AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ders kitabi akademik tesvikte kullanilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Ders kitabı akademik teşvikte kullanılır mı?​

Tez çalışmaları hariç, araştırma kitabı, ders kitabı, kitap bölümü, ansiklopedi maddesi ve makale yazarlıkları ile editörlük, yayın kurulu üyeliği, dergi hakemlikleri, tercüme ve tercüme editörlüklerini ve performansa dayalı ses ve/veya görüntü kaydını ifade eder. yayımlanmamış çalışmalar teşvik kapsamı dışındadır.

Akademik teşvik Atıf nasıl hesaplanır?​

Akademik teşvik Atıf nasıl hesaplanır?
Akademik teşvik puanı aşağıda verilen tablolarda belirtildiği gibidir. Bu faaliyet “Yayın” kapsamında olup, oran 30 ile çarpılacaktır. Bu faaliyet “Tebliğ” kapsamında olup, oran 30 ile çarpılacaktır. SCI-Exp kapsamında 30 atıf = 30 X 5 puan = 150 puan.

Akademik teşvikte Doi yeterli mi?​

Akademik teşvikte Doi yeterli mi?
Cevap: Yayınızın doi numarası alması yeterli değildir. Basılmış olması gerekmektedir. Soru 12: Editörlüğünü yaptığım derginin her sayısını ayrı kayıtlar olarak mı gireceğim? Cevap: Hakemli dergilerde editörlük değerlendirmesinde, o yılki sayılar değerlendirmeye alınır.

Akademik teşvik ödeneğini kimler alır?​

buna göre devlet memurları kanunu’na tabi en yüksek devlet memuru, ek gösterge dahil brüt aylık tutarının profesör, doçent ve yardımcı doçent kadrosunda bulunanlara yüzde 100’ü, araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman, uzman, çevirici, eğitim ve öğretim planlamacıları kadrosunda bulunanlara yüzde 115’i oranında …

Akademik Teşvik almak için kaç puan gerekir?​

Akademik Teşvik almak için kaç puan gerekir?
memura brüt aylığına akademik kadro unvanlarına göre belirlenmiş olan oranın uygulanması suretiyle hesaplanır. ➢ Akademik teşvik puanının en az 30 olması gerekir. faaliyet puanı) ise yüz puanı geçemez. her ne ad altında olursa olsun yapılan benzeri ödemelerin hesabında dikkate alınmaz.

Akademik Teşvik kim ne kadar alacak?​

Akademik Teşvik kim ne kadar alacak?
Profesör 789 lira, doçent 710 lira, yardımcı doçent 631 lira, araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman, uzman, çevirici ve eğitim-öğretim planlamacısı ise 552 liraya kadar aylık ödenek alabilecek.
Akademik teşvik 2021 en az kaç puan?​
(3) Akademik teşvik ödeneğinin ödenebilmesi için akademik teşvik puanının en az otuz olması gerekir.

Akademik teşvik almak için kaç puan gerekir?​

Akademik teşvik almak için kaç puan gerekir?

Akademik teşvik ne kadar ödenecek?​

Akademik teşvik ne kadar ödenecek?

Akademik teşvik konusunda bilgi veren başlıklara göre detaylı cevaplar vermek gerekirse:

1. **Ders kitabı akademik teşvikte kullanılır mı?**
Tez çalışmaları dışında ders kitabı yazmak da akademik teşvik kapsamında değerlendirilebilir. Bu tür yayınlar akademik alanda bilgi paylaşımını teşvik ettiği için teşvik puanı toplamında etkili olabilir.

2. **Akademik teşvik Atıf nasıl hesaplanır?**
Akademik teşvik puanı, yayın ve tebliğ faaliyetleri için belirlenmiş kriterlere göre hesaplanır. Örneğin, SCI-Exp (Science Citation Index-Expanded) kapsamında yapılan atıf sayıları belirli puanlarla çarpılarak toplam teşvik puanı hesaplanır.

3. **Akademik teşvikte DOI yeterli mi?**
Doi numarası almak yeterli değildir; yayının basılmış olması da gereklidir. Ayrıca, editörlük faaliyetleri değerlendirilirken, hakemli dergilerde o yılın sayıları ayrı kayıtlar olarak değerlendirilir.

4. **Akademik teşvik ödeneğini kimler alır?**
Devlet memurları kanunu'na tabi akademisyenler belirli oranlarda akademik teşvik ödeneği alabilirler. Profesör, doçent, yardımcı doçent kadrolarındakilere farklı yüzdelerde ödenek verilir.

5. **Akademik Teşvik almak için kaç puan gerekir?**
Akademik teşvik puanı, brüt aylık maaşa ve akademik kadro unvanına göre belirlenen oranlarla hesaplanır. En az 30 puan gereklidir ve yüz puanı geçemez.

6. **Akademik Teşvik kim ne kadar alacak?**
Ödenecek tutarlar akademik kadro unvanlarına göre değişir. Profesörler daha yüksek bir ödeneğe hak kazanırken, araştırma görevlisi, öğretim görevlisi gibi diğer kadrolardakiler daha düşük miktarlar alabilir.

7. **Akademik teşvik 2021 en az kaç puan?**
Akademik teşvik ödeneğinin ödenebilmesi için en az 30 puan gereklidir. Bu puan sınırı 2021 yılında da geçerli olmaktadır.

Yukarıdaki bilgiler, akademik teşvik sistemine ilişkin genel bir bakış sunmaktadır. Detaylı bilgiler ve güncel hesaplama yöntemleri için ilgili kurumların resmi belgeleri incelenmelidir.

Geri