- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Ders çalışırken nasıl zevk alabilirim?
Ve işimizde mutlu olmak için yapmamız gerekenler de aslında küçük şeyler.- 1- Angaryaları azaltın.
- 2- Günlük hayatınızı renklendirin.
- 3- Hayalgücünüzü koyuverin.
- 4- Kendinizi gaza getirin.
- 5- Bildiklerinizi öğretin.
- 6- Çalışma ortamınızı güzelleştirin.
- 7- Protokolsuz sohbet edin.
Hayattan zevk alamamak ne anlama gelir?
Depresyon en sık ortaya çıkan zihinsel rahatsızlıklardan biridir. Psikiyatrinin “soğuk algınlığıdır.” Depresyon günlük yaşantımızda sık rastlanan bir olaydır. Mutsuzluk, dikkat kaybı veya hayattan zevk alamama gibi durumlarda veya fiziksel semptomlarla kendini gösterir.Neden hiçbir şeyden zevk almıyorum?
Anhedoninin nedenleri henüz kesin olarak belirlenemese de bu rahatsızlığın; anormal bir zihinsel durum olduğu, ruhsal bozukluklar, psikolojik sorunlar, madde bağımlılığı, yetersiz eğitim ve sosyoekonomik düzeyden kaynaklandığına dair yaygın görüşler bulunmaktadır.
Neden hiçbirşeyden zevk alamıyorum?
Hayattan zevk alamamanın sebebi nedir?
Yunanca’da an; sız, olmadan anlamına, hedoni de keyif anlamına gelir. Kelimeye basit bir şekilde baktığımız zaman “keyifsiz” anlamı çıkarırız ancak iş bundan çok daha ciddidir. Majör depresyon rahatsızlığının en büyük semptomlarından birisi olan anhedoni, hayatta yapılan hiçbir şeyden zevk alamama durumudur.Hiçbir şeyden mutlu olamıyorum ne yapmalıyım?
Mutlu olamıyorum diyenler için öneriler!
- YAKINMAK YERİNE NEDENİNİ ANLAMAYA ÇALIŞIN!
- MUTLUYMUŞ GİBİ ROL KESMEKTEN VAZGEÇİN!
- RUTİNİNİZİ DEĞİŞTİRİN!
- İYİLİK YAPIN!
- YAŞADIKLARINIZI DAHA NET GÖRMEK İÇİN YAZMAYA BAŞLAYIN!
- İLİŞKİLERİNİZİ GÖZDEN GEÇİRİN!
- SPOR YAPIN!
- SAHİP OLDUKLARINIZ İÇİN MİNNET DUYUN!
Hayattan zevk veya keyif alamama rahatsızlığı olarak adlandırılan anhedoni, ilk bakışta basit bir rahatsızlık gibi görünse de aslında depresyonu çok daha kötü boyutlara taşıyan, hayat kalitesini en dibe çeken ciddi bir rahatsızlık.