AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ders disi faaliyetleriniz nelerdir sorusuna cevap?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ders dışı faaliyetleriniz nelerdir sorusuna cevap?​

Temel alanlar çerçevesinde yürütülen tüm aktivite, yarışma, tören, tanıtım günü, mezuniyet günü, yayın, müzik, halk oyunu, tiyatro, kampanya, ziyaret, gösteri, şenlik, şiir dinletisi, turnuva, konferans, panel, sempozyum, imza günü, fuar, sergi, kermes, gezi, proje hazırlama vb. sosyal etkinlikler okullarda yürütülen …

Okul dışı öğrenme etkinlikleri nelerdir?​

II. Okul ortamında gerçekleşen okul dışı öğrenme etkinlikleri ise okulda gerçekleşen ve eğitim programından bağımsız olarak yapılan etkinlikleri kapsamaktadır. Okul ortamında hazırlanan gezici sergi ve müze etkinlikleri bu gruba girmektedir.

Okul dışı bireysel etkinlikler nelerdir?​

Okul dışı bireysel etkinlikler nelerdir?
Okul dışı bireysel etkinlikler Bakanlık, bilimsel etkinlikleri bilim olimpiyatları, bilim şenlikleri, bilim fuarları, bilimsel proje yarışmaları, patent sahibi olma, faydalı model sahibi olma, bilimsel toplantılar, bilimsel araştırma yarışmaları ve zeka oyunlarına katılım olarak belirledi.

Eğitimde Program Dışı Etkinlikler dersi nedir?​

Eğitimde Program Dışı Etkinlikler dersi nedir?
Okullarda yürütülen ders dışı etkinlikler; fiziksel, duygusal, sosyal ve ahlaki gelişimi destekleyen, akademik çalışmaları zenginleştiren, zamanı doğru ve etkili kullanmayı öğreten, estetik duyarlılık katan, liderlik ve öz disiplin gibi kişisel becerilerin hayatın içinde uygulanarak kazanılmasını sağlayan çalışmalar …

Ders dışı faaliyetler nelerdir?​

DERS DIŞI ETKİNLİKLER. Derslerin dışında düzenlenen sınıflar arası yarışmaları, okul takımlarının haftalık çalışmaları, izcilik faaliyetlerini, beden eğitimi faaliyet alanı içerisine her türlü hazırlık ve halk oyunları çalışmalarını kapsayan etkinliklerdir.

Ders dışı eğitim çalışmaları ne demek?​

Bu hükümle, öğrencilerin boş zamanlarının değerlendirilmesinde ders dışında yapılacak eğitim çalışmaları; izcilik, beden eğitimi ve spor çalışmaları, halk oyunları ve “güzel sanatlar ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) koordinesinde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak …

Okul dışı öğrenme alanları nelerdir?​

Okul dışı öğrenme alanları nelerdir?
Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilebileceği; müzeler, bilim merkezleri, sanat merkezleri, tarihi ve kültürel mekanlar, kütüphaneler, doğal sit alanları ve ören yerleri, teknoparklar, ziyarete açık endüstriyel kuruluşlar, Okul Dışı Öğrenme Ortamlarıdır.

Okul dışı öğrenme ortamlarında hangi yöntem teknikleri uygulanır?​

Okul dışı öğrenme ortamlarında hangi yöntem teknikleri uygulanır?
C. SINIF DIŞI ÖĞRETİM ETKİNLİKLERİ
- GEZİ Okul ve sınıf içinde yapılan çalışmaları tamamlamak, yaşamla bağlantısını kurmak ve bilişsel, duyuşsal ve devinimsel alandaki davranışları kazandırmak için kullanılan bir tekniktir.
- GÖZLEM.
- 3. DENEY.
- GÖRÜŞME.
- 5. SERGİ
- 6. ÖDEV.
Okulda yapılmasını istediğim eğitici etkinlikler nelerdir?​
Okulunuzda yapılan eğitsel sosyal veya kültürel etkinlikler
- Geziler,
- Eğitim amaçlı seminerler,
- Gidilen fuarlar, tarihi ve kültürel geziler,
- Eğlenceye yönelik aktiviteler,
- Sportif aktiviteler,
- Çocuk Esirgeme Kurumlarına ziyaretler,
- Sınıf piknikleri gibi sıralanabilir.
Okul dışı faaliyetler ne demek?​
Okul dışı etkinlikler ise; ev ve sokak etkinlikleri, dinî bayramlarda yapılan etkinlikler, aileye ekonomik katkı için yapılan işler ve meslek kazanmak için yapılan işlerdir.

MEB ders dışı eğitim çalışmaları nelerdir?​

MEB ders dışı eğitim çalışmaları nelerdir?
Bu hükümle, öğrencilerin boş zamanlarının değerlendirilmesinde ders dışında yapılacak eğitim çalışmaları; izcilik, beden eğitimi ve spor çalışmaları, halk oyunları ve güzel sanatlar ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) koordinesinde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak …

Okul faaliyetleri nelerdir?​

Okul faaliyetleri nelerdir?
Okulda yapılan genel etkinliklerden bazıları aşağıdaki gibidir.
- Resim yarışması
- Şiir yarışması
- Hızlı okuma yarışması
- Satranç turnuvası
- Hikaye yazma yarışması
- Kermes.

Ders dışı egzersiz planlamaya dahil edilir mi?​

İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) ve evde eğitim kapsamında okutulan dersler hazırlık ve planlama görevi karşılığı ek ders ücretlerinin hesabında dikkate alınacak fakat ders dışı eğitim çalışmalarının ise hazırlık ve planlama görevi karşılığı ek ders ücretinin hesabında dikkate alınmayacaktır.

Ders dışı egzersiz ücreti ne kadar?​

Öğretmenlerin 2022 Ocak Ayı Net Ek Ders Ücretleri Ne Kadar?
KADROLU ÖĞRETMEN EK DERS ÜCRET TİPİ | NET EK DERS SAAT ÜCRETİ
Ders Dışı Egzersiz Ek Ders Ücreti | 23,11 TL
Nöbet Görevi (Gündüz) Ek Ders Ücreti | 23,11 TL
Gündüz Y. Lisans (%7 Fazla Ek Ders Ücreti) | 24,74 TL
Gündüz Doktora (%20 Fazla Ek Ders Ücreti) | 27,73 TL

Ders dışı faaliyetler, öğrencilerin akademik programların dışında katıldıkları sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleri kapsar. Bu tür faaliyetler öğrencilerin fiziksel, duygusal, sosyal ve ahlaki gelişimlerini destekler. İşte ders dışı faaliyet türlerine ve örneklerine dair detaylı bilgiler:

- **Okul içi etkinlikler**: Sınıflar arası yarışmalar, okul takımlarının haftalık çalışmaları, izcilik faaliyetleri, beden eğitimi etkinlikleri, halk oyunları çalışmaları gibi aktiviteleri içerir.

- **Okul dışı öğrenme etkinlikleri**: Okul programından bağımsız şekilde gerçekleştirilen etkinlikleri ifade eder. Örneğin; okulda hazırlanan gezici sergi ve müze etkinlikleri okul dışı öğrenme etkinliklerine örnek olarak verilebilir.

- **Bireysel etkinlikler**: Bilimsel etkinlikler, bilim olimpiyatları, proje yarışmaları, bilimsel araştırmalar, zeka oyunları gibi faaliyetlere katılımı kapsar.

- **Eğitimde Program Dışı Etkinlikler dersi**: Bu ders, öğrencilere fiziksel, duygusal, sosyal, ahlaki gelişimi desteklerken aynı zamanda akademik çalışmalarını zenginleştirir. Zamanı doğru ve etkili kullanma, estetik duyarlılık kazanma, liderlik ve disiplin becerilerinin pratikte uygulanmasını sağlar.

- **Okul dışı öğrenme alanları**: Müzeler, bilim merkezleri, sanat merkezleri, doğal sit alanları, teknoparklar gibi eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilebileceği mekanları ifade eder.

- **Okul dışı egzersiz planlaması**: Derslerin planlanmasında ve hazırlığında ek ders ücretine hak kazanabilir, ancak ders dışı eğitim etkinliklerinin planlanması bu kapsamda değerlendirilmez.

Son olarak, belirttiğiniz ek ders ücretlerine ilişkin bilgilerde; ders dışı egzersiz ek ders ücretinin 2022 Ocak Ayı'nda 23,11 TL olduğu aktarılmıştır. Bu bilgi, öğretmenlere ders dışı faaliyetlerde katkılarının karşılığında ödenecek ücretin belirlenmesine yöneliktir.

Geri