AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dershane acmak icin ne gerekir?

Editör

Yeni Üye

Dershane açmak için ne gerekir?​

NE GEREKİYOR? Etüt veya kurs merkezi açmak için resmi birçok işlemi gerçekleştirmeniz ve spesifik belgelere sahip olmanız gerekiyor. Eğitim sektöründe işletme kurmak için Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatlarına ve genelgelerine uygun hareket etmeniz ve resmi olarak açılış izni almanız gerekir.

Nitelikli göç yasası nedir?​

Nitelikli göç yasası nedir?
Nitelikli İş Gücü Göçü Yasası, Almanya´ya giriş yapılmadan önce yabancının sahip olduğu eğitiminin denklik işlemleri kapsamında eşdeğer olup olmadığının tespitini zorunlu kılmakta. Yasa, herhangi bir niteliğe sahip olmayan veya düşük nitelikli kişilere Almanya iş piyasasına erişim için yeni imkânlar sağlamıyor.

Özel matematik kursu nasıl açılır?​

Matematik Kursu Açmak İçin İstenilen Belgeler Bakanlıkça onaylanmak üzere 3 nüsha öğretim programı taslağı, haftalık ders çizelgesi taslağı ve cd’si ve yönetici çalışma izin teklifi ve tüm personele ilişkin çalışma izin tekliflerinin yapılacağına dair yazılı beyan bulunması gereken belgelerdendir.

Kişisel gelişim kursu açmak için neler gerekli?​

Kişisel gelişim kursu açmak için neler gerekli?
Kişisel Gelişim Kursu Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir? – Kişisel Gelişim Kursu Açma Şartları
- Kurucu veya kurucu temsilcisinin adli sicil beyanı,
- Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayınlanan sözleşme,
- Kurucu temsilcisinin işlem yürütme yetkisi olduğunu gösteren genel kurul ya da yönetim kurulu kararı,
Özel eğitim kurs merkezi nasıl açılır?​
Özel öğretim kursu açma şartları için ilk kural; bu 8 branştan sadece birinden eğitim verilebilmesidir. Sınıflar en fazla 16 kişi kontenjanına sahip olacaktır. Sınıflar en az 15 metrekare olacak ve en az 2 derslik oluşturulacaktır. Her derslikte, verilen eğitime uygun kitaplık bulundurulması şartı vardır.

Özel öğretim Kursunu kimler açabilir?​

Özel öğretim Kursunu kimler açabilir?
Millî Eğitim Bakanlığı nezdinde açılacak özel öğretim kursu açma şartları içinde ilk kural, özel öğretim kursu açacaklarda kurucu gerçek kişi ise kurucunun, kurucu tüzel kişi ise kurucu temsilcisinin üniversitelerin eğitim fakültelerinden mezun olduğuna veya öğretmen/uzman öğretici olarak atanabileceğine ilişkin …

Dershane açmak için gerekli adımlar ve belgeler şunlar olabilir:

1. **İş Planı Hazırlamak:** Dershane açmadan önce detaylı bir iş planı hazırlamanız gerekmektedir. İşletmenizin nasıl işleyeceği, hedef kitleniz, müfredatınız vs. gibi konuları içeren bir plan hazırlamanız önemlidir.

2. **Yer Seçimi ve Hazırlığı:** Dershane için uygun bir yer seçmelisiniz. Bu mekanın eğitim faaliyetlerine uygun, öğrenci sayısına göre yeterli büyüklükte ve donanıma sahip olması önemlidir.

3. **Mülkiyet Belgesi:** Dershane açmak için bulunduğunuz yerdeki ilgili belediyeden veya kaymakamlıktan, dershane açma izni almanız gerekmektedir. Bunun için mülkiyet belgesi gerekebilir.

4. **Vergi Dairesi İşlemleri:** İşyerini vergi dairesine kaydetmeniz ve vergi mevzuatına uygun hale getirmeniz gerekmektedir.

5. **Çalışma İzinleri:** Çalışacak öğretmenlerin ve personelin çalışma izinlerini almanız gerekebilir.

6. **Eğitim İzni ve Belgeleri:** Dershane açmak için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan eğitim izni almanız gerekmektedir. Bu izin için belirli belgeler ve şartlar gerekebilir.

Bu adımlar genel olarak dershane açma sürecinde atılması gereken adımlardır. Ancak her durum farklılık gösterebilir, bu nedenle detaylı bilgi almak için ilgili kurumlara danışmanız faydalı olacaktır.

Geri