AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ders saati agirligina gore hesaplanmistir ne demek?

Editör

Yeni Üye

Ders saati ağırlığına göre hesaplanmıştır ne demek?​

Bir dersin ağırlığı, o dersin haftalık ders saati sayısına eşittir. Örneğin Dil ve Anlatım dersi haftada 5 saat okutuluyorsa ağırlığı 5’tir. Ders puanı ile haftalık ders saati çarpılır ve o dersin ağırlıklı puanı hesaplanır.

Sınıf not ortalaması nasıl hesaplanır?​

Not ortalaması, 1. yazılı puanının 2. ve varsa 3. yazılı puanı ile toplanmasının ardından toplam yazılı sayısına bölünmesiyle ortaya çıkmaktadır. Tüm dersler için bu işlemi gerçekleştiren öğrenciler, ders başına çıkan not ortalamalarının hepsini toplar.

Takdir mi aldın teşekkür mü?​

Takdir mi aldın teşekkür mü?
Bu şartları sağlayan 7. sınıf öğrencilerinden tüm derslerin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70,00 – 84,99 arasında olanlara “Teşekkür”, 85,00 puan ve üstü olanlara da “Takdirname” belgesi verilir.

Ders saati ağırlığına göre ortalama nasıl hesaplanır?​

Ders puanı ile haftalık ders saati çarpılır ve o dersin ağırlıklı puanı hesaplanır. Örnek: Dil ve Anlatım dersinin haftalık ders saati 5, yıl sonu puanı ise 75 olsun. Bu durumda Dil ve Anlatım dersinin ağırlıklı puanı:5×75=375 olacaktır.

Ortalama hesaplama nasıl olur?​

Ortalama Bu aritmetik ortalamadır ve bir grup sayı eklanarak ve sonra bu sayıların sayısına bölünerek hesaplanır. Örneğin, toplamı 30 olan 2, 3, 3, 5, 7 ve 10 sayıları 6’ya bölündüğünde 5 elde edilir. Orta değer Bir sayı grubunun orta sayısıdır.

9 sınıf geçmek için ortalama kaç olmalı?​

9 sınıf geçmek için ortalama kaç olmalı?
Tüm derslerden başarılı olan Kaç kırığı olursa olsun yıl sonu ağırlıklı not ortalaması en az 3.00 olan (Dil ve Anlatım dersi -zorunlu ders- hariç) öğrenciler doğrudan sınıf geçerler.
Takdir Teşekkür aldığını nasıl öğrenirim?​
Tüm öğrenciler karnelerine “e-okul.meb.gov.tr” internet sitesi üzerinden ulaşabilecek. Öğrenciler, “takdir ve teşekkür” belgelerine de sistem üzerinden erişebilecek. Öğrencilerin sistem bilgilerine T.C kimlik no ve okul numaraları ile kolayca erişim sağlanabiliyor.

"Ders saati ağırlığına göre hesaplanmıştır ne demek?" başlığı altında verilen bilgiye göre, bir dersin ağırlığı, o dersin haftalık ders saati sayısına eşittir. Örneğin, Dil ve Anlatım dersi haftada 5 saat okutuluyorsa, bu dersin ağırlığı da 5'tir. Ders puanı ile haftalık ders saati çarpılarak o dersin ağırlıklı puanı hesaplanır. Yani, dersin önemi ve puanı, o dersin haftalık ders saatiyle belirlenmiş olur.

"Ders saati ağırlığına göre ortalama nasıl hesaplanır?" alt başlığındaki açıklamaya göre, dersin puanı ile haftalık ders saati çarpılarak o dersin ağırlıklı puanı hesaplanabilir. Örneğin, Dil ve Anlatım dersinin haftalık ders saati 5 ve yıl sonu puanı 75 ise, bu durumda Dil ve Anlatım dersinin ağırlıklı puanı 5x75=375 olacaktır.

"Sınıf not ortalaması nasıl hesaplanır?" alt başlığındaki bilgiye göre, not ortalaması genellikle yazılı sınav notlarının toplanıp sonrasında yazılı sayısına bölünerek elde edilir. Öğrenciler tüm dersler için bu işlemi gerçekleştirir ve ders başına çıkan not ortalamalarının toplamını alarak genel not ortalamasını belirlerler.

"Takdir mi aldın teşekkür mü?" başlığı altında, 7. sınıf öğrencileri için belirli şartları sağlayanların Teşekkür veya Takdirname belgeleri alabileceği belirtilmiş. Tüm derslerin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70,00 - 84,99 arasında olanlara "Teşekkür", 85,00 puan ve üstü olanlara ise "Takdirname" belgesi verilir.

"9 sınıf geçmek için ortalama kaç olmalı?" başlığı altında belirtilen bilgiye göre, tüm derslerden başarılı olan ve yıl sonu ağırlıklı not ortalaması en az 3.00 olan öğrenciler (Dil ve Anlatım dersi hariç), herhangi bir kırık olmasa dahi sınıfı geçerler.

"Takdir Teşekkür aldığını nasıl öğrenirim?" başlığı altındaki açıklamaya göre, öğrenciler karnelerine e-okul.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden erişebilirler. Öğrenciler, takdir ve teşekkür belgelerine de aynı şekilde sisteme giriş yaparak erişebilirler. Öğrencilerin sisteme erişim sağlamak için T.C. kimlik numaraları ve okul numaralarıyla giriş yapmaları gerekmektedir.

Geri