AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dernek genel kurulu en az kac kisiden olusur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Dernek genel kurulu en az kaç kişiden oluşur?​

7 kişi ile dernek kurmak yeterli iken, genel kurulda en az 16 kişi bulunmalıdır. Bu 16 kişinin; en az 5”i asil, 5’i yedek yönetim kurulu, 3’ü asil, 3’ü yedek denetim kurulu üyesi olması zorunludur. Bu sayı dernek yönetiminin isteğine bağlı olarak arttırılabilir.

Genel kurul toplantısına kimler katılabilir?​

MADDE 17 – (1) Genel kurul toplantılarında murahhas üyeler ile en az bir yönetim kurulu üyesinin hazır bulunması şarttır. Diğer yönetim kurulu üyeleri de genel kurul toplantısına katılabilirler. Denetime tabi olan şirketlerin genel kurul toplantılarında denetçi de hazır bulunur.
Dernek Denetim Kurulu kaç kişiden oluşur?
Denetim kurulu, 3 asıl ve 3 yedek üyeden az olmamak üzere dernek tüzüğünde belirtilen sayıda üyeden oluşur. Denetim kurulu, denetleme görevini, dernek tüzüğünde belirtilen esas ve usullere göre yapar; denetleme sonuçlarını bir raporla yönetim kuruluna ve genel kurula sunar.
Dernek genel kurul divan heyeti kimlerden oluşur?
Açılıştan sonra, toplantıyı yönetmek üzere bir başkan ve yeteri kadar başkan vekili ile yazman seçilerek divan heyeti oluşturulur. Dernek organlarının seçimi için yapılacak oylamalarda, oy kullanan üyelerin divan heyetine kimliklerini göstermeleri ve hazırun listesindeki isimlerinin karşılarını imzalamaları zorunludur.

Dernek üyesi olan ne zaman oy kullanabilir?​

Her üyenin genel kurulda bir oy hakkı vardır, üye oyunu bizzat kullanmak zorundadır. Tüzel kişinin oyunu Dernekte Tüzel Kişiliği temsile yetkili kişi kullanır. Bu kişinin temsil görevi sona erdiğinde, tüzelkişi adına oy kullanacak kimse Tüzel Kişi tarafından yeniden belirlenir. Fahri üyelerin oy hakkı yoktur.

Dernek Genel Kurullarında Vekaleten oy kullanılır mı?​

Genel Kurul toplantısında Vekaletle oy kullanılabilir mi? Her üyenin genel kurulda bir oy hakkı bulunmakta olup üye oyunu şahsen kullanmak zorundadır. Bir üyenin başka bir üyeyi temsilen oy kullanması mevzuata göre mümkün değildir.
Genel kurulda kimler var?
Denetim kurulu kimlerden oluşur?
Denetçi / Denetim Kurulu, Kat Malikleri Kurulu tarafından, kendi aralarından sayı ve arsa payı çoğunluğuyla seçecekleri bir denetçi ya da üç kişilik bir denetim kurulundan oluşur.

Dernek iç denetim raporunu kim imzalar?​

Yukarıda maddeler halinde ve özet şeklinde sıralanmış olan dernek iç denetim raporu unsurları yazıldıktan sonra 3 kurul üyesi tarafından ad, soyad ve imza atılır. Bu belgeden 2 adet düzenlenip, biri yönetim kuruluna, diğer genel kurulu sunulur.

Divan kurulu kaç kişiden oluşur?​

(2) Genel kurul başkanlık divanı; Başkan, başkan yardımcısı, iki yazman üye ve seçim işlerinde görev yapacak iki üyeden oluşur. Divanın oluşumu, seçim ile gerçekleştirilir. Divan başkanlığı seçimi üyelerin açık oyu ile yapılır . Başkanlık divanı üyeleri genel kurul delegesi olmak zorundadır.

Geri