Ders kitapları ne zaman ücretsiz oldu?
Millî Eğitim Bakanlığının almış olduğu kararla, 2003-2004 eğitim-öğretim yılında ders kitapları Millî Eğitim tarihinde ilk defa ilköğretim öğrencilerine ücretsiz olarak dağıtılmıştır.Ders kitaplarını kim ücretsiz yaptı?
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), “Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği” önceki gün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 2003-2004 eğitim-öğretim yılından itibaren ders kitaplarını ücretsiz olarak dağıtmaya başlayan AKP iktidarı, “devrim” olarak sunduğu bu değişiklikten vazgeçmenin ilk adımını attı.Okullarda test kitabı dağıtılıyor mu?
Millî Eğitim Bakanlığı ve hükümetimiz yıllardan beri tüm okullar, tüm sınıflar ve kademelerde eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için kitapları ücretsiz olarak dağıtıyor.
Okul kitaplarını kim Basiyor?
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ders kitaplarının baskı işlerini ve dağıtımını gerçekleştirmek için kurduğu birim, mal ve hizmet üretmek yerine işi ihale yöntemiyle özel bir şirkete devretti. Sayıştay, ders kitaplarının basım ve dağıtım işini Bakanlığın yapması gerektiğinin altını çizdi.
Okullarda kitap aldırmak yasak mı?
İlgili yönetmelikte “Öğrencilere Aldırılmayacak Kitaplar” başlığı altında “Bakanlık tarafından belirlenmeyen ders kitapları ile okutulacak diğer eğitim araçları öğrencilere aldırılamaz.” hükmünün yer aldığı belirtilen yazıda, bu hükme ve daha önce yapılan uyarılara rağmen Bakanlığa ulaşan bilgilere göre okullarda …Okullarda kaynak kitap aldırmak yasak mı?
milli eğitim bakanlığı 25 eylül 2018 tarihli yazıyla, öğrencilere zorunlu olarak yardımcı kitap aldırılmasının, reklamının yapılmasını yasak olduğunu bildirmiş. veliler için olumlu bir gelişme.Özel okullara devlet kitap veriyor mu?
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren özel okullarda okuyan öğrencilerin de ders kitapları devlet tarafından ücretsiz verilecek.
Devlet kitaplarını kim basıyor?