- Konu Yazar
Ders kitabı içeriği nasıl olmalıdır?
– Ünite, bölüm, tema veya konular arasında dersin özelliğine göre mantıksal bir sıra olmalı. – İçerik sonraki öğrenmelere hazırlayıcı nitelikte olmalı. – Kazanımların işlenişinde günlük hayata uygun bağlantılara yer verilmeli. – Kullanılan dil ilgili yaş ve sınıf seviyesine uygun olmalı.Ders kitaplarının avantajlı yönleri nelerdir?
Ders kitapları öğrenmeyi bireyselleştirir. Kitap her öğrencinin kendi hızına göre çalışabilmesini sağlar. Bireysel olarak, her öğrencinin ilgi, zekâ düzeyi ve öğrenme hızı birbirinden farklıdır. Kitap ile öğrenciler değişik ortam ve zaman diliminde kendi özellik ve hızlarına göre kitapları okuyup anlayabilirler.Ders kitapları neye göre belirlenir?
Ders kitapları neye göre belirlenir?Buna bağlı olarak ders kitaplarının; fiziksel nitelikler, eğitsel – görsel tasarım ile dil ve anlatım boyutlarında incelenmesi genel kabul görmektedir. Ders kitabının fiziksel özellikleri; görünüş, renk, ders kitabında bulunması gereken bilgiler, boyut ve yazı büyüklüğü niteliklerini içerir.
Ders kitapları nelerdir?
Ders kitabını, bir eğitim programında yer alan hedef, içerik, öğrenme-öğretme süreci ile ölçme değerlendirme boyutlarına uygun olarak hazırlanmış ve öğrenme amaçlı kullanılan basılı bir öğretim materyali olarak tanımlayabiliriz (Demirel, Kıroğlu 2005: 2).MEB Ders Kitapları ücretli mi?
Ders kitapları üniversiteler de dahil olmak üzere eğitimin tüm kademelerinde ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Özel okullarda okuyan öğrencilere de ders kitapları devlet tarafından ücretsiz olarak temin edilir.Ders kitapları kaç yılda bir değişir?
Ders kitapları kaç yılda bir değişir?Ders kitaplarının uygunluk süresi, Kurul kararında belirtilen öğretim yılından itibaren beş öğretim yılı olacak.
MEB ders kitaplarına nasıl ulaşabilirim?
www.eba.gov.tr adresine giriş yapınız. Açılan sayfada “Dersler” bölümüne tıklayınız. “Ders Kitapları” bölümüne tıklayarak istediğiniz dersin kitabına ulaşabilir, indirebilirsiniz.Ders kaynakları nelerdir?
Öğretim görevlilerinin öğrencilerin kullanmalarını bekledikleri ders kaynakları (ders kitapları, makale, kitap bölümü, DVD gibi kaynaklar) her dönem belirli dersler için sınıftaki öğrenci sayısına ve kullanım beklentisine göre, genelde çok kopya olarak satın alınır.1 sınıf kitapları kaç sayfa olmalı?
1 sınıf kitapları kaç sayfa olmalı?1. Sınıf Okuma Kitapları Seti – 10 Kitap – 320 Sayfa
Yazar | : | Celal Akbaş
Sayfa Sayısı | : | 320
Kapak / Ambalaj | : | İnce Karton Kapak
Genişlik | : | 13
Yükseklik | : | 19