AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dernek yonetim kurulu nasil duser?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Dernek yönetim kurulu nasıl düşer?​

Katılan üyelerin oylarının eşit olması halinde Başkan’ın oyu iki oy kabul edilir. (4) Yönetim Kurulu en az iki ayda bir kez toplanır. Mazeretsiz olarak üst üste üç Yönetim Kurulu Toplantısına katılmayan bir Yönetim Kurulu Üyesinin, üyeliği düşmüş sayılır ve yerine yedek üye geçer.

Yurt dışında temsilcilik açabilir mi?​

Madde 5 – Dernekler, tüzüklerinde gösterilen amaçları gerçekleştirmek üzere uluslararası faaliyette veya işbirliğinde bulunabilir, yurt dışında temsilcilik veya şube açabilir, yurt dışında dernek veya üst kuruluş kurabilir veya yurt dışında kurulmuş dernek veya kuruluşlara katılabilirler.

Dernek kurs verebilir mi?​

Dernek kurs verebilir mi?
Dernekler, tüzüklerinde belirtilen amacın gerçekleştirilmesi ya da ticari gelir elde etmek amacıyla kurs açabilirler. Derneklerin düzenlediği kurslarla ilgili olarak ayrıca il dernekler müdürlüğüne bildirimde bulunma zorunluluğu bulunmamaktadır.

Kimler dernek kurucusu olabilir?​

Kimler dernek kurucusu olabilir?
KİMLER DERNEK KURABİLİR? ∙ Fiil ehliyetine sahip (18 yaşından büyük, ayırt etme gücüne sahip ve bir mahkeme tarafından hakkında kısıtlılık kararı verilmemiş) herkes önceden izin almaksızın dernek kurma hakkına sahiptir. ∙ Türkiye’de yerleşme hakkına sahip olan yabancı gerçek kişiler de dernek kurabilirler.

Dernek yönetim kurulu maaş alabilir mi?​

5253 sayılı Dernekler Kanunu’nun 13’üncü maddesi ile dernek hizmetleri gönüllüler veya yönetim kurulu kararı ile göreve başlatılan ücretliler aracılığıyla yürütülmekte, dernek yönetim ve denetim kurullarının kamu görevlisi olmayan başkan ve üyelerine ücret verilebilmekte, ancak verilecek ücret ile her türlü ödenek.

Dernek yönetim kurulu istifa ederse ne olur?​

Yönetim Kurulu Başkanı veya üyesi istifa ettiğinde ilk yedek Yönetim Kurulu üyesinden başlanarak çağrı yapılır. Eğer, Dernek Başkanı istifa etmemişse, yeniden görev dağılımına gerek kalmaz. Ancak, üyeler arasında görev değişikliği olacaksa yeniden görevlendirme yapılabilir.

Vakıflar yurt dışında şube açabilir mi?​

Vakıflar yurt dışında şube açabilir mi?
Hüküm şu şekildedir: “ Vakıflar; vakıf senetlerinde yer almak kaydıyla, amaç veya faaliyetleri doğrultusunda, uluslararası faaliyet ve işbirliğinde bulunabilirler, yurt dışında şube ve temsilcilik açabilirler, üst kuruluşlar kurabilirler ve yurt dışında kurulmuş kuruluşlara üye olabilirler.” Bu doğrultuda Türk …

Temsilcilik nasıl açılır?​

Temsilcilik nasıl açılır?
1- Dernekler Kanunu 24. maddesinde ise temsilcilik konusunda düzenlemeler mevcuttur. 2- Genel Kurul kararı ile açılır. 2- Yönetim Kurulu kararı ile açılır. 3- Dernek tüzüğünün şubeli tüzük olarak onaylatılmış olması gerekir.

Derneklerin denetimi nasıl yapılır?​

Dernekler, önce kanunlara daha sonra da kendi tüzüklerine uygun hareket etmek zorundadır. Bu nedenle derneklerin faaliyetlerinin hukuka, kamu düzenine ve kuruluş amaçlarına uygunluğunun denetlenmesi için devlet tarafından dış denetime, derneğin kendi organları tarafından ise iç denetime tabi tutulur.

Belediye kurs açabilir mi?​

Belediyeler ile il milli eğitim müdürlükleri arasında imzalanan ve MEB tarafından onaylanan ‘eğitim işbirliği protokolü’ kapsamında belediyeler kurs faaliyetleri düzenlemeye başladı. Mevzuat gereği belediyeler, öğrencilerin derslerine destek olmak için tüm derslerden kurs açabilecek.

18 yaşından küçükler derneğe üye olabilir mi?​

18 yaşından küçükler derneğe üye olabilir mi?
Çocuk derneklerine on sekiz yaşından büyükler kurucu ve üye olamazlar. On iki yaşını bitiren küçükler, yasal temsilcilerinin izni ile çocuk derneklerine üye olabilirler; ancak yönetim ve denetim kurullarında görev alamazlar.

Dernek yönetim kurulu nasıl düşer konusunda verdiğiniz bilgilere göre, eğer bir Yönetim Kurulu Üyesi mazeretsiz olarak üst üste üç Yönetim Kurulu Toplantısına katılmazsa, üyeliği düşmüş sayılır ve yerine yedek üye geçer.

Yurt dışında temsilcilik açabilir mi sorusuna verilen cevaba göre, dernekler uluslararası faaliyetlerde bulunabilir, yurt dışında temsilcilik veya şube açabilir, yurt dışında dernek veya üst kuruluş kurabilir veya yurt dışında kurulmuş dernek veya kuruluşlara katılabilirler.

Derneklerin kurs verebilmesi hakkında verdiğiniz bilgide, dernekler tüzüklerinde belirtilen amacın gerçekleştirilmesi veya ticari gelir elde etmek amacıyla kurs açabilirler. Bu kurslarla ilgili olarak ayrıca il dernekler müdürlüğüne bildirimde bulunma zorunluluğu bulunmamaktadır.

Kimler dernek kurucusu olabilir sorusuna verilen cevaba göre, fiil ehliyetine sahip herkes (18 yaşından büyük, ayırt etme gücüne sahip ve kısıtlılık kararı olmayan) dernek kurma hakkına sahiptir. Ayrıca Türkiye'de yerleşme hakkına sahip olan yabancı gerçek kişiler de dernek kurabilirler.

Dernek yönetim kurulu maaş alabilir mi sorusuyla ilgili verdiğiniz bilgiye göre, dernek yönetim ve denetim kurullarının kamu görevlisi olmayan başkan ve üyelerine ücret verilebilmekte ancak bu ücret ile her türlü ödenek sınırlandırılmıştır.

Dernek yönetim kurulu istifa ederse ne olur konusundaki açıklamaya göre, yönetim kurulu başkanı veya üyesi istifa ettiğinde ilk yedek üyeden başlayarak çağrı yapılır ve yedek üyeler göreve geçebilir.

Son olarak, Vakıflar yurt dışında şube açabilir mi sorusuna verilen bilgiye göre, vakıflar amaçları doğrultusunda uluslararası faaliyet ve işbirliğinde bulunabilir, yurt dışında şube ve temsilcilik açabilirler, üst kuruluşlar kurabilirler ve yurt dışında kurulmuş kuruluşlara üye olabilirler.

Konularla ilgili daha detaylı bilgiye ihtiyacınız varsa, ben buradayım.

Geri