Ders secme nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ders seçme nasıl yapılır?​

http://www.aol.meb.gov.tr Açık Öğretim Lisesi internet sayfasında yer alan ”Öğrenci Girişi” başlığını seçiniz. Öğrenci numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapınız. Sol tarafta yer alan ”Kayıt Yenileme / Ders Seçme” başlığı altında yer alan ”Ders Seçme İşlemleri” modülünü seçiniz.

Ders seçimi yapmadım ne olur AÖL?​

Süresi içerisinde ders seçme işlemini yapmayan/yapamayan öğrencilerin ders seçme işlemleri sistem tarafından otomatik yapılır. Öğrenciler seçilen derslerden sınava girmek zorundadır.
2022 Açık Lise ders seçimi ne zaman?
AÖL 2022 ders seçimi bitti mi? Açık Lise 2021-2022 takvimi… 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 2.Dönem Ders Seçme İşlemleri başlamış olup 12 Şubat 2022 tarihinde mesai bitiminde sona erecektir. Hiç ders seçimi yapmayan öğrencilerin otomatik ders seçimi ataması yapılacaktır.

Meb ders seçimi nasıl yapılır?​

Öğrenciler, öğrencilik durumu “Aktif” olduktan sonra sınavına gireceği dersleri seçmek zorundadır. Öğrencilerin ders seçimlerini; öğrenci numaralarını ve kişisel şifrelerini kullanarak “http://aol.meb.gov.tr/” internet adresinden yapmaları gerekmektedir. Ders seçiminde tüm sorumluluk öğrenciye aittir.

Lise seçimi yapılmazsa ne olur?​

Çocuğunu herhangi bir liseye kaydettirmeyen velilere günlük 15 TL para cezası uygulanacak. Buna rağmen uzun süre kayıt yaptırılmaması halinde veliye 500 TL idari para cezası verilecek.
Açık lise ders seçimi başladı mı?
Yapılan duyuruda açık lise ders seçme işlemi 15 Şubat 2022 tarihinde başlamış olup 18 Şubat 2022 tarihinde mesai bitiminde sona ereceği belirtildi.
AÖL 3. dönem kayıt yenileme ne zaman? Açık Öğretim Lisesi 2021 – 2022 Eğitim Öğretim Yılı 3. dönem kayıt yenileme başvuru tarihleri 11 Nisan ile 29 Nisan arasında gerçekleştirilecek.
AÖL ders seçimi ne zaman 3 dönem 2022?

Açık lise ders seçimi nasıl olmalı?​

Açık Öğretim Lisesi Otomatik Ders Seçimi Nasıl Yapılır? Açık Öğretim Lisesi ders seçme yöntemlerinden biri de “Otomatik Ders Seçme” seçeneğidir. Otomatik olarak ders seçmek için ders seçme sayfasında bulunan ve “Otomatik Ders Seçme İşlemi” sekmesinde yer alan “Kaydet” butonuna tıklanması gerekir.

Açık Öğretim Lisesi ders seçimi nasıl yapılır 2021?​

Açık Lise zorunlu ders ne demek?
Zorunlu dersler, “AÖL öğrenci girişi”nde sol köşede bulunan “zorunlu dersler” butonunda görünen derslerdir. Bu dersler adı üzerinde, öğrencinin mezun olmak için sınavına girip, başarması veya muaf olup zorunluluğundan kurtulması gereken dersleridir.

Geri