniversiteye kesin kayıt yaptırdıkları ilk yarıyılın/yılın derslerinin başlamasını izleyen on beş iş günü içinde ilgili birime yapılır. Başvurular muafiyet başvurularının sona ermesini takiben beş iş günü içinde ilgili birim yönetim kurulu tarafından karara bağlanır.
Muafiyet sınavı sonucu ortalamayı etkiler mi?
Muaf olunan dersler transripte muaf olarak işleniyor ve ortalamaya katılmıyor.