- Konu Yazar
Ders ve etkinliklere katılım nedir?
Öğrencilerin, sınıf veya okul içinde yaptıkları; eleştirel düşünme, problem çözme, okuduğunu anlama, araştırma yapma gibi bilişsel, duyuşsal, psikometri alanındaki becerilerini kullanmasını ve geliştirmesini sağlayan, performansını değerlendirmeye yönelik çalışmalar.Ders etkinliklerine katılım notu ne zaman verilir?
1) Öğrencilere her dönemde her bir dersin haftalık ders saati sayısı 2 ve daha az olanlara 2, haftalık ders saati sayısı 2 den fazla olanlara ise 3 defa ders etkinliklerine katılım puanı verilecektir. * 4. Sınıf öğretmenlerimiz not girmeyecekler sadece derse katılım puanı vereceklerdir.Ders ve etkinliklere katılım kaç tane?
Ders ve etkinliklere katılım kaç tane?Sınav tercihi kullanılan ders/dersler için, bir dersin haftalık ders saati sayısı 2 ve daha az olanlara 2 (iki), haftalık ders saati sayısı 2’den fazla olanlara ise 3 (üç) defa ders etkinliklerine katılım puanı verilecektir.
Herkesin karne notu 100 mü?
Herkesin karne notu 100 mü?MEB ders etkinliklerine katılıma göre kanaat notları verileceğini duyurdu. Bu nedenlerden dolayı canlı ders etkinlikleri üzerinden puan değerlendirmesi adaletli sonuçlar doğurmayacaktır. Bu durumda yapılacak en adil tutum tüm öğrencilere 100 PUAN verilmesidir.
Ders Etkinlik Katılım Puanı nedir?
Öğrencilerin yüz yüze eğitim, canlı ders ve/veya EBA TV takip ve ders etkinliklerine katılımlarına göre her bir dersin haftalık ders saati sayısı 2 ve daha az olanlara 2 (iki), haftalık ders saati sayısı 2’den fazla olanlara ise 3 (üç) defa ders etkinliklerine katılım puanı verilecektir.Bilişsel katılım nedir?
Bilişsel katılım ise; öğrencilerin konuları bilişsel süreçlerine dahil etmeleri, okulda ve sınıfta işlenen konuların gelecekle ve günlük yaşamla ilişkilerinin kurulması, yeni bilgilerin eski bilgilerle ilişkilendirilmesi, öğrencilerin öğrenme amaçlarının olması ve öğrenmeye değer vermeleri anlamına gelmektedir.Ortalamanın altında sözlü notu verilebilir mi?
Ortalamanın altında sözlü notu verilebilir mi?Öğretmen yazılı ortalamalarının altında sözlü notu verebilir mi? Öğretmen bu yazılı ortalamasının (53) altında sözlü notu verebilir mi? En son Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde zaten “Sözlü Notu” kavramı yoktur.
Ders içi performans notu neye göre verilir?
Ders içi performans notu neye göre verilir?Liselerde, öğrencilere her dönemde tüm derslerden iki performans puanı verilir. Bunlardan birisi yukarında tanımlanan performans çalışmasına, diğeri ise öğrencinin derse hazırlık, devam, aktif katılım ve örnek davranışlarına göre verilir.