Ders muafiyeti neye gore belirlenir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ders muafiyeti neye göre belirlenir?​

05.10.2017 – 84) Muafiyet istenen dersin zorunlu veya seçmeli ders olmasına bakılmaksızın, bölüm/program eşdeğerliği dikkate alınarak başarılı olmak şartıyla, ders içeriği uyumuna/yeterliliğine ve AKTS kredisine (eşit veya yüksek) göre karar verilir.

Muaf olunan derse girilir mi?​

SEÇMELİ DERS: Mezuniyet kredisini tamamlamak için, ortak derslerinin yanında alınan derslere denir. MUAF OLMA: Üç kez sınavına girilen ancak başarısız olunan ortak dersin başarma zorunluluğunun ortadan kalkmasına denir. Muaf olunan dersin kredisi kazanılmış olmaz, muaf olunan ders istenirse tekrar alınabilir.
Üniversite ders muafiyeti nasıl olur?
Ders muafiyet başvuruları Üniversiteye kesin kayıt yaptırdıkları ilk yarıyılın/yılın derslerinin başlamasını izleyen on beş iş günü içinde ilgili birime yapılır. Başvurular muafiyet başvurularının sona ermesini takiben beş iş günü içinde ilgili birim yönetim kurulu tarafından karara bağlanır.
Ders muafiyeti nasil olur?
Girmiş olduğunuz sınavlardan başarılı olduğunuz taktirde, başarılı olduğunuz derslerin muafiyet işlemi yapılmaz, almış olduğunuz harf notu geçerli olur ve agno notunuza eklenir. Girmiş olduğunuz sınavlardan başarısız olursanız, ders muafiyetiniz yapılır ve muaf olduğunuz dersler GEÇER (G) olarak yazılır.

Mezun olmadan muafiyet olur mu?​

Öğrenci, mezun kaydından tüm YÖK zorunlu derslerden muafiyet talep edebildiği için herhangi bir mezun kaydını seçerek tüm derslerden muafiyet talebinde bulunabilir.

Ders muafiyeti ve intibak nedir?​

MADDE 4- Bu yönergede geçen; (1) Muafiyet; Daha önce alınmış ve başarılmış ders/derslerin yerine, kredi/AKTS ve içerik uyumuna göre müfredatta bulunan ders/derslerin denkliğinin kabul edilerek muaf edilmesi durumunu, (2) İntibak İşlemi; Üniversitemize kayıt hakkı kazanan öğrencilerin daha önce herhangi bir …
Muaf olunan ders ne demek?
Muafiyet nedir? Daha önce herhangi bir yükseköğretim programında alınan bir dersin, yeni kayıt olunan programda tekrar görülmek istenmemesi üzerine yapılan bir işlemdir. İkinci Üniversite kapsamında mezun olarak kayıt yaptıran öğrencilerimizin dersleri sistemden Ekim ayı içerisinde otomatik olarak düşürülecektir.
Ders muafiyet Başvurusu Nasıl Yapılır?
ders/dersleri için muafiyet başvuruları, kayıt tarihleri arasında http://aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu bağlantısı Öğrenci Bilgi Sistemi Sayfası üzerinden yapılacaktır. Kayıt tarihleri, www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresi Akademik Takvim bağlantısında yer almaktadır.

Dersten muaf olduğumu nasıl anlarım?​

Muaf olduğunuz dersleri AKSİS sisteminden görüntüleyebilirsiniz. Ortak zorunlu derslerden muaf olan öğrencilerin transkript belgelerinde ilgili dersler (M) harf notu olarak işlenir, öğrenciler transkript belgelerinden muaf derslerini görüntüleyebilmektedir.

Ders muafiyeti talebi ne demek?​

Daha önce herhangi bir üniversitede yükseköğretim programlarında öğrenim görenler bu programlarda almış oldukları derslerden muafiyet almak için başvurabilirler. Kurs ve/veya sertifika programı niteliğindeki eğitim programlarından alınan dersler yükseköğretimde dikkate alınmaz.
AÖF hangi dersler muaf olur?
(Değişik: Senato-27/9/2017-9/5) Dikey Geçiş kapsamında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine kayıt yaptıran öğrenciye, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I–II, Türk Dili I–II ve Yabancı Dil I–II derslerinden muafiyet tanınır.

Geri