Ders kaynaklari nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ders kaynakları nelerdir?​

Öğretim görevlilerinin öğrencilerin kullanmalarını bekledikleri ders kaynakları (ders kitapları, makale, kitap bölümü, DVD gibi kaynaklar) her dönem belirli dersler için sınıftaki öğrenci sayısına ve kullanım beklentisine göre, genelde çok kopya olarak satın alınır.

Açık ders Malzemeleri nedir?​

Açık ders malzemeleri tüm insanlığa, faydası esas alınarak yapılan sosyal sorumluluk projesidir. Burada oluşturulan kaynaklar öğretim elemanları tarafından gönüllülük esasına dayanılarak yapılmaktadır. Eğitim veren öğretim görevlilerinin ders anlatım yöntemleri ve performanslarını şeffaflaştırmaktadır.
Derste kullanılan kaynaklar nelerdir?
Okulda kullandığımız kaynaklar, elektrik, su, doğalgaz, akıllı tahta, projektör olarak bilinmektedir. Bu kaynaklar sayesinde okulda bütün ihtiyaçlar karşılanmaktadır.
Açık ders kaynaklarının özellikleri nelerdir?
Açık ders kaynakları zamandan ve mekandan bağımsız, çevrim içi, kişinin istediği ders malzemelerine erişmesine olanak sağlamaktadır. Bu kaynaklar; sunum, pdf, word, ses dosyaları ve video kayıtlardan oluşan zengin bir çeşitliliğe sahiptir. Tüm açık ders malzemeleri indirilebilir, dilenildiği gibi kullanılabilir.

Ankara Üniversitesi Açık Ders ne demek?​

Üniversite Açık Ders Malzemeleri üniversitede verilen derslerin internet ortamında açık ve ücretsiz olarak erişimine ve kullanımına imkân sağlayan her türlü ders kaynağıdır. Açık ders malzemesi bir dönemi kapsayan ders izlencesi, ders notları, ders sunumları (powerpoint sunumlar, video, animasyon, vb.)

Açık eğitsel kaynak alanındaki çalışmalar 2000 yılında hangi kurum tarafından başlatılmıştır?​

Öğrenenler ise bu malzemelerden yararlanarak bilgilerini pekiştirebilir, araştırma yapabilir ve ödev hazırlayabilirler. Açık eğitsel kaynak alanındaki çalışmalar ilk olarak 2000 yılında Massachusetts Institute of Technology’de (MlT) Açık Ders Malzemeleri Projesi adı altında başlatılmıştır.
Okullarda kullanılan enerji kaynakları nelerdir?
Okulda ısınmak için kullanılan kömür, doğalgaz ve odun gibi yakıtlar da başlıca kaynaklardandır. Okulda sınıfların aydınlatılması için elektrikten faydalanılmaktadır. Ayrıca okul tahtalarında kullanılan tebeşir ve kalemler, temizlik malzemeleri de okul kaynaklarına dahil edilmektedir.
Açık eğitim kaynakları nelerdir?
Açık Eğitim Kaynakları (AEK), derslerin İnternet ortamında açık ve ücretsiz olarak erişimine ve kullanımına imkân sağlayan her türlü ders kaynağıdır. Dünya’da “Açık Eğitim Kaynakları” ile ilgili çalışmalar 1990 yılların sonlarında ABD’de MIT’in öncülüğünde başlatılmıştır.

Eğitsel kaynak nedir?​

Açık lisans altında eğitim, öğretim ve araştırma gibi etkinliklerde ücretsiz olarak kullanılabilen dijital eğitsel kaynaklara açık eğitsel kaynaklar denmektedir. Öğrenenler ise bu malzemelerden yararlanarak bilgilerini pekiştirebilir, araştırma yapabilir ve ödev hazırlayabilirler.

Geri