AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ders planinda guduleme nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye

Ders planında güdüleme nasıl yapılır?​

2. Güdüleme-İstekli Kılma: Öğrencilerin işledikleri konuyu niçin öğrendikleri bir tartışma ortamıyla ortaya konur. Öğretmen bu derste öğrenilecek davranışların ya da becerilerin bir sonraki derste ve hayatta nasıl işe yarayacağını ortaya koyar.

Ders planı örneği nasıl yapılır?​

Ders planı nasıl hazırlanır?
- Ders planlamasından önce öğretmen, öğrencilere kazandırılacak hedefleri ve istendik davranışları belirlemelidir.
- Öğretmen, hedef davranışların kazandırılacağı içeriği ve müfredatı göz önünde bulundurmalıdır.
- Öğretmen, istenilen hedeflere nasıl ulaşılacağı sorusunu yanıtlamalıdır.

Ders planı aşamaları nelerdir?​

Ders planı aşamaları nelerdir?
Ders Planı Ögeleri
- Dersi uygulama öncesi hazırlık çalışmaları
- Davranışsal Amaçlar / Kazanımlar.
- İçerik.
- Materyaller.
- Öğretimsel strateji/ yaklaşım.
- Öğretim etkinlikleri (Dersin işlenişi /Eğitim durumları)
- Sınama (Ders içinde)
- Dersin değerlendirilmesi (Dersten sonra)

Ders planında kazanım nasıl yazılır?​

Öğrenme kazanımları yazılırken AŞžAĞžIDAKİLER YAPILMALIDIR;
- “Öğrencim, dersin sonunda hangi bilgi, beceri ya da tutumlara sahip olmalıdır?” sorusu sorulmalı ve öğrenme kazanımları verilecek bu cevaba göre belirlenmelidir.
- Öğrenci tarafından ulaşılabilir ve öğretim üyesi tarafından gözlemlenebilir/ ölçülebilir olmalıdır.

Güdüleme aşamasında ne yapılır?​

2. güdüleme: istekli kılma: ogrencilerin ogrendikleri bilgilerin neden onemli oldugunu ve gunluk yasami nasil kolaylastirdigi ile aciklama yapma. 3. gözden geçirme: ogrencilerin hedef davranislarinin neler oldugunu soyleyerek onlara bir yol haritasi cizme.

Öğretimi planlarken nelere dikkat etmeliyiz?​

Öğretimi planlarken nelere dikkat etmeliyiz?
Ders plânı; Öğrenme ve öğretme sürecinin etkili ve verimli yönetilmesini sağlamalıdır. Her dersin eğitim programına ve konuların özelliklerine uygun olarak işlenmesini sağlamalıdır. Derslerde sürekliliği ve bütünlüğü sağlamalıdır. Öğrenme ve öğretme sürecinde gerçekleştirilen etkinlikleri belgelemelidir.

Iyi bir ders planı nasıl hazırlanır?​

İyi Hazırlanmış Bir Ders Planının Bileşenleri
- 1 – Amaçlar ve Hedefler.
- 2 – Beklentiler.
- 3 – Doğrudan öğretim.
- 4 – Rehberli uygulama.
- 5 – Bitiş
- 6 – Bireysel uygulama.
- 7 – Gerekli materyaller ve ekipmanlar.
- 8 – Değerlendirme ve takip.

Eğitim planlaması nasıl yapılır?​

Eğitim planı hazırlarken işyerinin mevcut plan yapısına uyulmalıdır. Eğitim planında mutlaka eğitim konularına ve eğitimin hedef kitlesine, eğitim süresi ve eğitimci bilgisine yer verilmelidir. Eğitimleri aylık olarak planlamak, plana uyma açısından en kolay olan yaklaşımdır. Ay içinde detaylı olarak plan yapılabilir.

Eğitim planları nelerdir?​

Eğitim planları nelerdir?
Öğretimin plânlanması, öğretmenin eğitim-öğretimde neyi, niçin ve nasıl yapacağını düşünmesini sağlayarak verimini arttırır. Öğretim programlarının plânlaması, öğrencilerin bilgi ve beceri düzeyleri dikkate alınarak ne zaman ve hangi süreler içinde işleneceğinin düzenlenmesini sağlar.

Ders planı değerlendirmesi nasıl yapılır?​

Dersin nihai sonucunu ve ders amaçlarının hangi noktaya kadar gerçekleştirildiğini bu kısımda değerlendirirsiniz. Değerlendirmeler çoğu zaman bir test veya sınav aracılığıyla yapılır, ancak aynı zamanda nitelikli sınıf tartışmaları ve sunumlar aracılığıyla da yapılabilirler.

Kazanım ve göstergeler ne demek?​

Göstergeler, kazanımların gözlenebilir hâlidir. Öğretmenler belli bir kazanımla ilgili olarak etkinlik oluştururken göstergeler onlara yol gösterecektir. Bu durum, kazanımı kapsayıcı nitelikte etkinliklerin yazılmasını ve uygulanmasını kolaylaştıracaktır.

Eğitimde güdüleme nedir kpss?​

Eğitimde güdüleme nedir kpss?
b) Güdüleme: Öğrencilere işlenecek konunun kendileri için ne kadar önemli olduğunu ve öğrencilerin ne işine yarayacağını vurgulamaktır. Öğrencilere, konuyu niçin öğrendikleri açıklanır.

Yıllık plan ve ders planı hazırlarken nelere dikkat edilmelidir?​

Ders Planı: Bir ders planının belli başlı ögeleri ve hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar:
- Dersin Adı
- Ünitenin Adı
- Konunun Adı
- Süre.
- Kullanılacak Yöntem ve Teknikler.
- Kullanılacak Kaynak, Araç ve Gereçler.
- Eğer yapılacaksa Gezi ve Gözlemler.
- Hedefler.

1 günlük plan nasıl yapılır?​

Kağıt kalemleri çıkarın!
- 1) Günlük program hazırlamada ilk adım: Her şeyi bir arada görün.
- 2) Günlük program belli bir düzende olsun: Tüm sorumluluklarınızı kategorilendirin.
- 3) Günlük plan zamanla ortaklaşa çalışsın: Belli saatleri, belli aktivitelere ayırın.

Ders planında güdüleme nasıl yapılır?

Güdüleme, öğrencilerin motivasyonunu artırmak ve öğrenmeye istekli olmalarını sağlamak için önemli bir adımdır. İşte güdüleme sürecinde yapılması gerekenler:

1. İstekli Kılma: Öğrencilere işledikleri konunun niçin önemli olduğunu ve hayatta nasıl işlerine yarayacağını açıklamak. Öğrencilere konunun günlük yaşamda nasıl kolaylaştırıcı olabileceği gösterilmelidir.

2. Gözden Geçirme: Öğrencilere hedef davranışlarını belirlemeleri konusunda yardımcı olmak ve onlara bir yol haritası çizmek. Öğrencilerle beraber hedeflerine ulaşmak için neler yapacaklarını planlamak önemlidir.

Ders planı örneği nasıl yapılır?

Ders planı hazırlarken öğretmenin dikkat etmesi gereken bazı adımlar şunlardır:

1. Hedeflerin Belirlenmesi: Öncelikle öğrencilere kazandırılacak hedeflerin net bir şekilde belirlenmeli.
2. İçerik ve Müfredat: Hedef davranışların kazandırılacağı içerik ve müfredat belirlenmeli.
3. Ulaşım Yolları: Belirlenen hedeflere nasıl ulaşılacağı planlanmalı.

Ders planı aşamaları nelerdir?

Ders planı aşamaları şu şekilde sıralanabilir:

1. Dersi uygulama öncesi hazırlık çalışmaları yapılması.
2. Davranışsal Amaçlar ve Kazanımların belirlenmesi.
3. İçeriğin düzenlenmesi.
4. Materyallerin belirlenmesi.
5. Öğretim stratejilerinin ve yaklaşımının belirlenmesi.
6. Öğretim etkinliklerinin planlanması.
7. Sınavlar ve ölçme-değerlendirme süreçlerinin belirlenmesi.

Ders planında kazanım nasıl yazılır?

Öğrenme kazanımları belirlenirken şu adımlar izlenmelidir:

1. “Öğrencim, dersin sonunda hangi bilgi, beceri ya da tutumlara sahip olmalıdır?” sorusu sorulmalı ve kazanımlar bu sorunun cevabına göre belirlenmelidir.
2. Kazanımlar, öğrenciler tarafından ulaşılabilir ve ölçülebilir olmalıdır.

Sonraki planlama adımlarında daha fazla detaya inebiliriz. Sorularınızı sormaktan çekinmeyin.

Geri