AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ders plani yapmak zorunlu mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ders planı yapmak zorunlu mu?​

Öğretmenlerin günlük plan yapma zorunluluğu bu yönergeden kaynaklanmaktadır. Yönergede yapılan değişikliğe göre öğretmen kılavuz kitabı bulunan derslerde, kılavuz kitap, ders planı yerine kullanılacaktır.

Yıllık plan ne zaman Onaylatılır?​

b) Öğretmenler geçmiş yıllardaki uygulamaları da gözden geçirerek okulun durumuna göre plânlarını, kendileri veya zümre öğretmenler kurulu ya da şube öğretmeler kurulundaki diğer öğretmenlerle beraber yaparlar. c) Hazırlanan plân okul müdürüne öğretim yılının başlamasından itibaren 15 gün içinde onaylattırılır.
Ders planını kim hazırlar?
Ünitelendirilmiş yıllık plan, öğretim yılı süresince ders vermekle yükümlü olunan sınıflarda, program uyarınca belli üniteleri ya da konuları hangi aylarda ve yaklaşık ne kadar zamanda işleyeceklerini gösteren duruma göre zümre öğretmenler kurulu ya da şube öğretmenler kurulu tarafından ortak hazırlanarak ders yılı …
Okul stratejik plan kaç yılda bir hazırlanır?
Stratejik planlar 5 yıllık bir dönemi kapsar.

Günlük plan gerekli mi?​

Meb Eğitim öğretim faaliyetlerinin planlı yürütülmesine ilişkin yönerge gereği kılavuz kitabı olmayan dersler için günlük plan zorunludur. Kılavuz kitap yoksa (ki artık basılmıyor) günlük plan zorunludur.

Öğretmen kılavuz kitabı kaldırıldı mı?​

Geçen yıldan itibaren öğretmen kılavuz kitapları yok. Okullara sadece ders ve öğrenci çalışma kitapları gönderiliyor.
Yıllık plan nasıl teslim edilir?
Ünitelendirilmiş yıllık planları yaparak imzalayınız, bir örneğini idareye teslim ediniz. Veli toplantısını yapıp tüm dokümanlarını idareye onaylatıp bir nüshasını teslim ediniz. Kulüp toplantısını yapıp tüm dokümanlarını idareye onaylatıp bir nüshasını teslim ediniz.
Yıllık plan ne zaman hazırlanır?
f) Yıllık planlar, kurumların özelliklerine ve türlerine göre öğretim yılı, yanyıl veya etkinliklerin başlamasından önce; ünite planları, yıllık plana bağlı olarak o ünitenin işlenmesine başlamadan önce; günlük planlar ise derslere girilmeden önce hazırlanır.

Ders planı hazırlamanın amacı nedir?​

Öğretimin plânlanması, öğretmenin eğitim-öğretimde neyi, niçin ve nasıl yapacağını düşünmesini sağlayarak verimini arttırır. Öğretim programlarının plânlaması, öğrencilerin bilgi ve beceri düzeyleri dikkate alınarak ne zaman ve hangi süreler içinde işleneceğinin düzenlenmesini sağlar.

Stratejik plan ne zaman hazırlanır?​

5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 31. maddesinde “Vali, mahallî idareler genel seçimlerinden itibaren altı ay içinde; kalkınma plan ve programları ile varsa bölge planına uygun olarak stratejik plan ve ilgili olduğu yıl başından önce de yıllık performans planı hazırlayıp il genel meclisine sunar.
Stratejik plan nasıl hazırlanır?
Stratejik Plan Aşamaları
- Ulaşılabilir Hedefler Belirlemek.
- Uzun Vadeli Planlar Yapmak.
- Stratejik Plan Süreci.
- Misyon.
- Vizyon.
- Temel Değerler.
- Mevcut Durum Analizi.
- Son Değerlendirme.
Günlük planda müdür imzası olur mu?
Tüm günlük eğitim akışları ve aylık eğitim planlarındaki müdür ve öğretmen imzaları kaldırılmıştır. Planların yöneticiler tarafından imzalanması gerekmemektedir.” Evet hocam günlük plandaki imzalar kalktı.

Öğretmen kılavuz kitabı nedir?​

Bu üç kitaptan biri olan öğretmen kılavuz kitabı, ”İlgili öğretim programlarında yer alan hedef ve açıklamalar doğrultusunda dersin öğrenilmesini kolaylaştıracak ve öğrencilerin yeteneklerinin gelişmesine yardımcı olacak çeşitli örnek, alıştırma, okuma kaynakları ve diğer etkinlikleri kapsayan, öğretmenlerin …

Geri