AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ders disi faaliyetler ne anlama gelir?

Editör

Yeni Üye

Ders dışı faaliyetler ne anlama gelir?​

DERS DIŞI ETKİNLİKLER. Derslerin dışında düzenlenen sınıflar arası yarışmaları, okul takımlarının haftalık çalışmaları, izcilik faaliyetlerini, beden eğitimi faaliyet alanı içerisine her türlü hazırlık ve halk oyunları çalışmalarını kapsayan etkinliklerdir.

Sınıf dışı etkinliklerde ne gibi sorunlar yaşayabilirsiniz?​

Ayrıca, okullarda ders dışı etkinlikleri uygulamalarında temel sorunların başında müdürlerin bu etkinliklere bakış açılarının olumsuz olması, veli desteğinin bulunmaması, fiziki ve maddi sorunlar, yeterli lider ve çalıştırıcı bulamama, üst yönetimin ilgisizliği ve çevre imkanlarından yeteri kadar yaralanamama …
Ders dışı eğitim çalışması ne demek?​
Bu hükümle, öğrencilerin boş zamanlarının değerlendirilmesinde ders dışında yapılacak eğitim çalışmaları; izcilik, beden eğitimi ve spor çalışmaları, halk oyunları ve güzel sanatlar ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) koordinesinde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak …

Okullar eğitim öğretim dışında hangi amaçla kullanılır?​

Okullar eğitim öğretim dışında hangi amaçla kullanılır?
Bu bağlamda, okullarda yürütülen ders dışı etkinlikler; okul yaşamını düzenleme, işbirliği yapma, takım halinde çalışma, demokratik tutum ve davranışlarını geliştirme, öğrencileri yetişkinlikteki rollerine hazırlama, başkalarına saygı, ortak amaçları paylaşma, proje planlama ve yürütme, okul içinde ve dışında araştırma …

Ders dışı egzersiz planlamaya dahil edilir mi?​

Ders dışı egzersiz planlamaya dahil edilir mi?
İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) ve evde eğitim kapsamında okutulan dersler hazırlık ve planlama görevi karşılığı ek ders ücretlerinin hesabında dikkate alınacak fakat ders dışı eğitim çalışmalarının ise hazırlık ve planlama görevi karşılığı ek ders ücretinin hesabında dikkate alınmayacaktır.

Ders dışı egzersiz hangi alanlarda açılır?​

Bu hükümle, öğrencilerin boş zamanlarının değerlendirilmesinde ders dışında yapılacak eğitim çalışmaları; izcilik, beden eğitimi ve spor çalışmaları, halk oyunları ve “güzel sanatlar ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) koordinesinde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak …

Ders dışı etkinlikler neler olabilir?​

Temel alanlar çerçevesinde yürütülen tüm aktivite, yarışma, tören, tanıtım günü, mezuniyet günü, yayın, müzik, halk oyunu, tiyatro, kampanya, ziyaret, gösteri, şenlik, şiir dinletisi, turnuva, konferans, panel, sempozyum, imza günü, fuar, sergi, kermes, gezi, proje hazırlama vb. sosyal etkinlikler okullarda yürütülen …

Ders dışı faaliyetler, öğrencilerin okul dersleri dışında katıldıkları etkinliklerdir. Bu faaliyetler genellikle okulun sosyal, kültürel ve sportif alanlarda faaliyet gösteren ekstra aktivitelerini kapsar. Örneğin, sınıflar arası yarışmalar, okul takımlarının haftalık çalışmaları, izcilik faaliyetleri, beden eğitimi ve halk oyunları çalışmaları ders dışı etkinliklere örnek olarak verilebilir.

Sınıf dışı etkinliklerde karşılaşılabilecek sorunlar ise çeşitli olabilir. Örneğin, okul yöneticilerinin bu tür etkinliklere olumsuz yaklaşımı, veli desteğinin yetersiz olması, fiziki ve maddi imkanların yetersizliği, uygun liderlik ve rehberlik eksikliği, üst yönetimdeki ilgisizlik ve çevresel imkanlardan yeterince faydalanılamaması gibi sorunlar ortaya çıkabilir.

Ders dışı eğitim çalışmaları ise öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla düzenlenen eğitim etkinlikleridir. İzcilik, beden eğitimi ve spor çalışmaları, halk oyunları, güzel sanatlar ve TÜBİTAK koordinesinde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik yapılan aktiviteler ders dışı eğitim çalışmalarına örnek olarak verilebilir.

Okullar eğitim öğretim dışında da çeşitli amaçlarla kullanılabilir. Ders dışı etkinlikler aracılığıyla okulların amaçları arasında okul yaşamını düzenleme, işbirliği ve takım çalışması becerilerini geliştirme, demokratik tutumları pekiştirme, öğrencileri yetişkinlik rollerine hazırlama, saygı ve paylaşımcılığı teşvik etme gibi hedefler bulunmaktadır.

Ders dışı egzersiz, genellikle okullardaki beden eğitimi programları içerisinde yer alır. Ancak ders dışı egzersiz genellikle ek ders ücreti hesaplamalarına dahil edilmez. İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) veya evde eğitim kapsamında yapılan dersler için hazırlık ve planlama görevi karşılığı ek ders ücreti alınabilir ancak ders dışı eğitim çalışmaları bu kapsamda değerlendirilmez.

Son olarak, ders dışı etkinlikler geniş bir yelpazede olabilir. Yarışmalar, törenler, müzik etkinlikleri, halk oyunları, tiyatro gösterileri, kampanyalar, konferanslar, sergiler, geziler, projeler gibi sosyal etkinlikler okullarda gerçekleştirilen ders dışı etkinliklerin çeşitliliğini göstermektedir.

Geri