AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ders plani icerigi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ders planı içeriği nedir?​

Öğrencilerin neler kazanacağını belirten kazanımlar, Kazanımlarla ilişkili içerik, Kazanımlara nasıl ulaşılacağını gösteren öğretim etkinlikleri, Kazanımlara ne derece ulaşıldığını gösteren değerlendirme etkinlikleri yer alır.

Ders planı hazırlamanın amacı nedir?​

Öğretimin plânlanması, öğretmenin eğitim-öğretimde neyi, niçin ve nasıl yapacağını düşünmesini sağlayarak verimini arttırır. Öğretim programlarının plânlaması, öğrencilerin bilgi ve beceri düzeyleri dikkate alınarak ne zaman ve hangi süreler içinde işleneceğinin düzenlenmesini sağlar.
Ders planı hazırlanırken nelere dikkat edilmelidir?
Ders Planı: Bir ders planının belli başlı ögeleri ve hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar:
Bir ders planı nasıl hazırlanır?
Ders çalışma programı nasıl hazırlanır?
- Gerçekçi olun,
- Özgün bir program hazırlamaya çalışın,
- Haftalık, aylık veya yıllık plan modellerini deneyin,
- Öncelikli derslerinizi belirleyin,
- Zaman aralıklarını doğru planlayın,
- Ödül ve ceza sistemi kullanmaya çalışın,
- Deadline oluşturmayı deneyin,

Ders planın ana bölümleri nelerdir?​

İyi Hazırlanmış Bir Ders Planının Bileşenleri
- 1 – Amaçlar ve Hedefler.
- 2 – Beklentiler.
- 3 – Doğrudan öğretim.
- 4 – Rehberli uygulama.
- 5 – Bitiş
- 6 – Bireysel uygulama.
- 7 – Gerekli materyaller ve ekipmanlar.
- 8 – Değerlendirme ve takip.

Ders planı nedir kısaca?​

Bir ya da birkaç ders saatında işlenecek konunun ana çizgilerini, bu konuya ilişkin deneyleri, tartışma sorularını, ödevleri, uygulama çalışmalarını, ders araç ve gereçlerini içine alan ve önceden ilgili öğretmence hazırlanan plan. bk. günlük plan, ünite planı, yıllık plan.
Konu planı nedir?
Konu ile ilgili düşünceler ya da duygular toplandıktan sonra bir sıraya konulur.Yapılan bu sıralama işine “Plân” denir. Plân, yazmada ve konuşmada, başarının önemli bir öğesidir.
Ders planında dikkat çekme nasıl yapılır?
- Dikkat Çekme: Öğretmen dersin başında öğrencilerin dikkatini konuya ve kazandırılacak bilgi, beceri ve tavırlara çekmek için bir olay, anı, fıkra ya da espiriyle derse başlar.
- Güdüleme-İstekli Kılma: Öğrencilerin işledikleri konuyu niçin öğrendikleri bir tartışma ortamıyla ortaya konur.

Plan yapmanın ilkeleri nelerdir?​

Plan yapılırken aşağıdaki temel ilkeler göz önünde bulundurulur: a) Plan, eğitim-öğretimin amaçlanna uygun olmalıdır. (2) Konulann işlenişinde kullanılacak yöntem, teknik, araç-gereç, gezi-gözlem ve deneyler göz önünde bulundurulmalıdır. c) Her plan belli bir süreyi kapsamalıdır.

Bir iş planı nasıl hazırlanır?​

10 adımda iş planı nasıl hazırlanır?
- Giriş metni yazmak. Öncelikle bir giriş kısmı hazırlayın.
- İş yönetim özeti. İş planınızın en önemli alanlarından biri de bu kısım olacak.
- 3. Şirket hakkında özet.
- Pazar araştırması ve rakipler.
- Pazarlama ve satış stratejisi.
- 6. Ekip ve ekip yönetimi.
- 7. Operasyon.
- 8. Satış raporu.
Ders planı kaç ana bölümden oluşur?
Ders planı, ünitelendirilmiş yıllık plana, ders programına ve eğitim programına göre hazırlanır. Üç ana bölümden oluşur: Biçimsel bölüm: Dersin adı, ünitenin adı, konunun adı, süre, yöntem ve teknikler, kaynak, araç – gereç, gezi, gözlem ve ödev, hedefler, hedef davranışlar.

Geri