AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dershane acmak mantikli mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Dershane açmak mantıklı mı?​

Ülkemizde devlet eğitim kurumlarının eğitim kalitesindeki düşük potansiyel dolayısıyla etüt ve kurs merkezi açmak karlı ve değerlendirilebilir iş fikirleri arasında yer almaktadır.

Dershane açmak için neler gerekli?​

Dershane açmak için gerekli belgeler arasında şunlar yer alır:
Ebadan hizmet içi seminere nasıl girilir?
EBA öğretmen girişi için; EBA uygulamasına ya da www.eba.gov.tr adresine giriş yapılması gerekiyor. Ardından açılan sayfada EBA öğretmen girişi yazısına giriliyor. Çıkan ekranda MEBBİS veya e-devlet şifresi ile giriş yaparak sisteme girerek seminerlere katılabilirsiniz.
Uzaktan eğitim semineri nasıl olacak?
İşte EBA uzaktan eğitim öğretmen semineri canlı yayın 2020… EBA öğretmen girişi için; EBA uygulamasına ya da www.eba.gov.tr adresine giriş yapılması gerekiyor. Akabinde EBA öğretmen girişi yazısına tıklanıyor. Çıkan ekranda MEBBİS veya e-devlet şifresi ile giriş yaparak sisteme girerek seminerlere katılabilirsiniz.

Dershaneler ne kadar kazanıyor?​

Araştırmaya göre sektörün ekonomideki payı, rakamsal olarak düşük olmakla birlikte verimlilik, maliyetler, istihdam ve kalite bakımından önemli nitelikte bulunuyor. Rapora göre, özel dershaneler 1 yılda, 50 bin 209 öğretmene 482 milyon 6 bin 400 lira, diğer 20 bin personele ise 168 milyon lira maaş ödedi.

Etüt merkezinde kimler çalışabilir?​

Madde 14- Özel öğrenci etüt eğitim merkezinde gerekli görüldüğünde, yeterli sayıda memur, hizmetli, bekçi ve benzeri personel görevlendirilir. Bu personel, yönetimin vereceği eğitim-öğretim dışındaki idari görevleri yapar.
Kişisel gelişim kursu açmak için neler gerekli?
Kişisel Gelişim Kursu Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir? – Kişisel Gelişim Kursu Açma Şartları
Özel eğitim kurs merkezi nasıl açılır?
Özel öğretim kursu açma şartları için ilk kural; bu 8 branştan sadece birinden eğitim verilebilmesidir. Sınıflar en fazla 16 kişi kontenjanına sahip olacaktır. Sınıflar en az 15 metrekare olacak ve en az 2 derslik oluşturulacaktır. Her derslikte, verilen eğitime uygun kitaplık bulundurulması şartı vardır.

Hizmetiçi eğitime nasıl girilir?​

➢ Millî Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS)’e https://mebbis.meb.gov.tr/ (TC Kimlik No, şifre ve ekranda görüntülenen güvenlik kodu girilerek) giriş yapılır. ➢ Sol panelden “Hizmetiçi Eğitim Modülü” tıklanır. ➢ Açılan ekranda “Faaliyet Başvuru” tıklanır.

Hizmetiçi eğitime nasıl katılınır?​

(Eba şifreniz yoksa MEBBİS girişi sekmesinden Eba şifresi oluşturulmalıdır.) e-Eğitim Platformunda bulunan e-Eğitimlerim sekmesine tıklanır. e-Eğitimlerim sayfasından Eğitim Programı Adı başlığı altında açılan eğitimlere tıklayarak eğitime katılabilirsiniz.
Uzaktan Eğitim semineri nereden izlenir?
* Eğitimlerin izlenmesinde sorun yaşamamak için “Chrome” tarayıcısını kullanmanızı tavsiye ederiz. Tarayıcıdan lms.eba.gov.tr adresine girilerek Giriş’e tıklanır. Ardından açılan EBA GİRİŞ sayfasından Eba kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yapılır.
Seminer nasıl izlenir?
EBA öğretmen seminerleri nasıl izlenir? Öğretmen EBA’ya giriş yaparak 15-19 Kasım 2021 tarihlerinde Mesleki Gelişim adlı içerikten ara tatil semineri canlı yayınına ulaşabilecektir. Öğretmenler, kişisel MEBBİS şifreleri veya e-devlet kullanıcı adları ve şifreleri ile EBA sistemine erişebilecekler.

Dershanelerde saatlik ücret ne kadar?​

Bir nevi, devletin verdiği ücretsiz dershane hizmeti olarak da adlandırılabilir. Bu ek ders türünün saatlik ücreti normal öğretmenler için 39.10 TL; yüksek lisans mezunu öğretmenler için 41.05 TL; doktorası bulunan öğretmenler için 44.95 TL’dir.

Kimler etüt öğretmeni olabilir?​

Etüt öğretmeni olabilmeniz için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren sınıf öğretmenliği, branş öğretmenliği, okul öncesi ve anaokulu öğretmenliği bölümlerinden mezun olmanız gerekir. Mezun olduğunuz okula uygun olarak etüt eğitim merkezlerinde okul derslerine destek olmak amacıyla eğitim verebilirsiniz.

Geri