Ders molalari nasil olmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
253.095
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ders molaları nasıl olmalı?​

Ders çalışma seanslarınız en fazla 45 dakika sürmelidir. 45 dakika sonunda mutlaka 10 ya da 15 dakika mola vermelisiniz. Ders çalışma süresi 45 dakikayı geçtiğinde yaptığınız tüm çalışmalarda verimliliğiniz düşecektir. Ayrıca mola süresi de 15 dakikayı geçmemelidir.

Ders çalışma molalarında ne yapmalı?​

Peki, kısa süreli molalarda neler yapılabilir ve molada yapılacak hangi eylemler derse odaklanmanıza yardımcı olur?
- Molada mutlaka hareket edin. Evde ya da çalıştığınız ortamda ayağa kalkın, mini yürüyüşler yapın.
- Çalıştığınız ortamı havalandırın.
- Müzik dinleyin.
- Tabii ki ihtiyaçlarınızı giderin.
Kaç dakika mola verilir?
İlgili madde hükmü uyarınca ara dinlenmesi; günlük çalışma süresi 4 saat veya daha kısa süreli işlerde 15 dakikadan, 4 saatten fazla ve 7,5 saate kadar (7,5 saat dahil) süreli işlerde otuz dakikadan, 7,5 saatten fazla süreli işlerde 1 saatten az olamaz.

Yatarak ders çalışılır mı?​

KÜÇÜK bir sehpa, yumuşak bir koltuk ya da yatağınız, sınava hazırlanmak için kesinlikle uygun yerler değildir. Temiz ve düzenli bir masa verimli ders çalışmanın ilk kurallarındandır. Yatar pozisyondaki öğrencinin uykusu geleceği için, çalıştığı dersten verim alamaz.

Kac Dk ders calisir?​

Başlangıçta ders çalışma saatleri hem kurs hem de okula gidenler için 4 saatle sınırlandırılabilir. Ders çalışma süresi 40 dakikayı geçmemelidir. Bu süre sonunda en az 20 dakikalık molalar verilmelidir.
Pomodoro neden 25 dakika?
Teknikte 25 dakikalık çalışma ve 5 dakikalık moladan oluşan 30 dakikalık bir döneme bir pomodoro denir. Uzun çalışma saatleri dış etkenler tarafından bölünmeye oldukça müsaittir. Dış etkenlerin etkisiz hale getirilerek çalışıldığı pomodoro tekniğinde 25 dakikalık çalışma süreniz boyunca tamamen odaklanmış olursunuz.
Pomodoro tekniği, 25 dakikalık yoğun bir çalışma sonrasında 5-10 dakika kadar mola verilerek uygulanır. Moladan sonra tekrar 25 dakika çalışılır. Aynı döngünün en fazla 4 defa sürdürülmesi amaçlanır.
Ara dinlenme süresi, 4 saat veya daha kısa süreli işlerde 15 dakika; 4 saatten 7.5 saate kadar süreli işlerde 30 dakika; 7.5 saatten fazla süreli işlerde bir saat olarak uygulanıyor. Bu dinlenme süreleri asgari sürelerdir ve aralıksız verilmesi gerekir.
Yatakta neden ders çalışılmaz?
Yatakta yüzü koyun veya sırt üst yatarak ders çalışmanın da başta göz olmak üzere sırt, bel ve kol kaslarını yorabileceğini bildiren Akbaş, şöyle devam etti: “Yatar pozisyondaki öğrencinin uykusu geleceği için dersten verim alamaz.

Yatarak ders çalışmak derslerimizi nasıl etkiler?​

Yatar pozisyondaki öğrencinin uykusu geleceği için, çalıştığı dersten verim alamaz. Gözü kitapta olsa bile beyni ve düşünceleri başka yerde olur, sık sık hayal kurar ve konuya adapte olamaz. Yatağa sehpa koyup, ders çalışmak da mantıklı değildir. Sehpanın yatakta sabit kalması da zorlaşır.
 
Geri
Üst