AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ders kaydi zamaninda yapilmazsa ne olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ders kaydı zamanında yapılmazsa ne olur?​

5. Süresi içinde ders kayıt işlemi yapılmazsa ne olur? Ders kayıt işlemini gerçekleştirmeyen öğrenciler derslere devam edemez, sınavlara giremez, öğrencilik haklarından yararlanamaz. Bu süre öğrenim süresinden sayılır.

Aktif dönemde açılmış olması gerekmektedir ne demek?​

Alttan Dersler: Bu seçenek seçildiğinde öğrencinin başarısız olduğu dersler listelenir. Bu dersler öğrenci ders kaydı ekranına girdiği anda öğrencinin başarısız olduğu ders, aktif dönemde açılmış ise otomatik olarak Alttan eklenir. Alttan başarıyla eklenen dersler bu listeden silinir.
Ders kaydı danışman onayı nasıl yapılır?
Danışman onayı için öğrencinin şahsen gelmesi veya vekalet vermesi gerekmekte ders kesinleştirme işlemi yapıp imzasını atmak zorundadır. Danışman, onaya gönderilen ders kaydını onaylama veya yine sistem üzerinden iade etme hakkını kullanabilir.
Mazeret ders Kayıtları ne demek?
Süresi içinde kaydını yenileyemeyen haklı ve geçerli mazereti olan öğrenci, akademik takvimde belirtilen mazeretli geç kayıt süresi içerisinde mazeretini belirten dilekçe ile öğrenci işleri birimine başvurur.

Ders kayıt tarihini kaçırdım ne yapabilirim?​

Bölüm başkanının yönlendirmesi ile öğrenci bir dilekçe yazar ve kaydını yapabilir. Bu durumda dersler başladıktan sonra ilk haftalarda adınız yoklama listesinde gözükmeyebilir. Korkmanız gereken herhangi bir durum yok, derslerinize giren hocalarınıza durumu izah ederseniz hocalar listenin sonuna adınızı ekleyecektir.

Ders seçimi yapılmazsa kayıt silinir mi?​

İlk kayıt ve kayıt yenileme sırasında öğrenim ücretini ödemeyen ikinci öğretim öğrencilerinin kaydı yenilenmez. Ayrıca katkı payı/öğrenim ücreti yatırıp ders kaydı yapmayan öğrencilerin kaydı yenilenmiş sayılmaz.
Obisiste kırmızı g ne demek?
(Kırmızı : Kalınan dersler, Yeşil: Geçilen dersler, Mavi: Alınmamış dersler, Portakal Rengi: Şartlı geçilen dersler). Diğer kısaltma harflerin anlamı sayfada mevcuttur.
OBS den sınıf listesine nasıl bakılır?
Dersi Alan Öğrenci Listesi butonuna basıldığında butonun olduğu satırdaki dersin sınıf listesi(öğrenci listesi) gelmektedir. Bu menüden, seçilen döneme ait derslerin, ders programına ulaşılabilinir. Seçilen dönem, fakülte ve dersliğe göre haftalık olarak derslikte işlenen dersler görüntülenir.
Derslerin öğrenim yönetim sisteminde görüntülenebilmesi için «Kesin Kayıt» ta olması gerekmektedir. Ödeme yapılmaması ya da dersler «Ders Danışman Onaylandı» veya «Danışman Onay Bekliyor» olduğunda ders seçimi tamamlanmamıştır ve öğrenciler öğrenme yönetim sisteminde dersi göremez ve dersin sınavına giremez.
her ders seçimi sonrası bölümünüzden bir asistanın aldığınız derslerin durumuyla ilgili vıdı vıdısını dinledikten sonra onay vermesi durumudur. ders seçimlerinden sonra bir hocanın veya asistanın ders seçimlerinizi onaylaması “danışman onayı” olarak adlandırılsa da bu tanım benim için geçerli değildir.
Mazeretli ders Kaydı dilekçesi nereye verilir?
Haklı ve geçerli sebeplerle ders kaydı yapamayan öğrenciler, 03.10.2021 mesai bitimine kadar Meslek yüksekokulumuz müdürlüğüne dilekçe ile başvurmak zorundadır. Bu öğrencilerin kayıtları, mazeretlerinin haklı ve geçerli olduğu birimin yönetim kurulunca kabul edilmesi koşuluyla yenilenebilir.
Üniversite kayıt tarihini kaçırdım ne yapmalıyım 2021?
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucunda bir yükseköğretim programına yerleşen ancak verilen sürede kayıt yaptıramayan adayların, mazeretlerini yükseköğretim kurumlarına bildirmeleri ve mazeretlerin kabulü halinde kayıtlarının yapılacağını bildirildi.

Ders kayıt mazeret dilekçesi nasıl yazılır?​

Fakültenizin/Enstitünüzün/YO/MYO…………………………………. Anabilim Dalı ……………………….. numaralı öğrencisiyim………………. Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Akademik Takvimde belirtilen süre içinde Ders Kaydımı yaptıramadım. Mazeretime istinaden Ders Kaydı yaptırmak istiyorum. Gereğini arz ederim.

Devamsızlık durumu g ne demek?​

1) (G) Geçer: Kredisiz dersler ve ders programlarında kredisiz olarak bulunan staj, bitirme çalışması, proje ve benzeri çalışmalar için kullanılır. 2) (K) Kalır: Kredisiz dersler ve ders programlarında kredisiz olarak bulunan staj, bitirme çalışması, proje ve benzeri çalışmalar için kullanılır.

Geri