AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ders Disi Egitim Faaliyetleri ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ders Dışı Eğitim Faaliyetleri ne demek?​

DERS DIŞI ETKİNLİKLER. Derslerin dışında düzenlenen sınıflar arası yarışmaları, okul takımlarının haftalık çalışmaları, izcilik faaliyetlerini, beden eğitimi faaliyet alanı içerisine her türlü hazırlık ve halk oyunları çalışmalarını kapsayan etkinliklerdir.

Sosyal etkinlikler neler olabilir?​

Okulunuzda yapılan sosyal ve kültürel etkinlikler
Okul dışı etkinlikler nelerdir?
Temel alanlar çerçevesinde yürütülen tüm aktivite, yarışma, tören, tanıtım günü, mezuniyet günü, yayın, müzik, halk oyunu, tiyatro, kampanya, ziyaret, gösteri, şenlik, şiir dinletisi, turnuva, konferans, panel, sempozyum, imza günü, fuar, sergi, kermes, gezi, proje hazırlama vb. sosyal etkinlikler okullarda yürütülen …

Okullar eğitim öğretim dışında hangi amaçla kullanılır?​

Okul içinde, çevresinde veya okulun dışında yapılabilen bu etkinliklere genel olarak ders dışı sosyal etkinlikler adı verilmektedir. Bunlar; sportif etkinlikler, sanat etkinlikleri, kültürel etkinlikler, toplantılar veya törenler, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinden yararlanma ve öğrenci kulüpleridir.

Okulunuzda hangi sosyal etkinlikler yapılmaktadır?​

Okulunuzda yapılan eğitsel sosyal veya kültürel etkinlikler
Eğitici etkinlikler nelerdir?
Öğrencilere, öğretim yılı içinde, etkinlik çalışmalarını sergileme fırsatı verilir. Örneğin; sportif yarışmalar, ulusal törenler, plastik sanatlar sergileri, tiyatro sunumları, dünya dans günü gösterileri, proje sergileri, panolar, gazete ve dergiler, TÜBİTAK yarışmalarına katılım bunlardan bazılardır.
eğitsel etkinlikler ne demek?
II. Okul ortamında gerçekleşen okul dışı öğrenme etkinlikleri ise okulda gerçekleşen ve eğitim programından bağımsız olarak yapılan etkinlikleri kapsamaktadır. Okul ortamında hazırlanan gezici sergi ve müze etkinlikleri bu gruba girmektedir.
Okul faaliyetleri nelerdir?
Okulda yapılan genel etkinliklerden bazıları aşağıdaki gibidir.

Eğitimde etkinlik ne demek?​

Görüldüğü gibi etkinlik kavramı, etkin olma, faaliyet, istekli öğrenme durumu olarak verilmektedir. Etkinliğin amacı öğrencilerin keşfederek, istekli ve aktif öğrenmesi sağlamaktır.

Okul dışı öğrenme ortamlarında hangi yöntem teknikleri uygulanır?​

C. SINIF DIŞI ÖĞRETİM ETKİNLİKLERİ
- GEZİ Okul ve sınıf içinde yapılan çalışmaları tamamlamak, yaşamla bağlantısını kurmak ve bilişsel, duyuşsal ve devinimsel alandaki davranışları kazandırmak için kullanılan bir tekniktir.
- GÖZLEM.
- 3. DENEY.
- GÖRÜŞME.
- 5. SERGİ
- 6. ÖDEV.
Okulumuzda hangi kültürel faaliyetin yapılmasını istersiniz?
Öncelikle okullarda yapılan sosyal ve kültürel faaliyetler:

Okulumuzda ki kültürel faaliyetler nelerdir?​

Okullarda yapılan sosyal ve kültürel faaliyetler nelerdir:

Geri